Всесвітній День кавуна — що приготувати з м'якоттю кавуна
Існує дуже багато смачних і незвичайних страв, які можна приготувати з м'якоттю кавуна. Про них і розповімо у цій статті.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Коли ми готували статтю до цього дня — Всесвітнього Дня кавуна (а ця смачна датавідмічається 3 серпня), ми думали, що крім кавунових смузі і фруктових салатів з м'якоттю кавуна, писати більше не буде про що. Ми помилялися. Існує дуже багато смачних і незвичайних страв, які можна приготувати з м'якоттю кавуна. Про них і розповімо у цій статті.
У м'якоті кавуна — багато вітамінів С і РР, а також вітамінів групи В, каротину, фолієвої кислоти і калію. Крім того, регулярне споживання м'якоті кавуна допомагає боротися із зайвою вагою. Це відбувається за рахунок невисокої калорійності (в 100 грамах м'якоті кавуна — менше 40 калорій), а також за рахунок сечогінних властивостей продукту і вмісту клітковини (яка допомагає покращити роботу кишечника).
Кавун, звичайно ж, дуже смачний сам по собі. А ще з м'якоттю кавуна можна приготувати багато всякої смакоти. Почнемо!
Як приготувати літній суп з м'якоттю кавуна — простий рецепт
Напевно, ви не раз в житті готували супи, але навряд чи колись готували суп з м'якоттю кавуна. Що ж, саме час надолужити згаяне! Для того щоб приготувати такий суп, вам знадобляться інгредієнти:
- 1 літр м'якоті кавуна без насіння
- 2 середніх огірки, нарізаних кубиками
- 3 середніх перці: жовтий, червоний, зелений (очистити і нарізати кубиками)
- 1 невелика кольорова цибулина, нарізана кільцями
- 0,5 чашки подрібненої салатної селери
- 4 столових ложки свіжовичавленого лимонного соку
- 2 столових ложки червоного винного оцту
- 0,5 чашки сметани або турецького йогурту
- Сіль — за смаком
4/5 м'якоті кавуна подрібніть блендером до стану пюре, решту наріжте кубиками. З'єднайте всі інгредієнти, крім сметани, у великій ємності, поставте в холодильник на кілька годин. Суп готовий! Подавайте з йогуртом або сметаною. Смачного!
Читайте також: Літні страви за 15 хвилин — холодні супи та напої на айрані
Як приготувати літній салат з м'якоттю кавуна і солоним сиром
- 500 грамів м'якоті кавуна без насіння
- 200 грамів бринзи, любительского сиру або адигейського сиру
- Дрібка апельсинової цедри
- 2 столових ложки апельсинового соку
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 столова ложка оливкової олії
- Сіль і чорний перець — за смаком
М'якоть кавуна наріжте великими скибочками і викладіть їх на тарілку. Зверху викладіть шматочки сиру і посипте апельсиновою цедрою. В окремій тарілці перемішайте апельсиновий і лимонний сік, оливкову олію— полийте салат заправкою. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з огірків та помідорів — швидко, смачно і корисно
Як приготувати морозиво в домашніх умовах — кавунове морозиво
- 6 чашок кавунової м'якоті без кісточок
- 1,5 склянки жирних вершків
- 1,5 склянки молока
- 1 склянка цукру
- 1 столова ложка горілки
Всі інгредієнти добре перемішайте за допомогою блендера. Залийте морозиво в мороженицю і готуйте відповідно до інструкції.
Читайте також: Всесвітній День морозива — як приготувати морозиво в домашніх умовах
Кавуновий смузі з йогуртом — швидко і корисно!
- 4 чашки кавунової м'якоті без кісточок
- 2 столових ложки меду або солодкого сиропу
- Кілька листків м'яти
- 300 мл турецького йогурту
- Дрібка меленої кориці
Готується цей смузі, як і інші смузі, дуже просто: складіть всі інгредієнти (крім м'яти) в блендер і добре подрібніть. Вилийте смузі в красиві склянки і прикрасьте м'ятою.
Читайте також: 7 охолоджуючих і корисних напоїв для спекотного літа
Бананово-кавуновий смузі з ягодами — море вітамінів в одній склянці!
- 2 чашки м'якоті кавуна без насіння
- 1 склянка ягід (чорниці, малини, ожини)
- М'якоть 1 середнього банана
- 0,5 склянки молока
- Ванільне морозиво— за бажанням
- Дрібка кориці
- Трошки меду
Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття