✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепт

Всесвітній День морозива — як приготувати морозиво в домашніх умовах

Сьогодні існують безліч видів морозива: вершкове, шоколадне, ванільне, фруктове, з горіхами, і багато інших. Морозиво люблять дорослі, морозиво люблять діти.

  • 12.06.2017, 18:15
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні існують безліч видів морозива: вершкове, шоколадне, ванільне, фруктове, з горіхами, і багато інших. Морозиво люблять дорослі, морозиво люблять діти. Сьогодні ми вирішили написати про те, як приготувати морозиво в домашніх умовах, в тому числі морозиво з молока, морозиво з кисломолочного сиру і морозиво з йогурту. Почнемо!

Цікаві факти про морозиво — що варто знати про улюблені ласощі

  • Відомо, що морозиво з'явилося в Китаї, більше чотирьох тисячоліть тому.
  • На Русі першим морозивом було молоко, яке змішували з медом і заморожували в формочках. Також, селяни змішували сметану, сир, родзинки, мед — і виставляли це все на мороз.
  • Найпопулярніше морозиво — ванільне, за ним йдуть вершкове, шоколадне і полуничне.
  • Сьогодні існують сотні видів морозива, в тому числі морозиво з рибою, морозиво з овочами, морозиво зі свинячими шкварками та інші.
  • У 100 грамах морозива міститься від 100 до 200 калорій (залежить від добавок).
  • У морозиві міститься безліч корисних речовин: вітаміни, кальцій і фосфор, магній, амінокислоти білка та інші.
  • У невеликих кількостях, морозиво підвищує настрій: воно сприяє збільшенню кількості серотоніну, який називають гормоном щастя. Крім того, у багатьох людей смак морозива асоціюється з дитинством, отже — з позитивними емоціями.
  • Корисним для шлунку і кишечника вважається морозиво з йогурту. Таке морозиво можна зберігати до 3 місяців, при цьому збережуться всі корисні властивості йогурту.

Як приготувати морозиво з молока в домашніх умовах

Перш за все, сьогодні для приготування морозива в домашніх умовах є такий пристрій як морозивниця. Це дуже зручно, так як досить закласти в морозивницю потрібні інгредієнти, задати програму — і морозиво готове.

У той же час, приготувати морозиво можна і без морозивниці — для цього потрібен міксер або блендер, звичайна морозильна камера і зовсім небагато зусиль!

Існує безліч способів приготувати морозиво без морозивниці. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати морозиво на молоці, бананово-ванільне морозиво за 5 хвилин, морозиво з кисломолочного сиру і морозиво з йогурту.

Для того щоб приготувати морозиво, обов'язково потрібні загусники: яєчні жовтки, харчовий крохмаль, желатин, агар-агар або лимонний сік. Саме завдяки загусникам морозиво довго не тане.

Читайте також: Як приготувати молочний шейк в домашніх умовах — 10 рецептів для любителів солодощів

Як приготувати морозиво з йогурту

  • 300 грамів полуниці (або інших ягід)
  • 50 грамів цукрової пудри
  • 400 мл йогурту без добавок, наприклад турецького йогурту (жирність — 10%) або будь-якого фруктового йогурту
  • 1 столова ложка лимонного соку

За допомогою блендера зробіть з ягід пюре. Додайте лимонний сік і йогурт, добре все перемішайте. В кінці додайте цукрову пудру і знову перемішайте. Розлийте морозиво з йогурту в формочки і поставте в морозильник. Смачного!

Читайте також: 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас

Як приготувати домашнє морозиво з молока

  • 1 літр молока
  • 5 яєчних жовтків
  • 100 грамів вершкового масла
  • 2 склянки цукру
  • 1 чайна ложка крохмалю

Молоко вилийте в каструлю, покладіть в молоко вершкове масло і доведіть молоко до кипіння. Жовтки потрібно розтерти з цукром і крохмалем, потім долити трішки молока. Молоко в каструлі знову поставте на вогонь і додайте в каструлю суміш з цукру і жовтків. Каструлю зніміть з вогню і поставте в холодну воду, щоб суміш охолола (поки суміш холоне, не забувайте її періодично помішувати). Коли суміш охолоне, розлийте її в формочки і поставте в морозильник. Якщо ви будете заморожувати морозиво у великій ємності, його потрібно періодично помішувати, щоб не утворювалися кристали льоду.

У таке морозиво можна додати трохи подрібнених фруктів (полуниці, бананів, чорниці) — тоді замість звичайного молочного морозива вийде фруктове.

Читайте також: День Молока — 7 цікавих ідей, з чим і як можна пити молоко

Як приготувати домашнє морозиво з кисломолочного сиру

  • 200 грамів кисломолочного сиру жирністю 9%
  • Чверть склянки молока
  • Половина баночки вареного згущеного молока

Складіть всі інгредієнти в блендер, добре подрібніть. Потім розкладіть суміш у формочки і поставте в холодильник. Смачного!

Читайте також: Як зробити з кисломолочного сиру смачний десерт за 5 хвилин

Як приготувати фруктове морозиво на молоці за 5 хвилин

  • 2 банани, нарізаних і заморожених
  • 4 столові ложки молока
  • 1 чайна ложка ванілі

Заморожені фрукти, молоко і ваніль складіть блендер і добре подрібніть. Викладіть суміш в красиві склянки і подавайте на стіл!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

633

Штолен з мигдалем

1680

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1279

Крученики зі свинини

1272

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2034

Гриби в сметані з сиром

5352

Печінковий торт

2837

Баклажани із сиром і томатним соусом

2893

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2016 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом