✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепт

Як приготувати тушковану капусту зі сметаною — чотири рецепти

Тушкована капуста — це така смачна і проста страва, яку практично неможливо зіпсувати. Готується вона дуже просто, а інгредієнти коштують зовсім недорого.

  • 10.11.2017, 15:56
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо й існує страва, яка була б одночасно проста у приготуванні, малокалорійна, доступна за ціною, та ще й корисна для здоров'я, то це, звичайно ж, тушкована капуста зі сметаною. У цій статті розповідаємо, як швидко та просто приготувати капусту зі сметаною.

Тушкована капуста — це така смачна і проста страва, яку практично неможливо зіпсувати. Готується вона дуже просто, а інгредієнти коштують зовсім недорого. Крім того, тушковану капусту зі сметаною можна подавати з чим завгодно: з м'ясом, рибою, грибами, або як окрему страву.

Пропонуємо вам кілька простих рецептів тушкованої капусти в сметані. Смачно, ситно і корисно для фігури!

Тушкована капуста в сметані — найпростіший рецепт

  • 1 кг білокачанної капусти
  • 2 середні цибулини
  • 2 середні морквини
  • 4 столові ложки олії для смаження
  • 5 столових ложок сметани
  • Кілька гілочок кропу і зеленої цибулі — за бажанням
  • Сіль і чорний перець — за смаком
  • 2 зубчики часнику — за бажанням

Цибулю очистіть і подрібніть. Моркву очистіть і натріть на тертці. На великій сковороді підсмажте на олії спочатку цибулю, потім додайте моркву. Тим часом дрібно наріжте капусту. Подрібнену капусту викладіть на сковороду і протушкуйте під кришкою 20 хвилин, періодично помішуючи. Якщо потрібно, додайте трохи кип'яченої води. Тим часом дрібно порубайте зелень і часник. Додайте на сковороду зелень і часник, посоліть і поперчіть, добре перемішайте. Потім додайте сметану, знову перемішайте. Тушкуйте під кришкою ще 10-20 хвилин, після чого можна подавати на стіл.

Таку капусту можна подавати як гарнір з м'ясом, наприклад з м'ясом кроля в сметані або яловичою печінкою в сметані, а можна — як самостійну страву. Смачного!

Як приготувати тушковану капусту на вершковому маслі

Тушковану капусту можна готувати не тільки зі сметаною, але й з вершковим маслом. Рецепт дуже простий:

  • 1 кг капусти
  • 150-200 г вершкового масла
  • Сіль і чорний перець — за смаком

Капусту подрібніть. Вершкове масло розтопіть у великій сковороді або казанку, після чого додайте капусту, посоліть і поперчіть. Тушкуйтекапусту на маленькому вогні під кришкою 15-25 хвилин. Смачного!

Як приготувати капусту в сметані з куркою — рецепт

  • 400 г курячого філе
  • 1 кг білокачанної капусти
  • 2 середні цибулини
  • 4 столові ложки олії
  • 5 столових ложок сметани
  • Кілька гілочок кропу і зеленої цибулі
  • Сіль і чорний перець — за смаком

Куряче філе добре промийте і наріжте кубиками. Підсмажте м'ясо на олії. Капусту в сметані протушкуйте, як і в попередньому рецепті. Коли капуста буде майже готова, додайте на сковороду куряче м'ясо і сметану, добре перемішайте, і протушкуйте ще 20 хвилин. Капуста готова! Смачного!

Королівський рецепт тушкованої капусти

І якщо хочеться чогось особливого, можна приготувати тушковану капусту з двома видами ковбаси і грибами. Складові:

  • 1 кг білокачанної капусти
  • 300 г докторської ковбаси або варених сосисок
  • 300 г копченої ковбаси
  • 300 г печериць
  • 2 середні цибулини
  • 2 середні морквини
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 1 чашка сметани
  • Кілька гілочок кропу і зеленої цибулі
  • Часник — за бажанням
  • Сіль і чорний перець — за смаком
  • Олія для смаження

Цибулю очистіть і подрібніть. Моркву очистіть і натріть на тертці. Капусту наріжте соломкою. Гриби наріжте кубиками. Ковбасу наріжте кубиками. Зелень і часник подрібніть. На олії підсмажте гриби, потім додайте ковбасу і ще трохи підсмажте. Додайте капусту і цибулю, тушкуйте під кришкою 15-20 хвилин. Якщо потрібно, долийте в сковороду трохи кип'яченої води. Додайте моркву, посоліть і поперчіть, тушкуйте під кришкою ще 15 хвилин. В кінці додайте томатну пасту, сметану і зелень, добре перемішайте, ще трохи протушкуйте. Капуста готова!

Читайте також: Готуємо гриби в сметані — 5 смачних рецептів

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

632

Штолен з мигдалем

1679

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1279

Крученики зі свинини

1272

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2034

Гриби в сметані з сиром

5351

Печінковий торт

2837

Баклажани із сиром і томатним соусом

2893

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2016 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом