Menu
Джерело: pexels.com

6 видів готової до вживання кисломолочної закваски, які варто спробувати

Готова до вживання кисломолочна закваска — порівняно новий для українського ринку продукт, розроблений фахівцями Яготинського молокозаводу.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Готова до вживання кисломолочна закваска — порівняно новий для українського ринку продукт, розроблений фахівцями Яготинського молокозаводу. Спочатку на підприємстві вироблялося 300 літрів цього кисломолочного напою на добу, за 10 років існування закваски цей показник виріс до 300 тис. літрів.

Кисломолочна закваска ТМ «Яготинська» — це не просто один продукт, це окрема товарна категорія, яка займає гідне місце на українському молочному ринку. У цій статті ми розповімо про те, що представляє собою кисломолочна закваска, і які бувають види готової до вживання кисломолочної закваски.

Коротко про кисломолочну закваску

Закваска — це унікальний кисломолочний продукт, розроблений фахівцями Яготинського маслозаводу, який швидко завоював популярність серед споживачів. Закваска виробляється з натурального молока з додаванням біологічно активних молочнокислих бактерій. Продукт містить пробіотичні штами (Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobacterium ВВ-12), термофільні молочнокислі мікроорганізми (Streptococcus thermophilus) і болгарську паличку (Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus).

Сьогодні на полицях українських супермаркетів можна побачити різноманіття кисломолочної та молочнокислої продукції: кефір, йогурти фруктові та йогурт «Турецький», сметана, Геролакт, айран, ряжанка, простокваша і, звичайно ж, готова до вживання закваска. Кожен з цих продуктів має відмінні характеристики, більше читайте в статті Кисломолочні продукти — що підходить саме вам.

Якщо кефір або сметана — давно відомі та звичні всім продукти, то кисломолочна закваска — продукт порівняно новий. Багато споживачів плутають закваску з кефіром або йогуртом, що не зовсім вірно. Якщо порівнювати з йогуртом, то закваска відрізняється консистенцією, а якщо порівнювати з кефіром — то закваска м'якіша на смак.

Примітка: бувають закваски, які потрібно готувати. У цій статті мова йде про готові до вживання закваски.

Коротко про упаковку

Закваска продається в упаковках різного об'єму: в картонній упаковці на 450 і 900 грамів, в пластиковій пляшці на 450 і 900 грамів, дитяча заквасочка — в скляній пляшці на 200 мл зі спеціальною захисною плівкою. Про упаковку читайте більше в статті Чем отличается молочная продукция, разлитая в разные упаковки.

Отже, готові до вживання кисломолочні закваски — які вони бувають?

1. Закваска без наповнювача жирністю 2,5%

Така закваска продається в картонній упаковці на 450 і 900 грамів, а також в зручній пластиковій пляшці на 900 грамів. Кисломолочна закваска без наповнювача сподобається тим, хто любить інші кисломолочні та молочнокислі продукти (кефір, Геролакт, простоквашу, ряжанку, айран). Кисломолочна закваска без наповнювача може сподобатися і тим, хто ще не знайшов свій улюблений кисломолочний продукт. На цій заквасці можна готувати корисні для здоров'я смузі — за тими ж рецептами, що й кефірні смузі. Про те, як готувати смузі, читайте в наших статтях Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят, 18 молочних смузі — рецепти на всі випадки життя і Готуємо смузі з користю для шлунка і фігури.

Поживна цінність закваски жирністю 2,5%: жири — 2,5 г, білки — 2,8 г, вуглеводи —  4,0 г, калорійність 100 г продукту —  49 калорій.

Яка буває закваска

2. Знежирена закваска без наповнювача

Знежирену закваску без наповнювача оцінять ті, хто стежить за вмістом жирів у раціоні і надає перевагу низькокалорійній їжі. Така закваска продається в картонній упаковці об'ємом 450 і 900 грамів, а також в зручній пластиковій пляшці об'ємом 900 грамів.

Калорійність 100 г продукту — 27 калорій. Більше про низькокалорійні продукти читайте в статті Худнемо смачно — 10 продуктів для тих, хто стежить за фігурою.

Яка буває закваска

3. Кисломолочні закваски жирністю 2,5% з фруктовими наповнювачами

Яготинський маслозавод випускає кисломолочну закваску з полуницею, яблуком і корицею, грушею і ваніллю, полуницею і чорною смородиною, персиком і маракуйєю. Може здатися, що закваска з фруктовими добавками — те ж саме, що і питний йогурт, проте це не так. У фруктових йогуртах і кисломолочній заквасці з фруктовими добавками — різний склад, текстура та смак. Щоб зрозуміти, що більше подобається вам, потрібно спробувати. Також читайте статтю Меню для ласунів — 8 солодких десертів, корисних для здоров'я.

Всі закваски з фруктовими наповнювачами випускаються в пластиковій пляшці 450 мл, а закваска з полуницею — також у великій сімейній пляшці на 900 мл.

Яка буває закваска

4. Кисломолочна закваска зі злаками та висівками

Закваска «Яготинська» з висівками та злаками — один з найпопулярніших видів закваски цієї марки. Саме тому Яготинський маслозавод випускає її не тільки в пластиковій пляшці 450 мл, а також у великій пляшці на 900 мл.

Яка буває закваска

5. Закваска з підвищеним вмістом білка

Спеціально для людей, які ведуть активний спосіб життя, фахівці Яготинського маслозаводу розробили закваску PRO з підвищеним вмістом білка. Його в складі «Закваски PRO» більше, ніж у звичайній заквасці або молоці, на 60% (в одній пляшці білкової закваски — не менш ніж 20 грамів білка). Про те, скільки білка потрібно споживати щодня і де його брати, читайте в нашій статті 10 продуктів з високим вмістом білка. Білкова закваска буває звичайна і з полуницею.

Поживна цінність закваски PRO: жири — 0,5 г, білки — 4,5 г, вуглеводи — 4,0 г, калорійність 100 г продукту — 39 калорій.

Яка буває закваска

6. Дитяча вітамінізована заквасочка жирністю 3,2%

Дитячу «Заквасочку» можна вводити в раціон з 8 місяців — вона адаптована до потреб дитячого організму і збагачена вітамінами A, D, E. У порівнянні з кефіром, дитяча «Заквасочка» має інший набір корисних молочнокислих мікроорганізмів, які забезпечують більш в'язку консистенцію. Крім того, «Заквасочка» м'якіша на смак, ніж кефір, і краще зберігається.

Дитяча «Заквасочка» продається в скляній пляшці зі спеціальною захисною стрічкою, об'єм— 200 мл.

kid3

Про дитяче харчування більше читайте в статті Від 6 місяців і старше — які молочні продукти варто давати у вигляді прикорму маленьким дітям.

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття