Menu
Для тих, хто на дієті — 5 сирів, які не зашкодять фігурі

Для тих, хто на дієті — 5 сирів, які не зашкодять фігурі

Існує багато низькокалорійних продуктів, які не зашкодять фігурі та навіть допоможуть скинути лишні кілограми. У цій статті ми розповімо, які види сиру містять небагато калорій та підійдуть тим, хто худне.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Яблука, ківі, капуста, шпинат, біла квасоля, нежирне м'ясо та риба, простокваша, знежирена закваска і нежирний кисломолочний сир — ось деякі продукти, які можна (і навіть потрібно) вживати тим, хто стежить за вагою та хоче схуднути.

Читайте також: Продукти для схуднення — 10 ідей для тих, хто на дієті

У цій статті, пропонуємо вам підбірку сирів з невисокою калорійністю — 5 смачних сирів, які не тільки не позначаться на талії, але й будуть корисні для здоров'я.

Сир «Грація»

Звичайно ж, перший у цьому списку — напівтвердий сир «Грація», створений спеціально для тих, хто стежить за вагою, рахує калорії та дотримується дієтичного харчування. Відмінність цього сиру від інших твердих та напівтвердих сирів — знижена жирність. Жирність сиру «Грація» становить 20%, тоді як жирність звичайних твердих і напівтвердих сирів становить від 40 до 50%.

Сир «Грація»

Завдяки зниженій жирності, цей сир містить зовсім небагато калорій (209 калорій в 100 грамах продукту) та не зашкодить фігурі. При цьому, сир «Грація» — дуже смачний. Він добре поєднується з фруктами, овочами, м'ясними продуктами. З ним можна робити дієтичні бутерброди (наприклад, дієтичний хлібець змастити йогуртом, зверху викласти кілька шматочків овочів та шматочок сиру).

фрукти

Напівтвердий сир «Грація» випускають торгові марки «Славія» та «Пирятин», він доступний на вагу, в розфасованому (по 160 та 220 грамів) та в слайсерному вигляді (150 грамів в упаковці).

Сир «Грація»

Читайте також: Для чого потрібно їсти продукти з високим вмістом білка — що говорять вчені

Сир «Адигейський»

Якщо ви любите м'які розсільні сири, то вам напевно сподобається і сир адигейський. Він відрізняється м'яким солонуватим смаком, прекрасно поєднується з різними продуктами, добре насичує і, в невеликих кількостях, не зашкодить фігурі. Калорійність адигейського сиру — приблизно 230 калорій в 100 грамах продукту.

Сир «Адигейський»

Читайте також: Гід по сирах — які бувають м'які розсільні сири

Бринза

Цей сир сподобається тим, хто любить солоненьке. Він прекрасно поєднується з овочами та фруктами, а ще з бринзою можна приготувати безліч найрізноманітніших салатів. Кілька шматочків помідорів, огірків, зелень, кілька оливок, трохи бринзи — і поживний перекус готовий. Смачного! Калорійність бринзи — приблизно 270 калорій в 100 грамах продукту.

Бринза

Читайте також: Худнемо смачно — 10 продуктів для тих, хто стежить за фігурою

Знежирений кисломолочний сир

Якщо ви стежите за вагою та час від часу сидите на дієті, то у вашому раціоні, напевно, вже є кисломолочний сир. Це корисний високобілковий продукт, який прекрасно насичує, корисний для здоров'я (як і в інших кисломолочних продуктах, в ньому міститься багато корисних речовин) і допомагає підтримувати здорову вагу.

Знежирений кисломолочний сир

Кисломолочний сир — прекрасне джерело корисного білка, кальцію та фосфору. Він добре підходить як для сніданку, так і для вечері (добре втамовує голод, збільшує витрати енергії в стані спокою та прискорює метаболізм). Калорійність знежиреного кисломолочного сиру торгової марки «Яготинське» — 84 калорії в 100 грамах, кисломолочного сиру жирністю 5% — 117 калорій в 100 грамах.

сир

Більше про користь сиру читайте в статті Чим корисний кисломолочний сир та коли краще його їсти

кисломолочний сир

Кисломолочний сир часто використовують в дієтах: так, швидко схуднути можна на яблучно-сирній дієті, сирній дієті з овочами, дієті на кисломолочному сирі та кефірі, дієті «Шість пелюсток». Більше про те, які бувають дієти на кисломолочному сирі, читайте в статті Як швидко схуднути після свят — дієти на кисломолочному сирі

Сир «Любительський»

Це м'який сир жирністю 40%, який відрізняється ніжним кисломолочним смаком. Він добре поєднується з фруктами та овочами, а також стане прекрасним перекусом, сніданком або вечерею.

Сир «Любительський»

В процесі виробництва сир «Любительський» не піддається високотемпературній обробці, завдяки чому зберігає корисні вітаміни та мікроелементи. Крім того, він відрізняється невисокою калорійністю (213 калорій в 100 грамах продукту) — і прекрасно підійде тим, хто стежить за вагою.

Сир «Любительський»

А які продукти вживаєте під час дієти ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття