Menu
Для тих, хто на дієті — 5 низькокалорійних продуктів, які не зашкодять фігурі

Для тих, хто на дієті — 5 низькокалорійних продуктів, які не зашкодять фігурі

Питний йогурт без добавок та знежирена закваска, простокваша і знежирений кисломолочний сир, сир «Грація» — низькокалорійні продукти, які не тільки не зашкодять фігурі, але й будуть корисні для здоров'я.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви час від часу сидите на дієті та рахуєте калорії, то напевно знаєте, які продукти можна віднести до низькокалорійних — таких, які не позначаться на вазі та, водночас, добре наситять. У цій статті пропонуємо вам підбірку молочних продуктів, які містять мало калорій, вгамують почуття голоду та будуть корисні для здоров'я.

Читайте також: 10 корисних продуктів для тих, хто стежить за фігурою і хоче бути здоровим

Проостокваша «З печі»

Якщо потрібно добре перекусити низькокалорійним продуктом, прекрасно підійде простокваша «З печі» торгової марки «Яготинське». Вона виготовляє термостатним способом, завдяки чому відрізняється особливим смаком і консистенцією. У простокваші міститься багато корисних речовин, в тому числі кальцій, вітаміни, корисні бактерії.
Простокваша містить небагато калорій (49 калорій в 100 грамах продукту) і не зашкодить фігурі. Вона випускається в зручному пластиковому стаканчику на 300 грамів (тобто, в баночці простокваші — всього 150 калорій). При цьому, баночки простокваші більш ніж достатньо, щоб вгамувати голод.

Проостокваша «З печі»

Читайте також: Продукти для здоров'я — 10 смачних напоїв на основі молока

Знежирена кисломолочна закваска

Якщо ви любите кисломолочні продукти, то напевно куштували такий продукт як кисломолочна закваска. Існує багато різних видів кисломолочної закваски: фруктова закваска, білкова закваска, закваска з висівками та злаками, закваска різної жирності, в тому числі знежирена закваска.
Для тих, хто сидить на дієті та рахує калорії, просто ідеально підійде знежирена закваска. Вона продається в упаковці на 450 та 900 грамів. У 100 грамах знежиреної закваски міститься всього 27 калорій, тобто в чашці смачного напою — не більше, ніж 100 калорій.
Знежирену закваску можна вживати як окремий продукт, а можна готувати з нею фруктові та овочеві смузі: наприклад, смузі з закваскою й свіжою полуницею, огірковий смузі з закваскою, та інші. Такий напій не зашкодить фігурі, при цьому наситить організм корисними речовинами. Крім того, і закваска сама по собі, і смузі на заквасці — це дуже смачно.

Знежирена кисломолочна закваска

Читайте також: 6 видів готової до вживання кисломолочної закваски, які варто скуштувати

Знежирений кисломолочний сир

Кисломолочний сир містить фосфор, кальцій, калій, вітаміни та інші корисні речовини. Кисломолочний сир — продукт з високим вмістом білка, тому просто незамінний для тих, хто стежить за фігурою або хоче підтримувати здорову вагу. Цей продукт часто використовують в дієтах: так, швидко схуднути можна на яблучно-сирній дієті, сирній дієті з овочами, дієті на сирі та кефірі, дієті «Шість пелюсток».
Кисломолочний сир буває різної жирності, в 100 грамах знежиреного кисломолочного сиру міститься всього 84 калорії.

Сир домашній

Кисломолочний можна з'їсти як окремий перекус, а можна додати до нього трохи сметани, турецького йогурту або класичного йогурту. Також, з кисломолочним сиром можна робити низькокалорійні та корисні фруктові десерти і смузі.

фрукти та творог

Більше про користь сиру читайте в статті Чим корисний сир і коли краще його їсти

Сир «Грація»

Для тих, хто худне та рахує калорії, без сумніву сподобається напівтвердий сир «Грація» — сир, створений спеціально для тих, хто дотримується дієтичного харчування, рахує калорії, стежить за вагою та веде здоровий спосіб життя.
Сир «Грація» відноситься до сирів зі зниженою жирністю: жирність сиру «Грація» становить 20%, тоді як жирність звичайних твердих і напівтвердих сирів — від 40 до 50%. Завдяки зниженій жирності у цьому сирі міститься небагато калорій (209 калорій в 100 грамах продукту).

Сир «Грація»

При цьому, сир «Грація» — дуже смачний. Він добре поєднується з фруктами, овочами, м'ясними продуктами. З ним можна робити дієтичні бутерброди (наприклад, дієтичний хлібець змастити йогуртом, зверху викласти кілька шматочків овочів та шматочок сиру).
Напівтвердий сир «Грація» випускають торгові марки «Славія» та «Пирятин»: він доступний на вагу, в розфасованому (по 160 і 220 грамів) та в слайсерному вигляді (150 грамів в упаковці).

Сир «Грація»

Читайте також: Для тих, хто на дієті — 5 сирів, які не зашкодять фігурі

Класичний йогурт без добавок

Йогурт — продукт для тих, хто стежить за здоров'ям, прагне підтримувати здорову вагу і любить смачну корисну їжу. У йогурті міститься величезна кількість корисних речовин: вітамінів та мікроелементів, пробіотиків, білка. Цей продукт покращує травлення і стан судин, а також корисний для кісток та суглобів.

Класичний йогурт

Питний йогурт без добавок добре насичує і стане прекрасним перекусом. Його можна вживати як окремий продукт, а можна готувати з ним корисні фруктові десерти — наприклад, йогурт з полуницею або йогурт з м'якушем банана.

йогурт

А які низькокалорійні продукти під час дієти вживаєте Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття