✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепти

Як приготувати смачний десерт зі шпинатом — три рецепти

Незвичайні оладки із замороженим шпинатом, солоні мафіни зі шпинатом та сиром чеддер, солодкі мафіни зі шпинатом та м'якушем банана — у цій статті розповідаємо, що приготувати зі шпинатом.

  • 17.12.2018, 11:37
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Шпинат — свіжий або заморожений — це доступний продукт, з яким можна приготувати багато смачного: супи та крем-супи, лазанью і касероль, піцу і кальцоне, смузі на йогурті або кефірі (наприклад, з авокадо і бананом або з бананом та морквою). Крім того, зі шпинатом можна приготувати смачні десерти і випічку: тонкі млинці зі шпинатом, оладки та панкейки зі шпинатом, мафіни зі шпинатом.

Про те, як приготувати млинці зі шпинатом, читайте в статті Бурякові, морквяні, шпинатні, томатні — готуємо незвичайні млинці

У цій статті ми підібрали три рецепти десертів зі шпинатом: оладки з замороженим шпинатом, мафіни зі шпинатом та сиром чеддер, а також солодкі мафіни з банановим м'якушем.

Як приготувати оладки із замороженим шпинатом — рецепт

Оладки — смачна страва, яку зазвичай готують із солодкою начинкою та добавками: бананом, ягодами, фруктами, варенням. Однак, можна приготувати і солоні панкейки, наприклад, зі шпинатом. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 300 грамів замороженого шпинату
  • 2 яйця
  • 4 столові ложки борошна
  • 0,5 чайної ложки паприки або часникового порошку
  • Сіль та чорний перець — за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Сметана — для подачі

Шпинат потрібно заздалегідь розморозити в друшляку, щоб стекла рідина. У мисці перемішайте борошно та яйця. Додайте шпинат, сіль, перець, паприку й знову добре перемішайте. Якщо є бажання, в тісто можна додати трохи тертого твердого сиру. Підсмажте оладки на сковороді з рослинною олією з двох боків. Подавайте з густою сметаною. Смачного!

Читайте також: Чим корисний шпинат та що з ним приготувати — просто, смачно, корисно

Мафіни з сиром чеддер — рецепт

Сир чеддер — один з найпопулярніших у світі сирів. Він широко використовується в кулінарії: сир чеддер додають в супи та запіканки, з ним готують сендвічі та бутерброди (наприклад, сендвіч BLT для сніданку або вермонтський сендвіч), салати та найрізноманітнішу закуску (наприклад, фаршировані яйця), піцу та кальцоне.

Більше про цей сир — читайте в статті Меню сирного гурмана — 10 фактів та причин полюбити сир чеддер

Крім того, з сиром чеддер готують смачну солону випічку, наприклад, печиво з сиром чеддер або мафіни з сиром чеддер. Пропонуємо вам рецепт солоних мафінів з сиром чеддер та шпинатом. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 1,5 склянки борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 6 столових ложок розтопленого вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 склянка молока
  • 0,5 чашки шпинату (розмороженого, без води)
  • 1 чашка подрібненого на тертці сиру чеддер
  • Дрібка меленого перцю та часникового порошку — за бажанням

В одній мисці перемішайте борошно, розпушувач, соду та сіль. В іншій мисці перемішайте розтоплене вершкове масло, яйце, молоко, шпинат та сир. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, вимішайте тісто. Викладіть тісто ложкою в формочки для мафінів (по дві столові ложки в кожну формочку). Поставте в гарячу духовку та запікайте приблизно півгодини або до готовності (готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою). Смачного!

Читайте також: Меню сирного гурмана — 8 ідей, що приготувати з сиром чеддер

Солодкі мафіни зі шпинатом та м'якушем банана — рецепт

Солодкі мафіни — смачний десерт, який можна приготувати з різною начинкою: яблучною, грушевою, банановою, ягідною, гарбузовою.

Більше — читайте в статті Десерт для ласунів — як спекти смачні мафіни з фруктовою начинкою

Також, приготувати мафіни можна зі шпинатом. Для цього знадобляться інгредієнти:

  • 2 чашки цільнозернового борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 0,5 чайної ложки соди
  • 1,5 чайні ложки меленої кориці
  • Чверть чайної ложки солі
  • Три чверті чашки молока
  • 0,5 чашки меду
  • М'якуш одного великого банана
  • 150 грамів шпинату
  • Півчашки розтопленого вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка ваніліну

У мисці з'єднайте сипучі інгредієнти. За допомогою блендера перемішайте рідкі інгредієнти. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, вимішайте тісто. Викладіть тісто ложкою в формочки для мафінів та поставте в гарячу духовку на 20 хвилин або до готовності. Охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!

За матеріалами allrecipes.com, allrecipes.com, superhealthykids.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

633

Штолен з мигдалем

1684

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1281

Крученики зі свинини

1273

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2037

Гриби в сметані з сиром

5354

Печінковий торт

2839

Баклажани із сиром і томатним соусом

2894

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2016 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом