✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепти

Смачно і незвичайно – цікаві ідеї для лимонного пирога

Лимонний пиріг – це один з найбільш ніжних і ароматних пирогів. Він ідеально смакуватиме до чаю та добавить яскравих ноток навіть самий похмурий день.

  • 20.03.2019, 16:43
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Є багато способів приготувати цей пиріг – лимонний пиріг з пісочного тіста, лимонний пиріг на молоці, легкий та повітряний лимонний пиріг – і всі вони незвичайно смачні, ідеально передають цитрусову кислинку і свіжість. У цій статті ми розповімо, як приготувати смачний і ароматний лимонний пиріг.

Лимонний пиріг – це один з найбільш ніжних і ароматних пирогів. Він ідеально смакуватиме до чаю та додасть яскравих ноток навіть у самий похмурий день. Самі лимони багаті на вітаміни і поживні речовини, тому такий пиріг не тільки смачний, але і корисний.

Лимонний пиріг на молоці – рецепт

Такий рецепт дуже простий у приготуванні і не займає багато часу. Візьміть інгредієнти:

  • Вершкове масло – 100 г
  • Пшеничне борошно – 180 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Жовтий цукор – 180 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 6 ст. л.
  • Цедра 1 лимона
  • Для глазурі:
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Жовтий цукор – 100 г

Всі інгредієнти для тіста перемішайте за допомогою кухонного комбайна або ретельно вручну. Отриману масу влийте в змащену маслом форму (розмір - 18х18 см) і відправте в духовку, розігріту до 160 градусів, на 30-40 хвилин. Запікаємо до золотистої скоринки. А поки наш пиріг готується, зробіть глазур. Для цього вам потрібно змішати лимонний сік і цукор. Потім, вилийте його на гарячий корж і залиште при кімнатній температурі охолоджуватися. Поділіть на невеликі квадратики і готово!
Читайте також: Смачно та оригінально — що приготувати з айвою.

Як приготувати легкий та повітряний лимонний пиріг – рецепт

Цей пиріг виходить не просто повітряний, але і дуже ніжний. Для його приготування вам знадобитися:

  • Лимон – 2 шт.
  • Борошно - 260 г
  • Цукрова пудра – 230 г (150 г в тісто + 80 г на помадку)
  • Масло вершкове – 200 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Ванілін – 1 г
  • Сіль

Для початку збийте блендером м'яке вершкове масло і цукрову пудру, потім додайте ванілін, дрібку солі, яйця, також ретельно перемішуючи блендером. Додайте натерту цедру, сік лимона,

борошно, розпушувач і перемішайте. Отриману масу викладіть на змащене маслом деко. Випікайте при 180 градусів 25 хвилин. Для помадки перемішайте лимонний сік і цукрову пудру. Змастіть помадкою готовий пиріг, дайте охолонути і готово!

Читайте також: Для тих, хто любить готувати — 7 ідей, що спекти на десерт

Лимонний пиріг з пісочного тіста – рецепт

Для початку вам потрібно приготувати тарт. Це відкритий пиріг – типова страва французької кухні. Для його приготування візьміть такі інгредієнти:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Борошно – 90 г
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 0,25 ст. л.
  • Крижана вода – 2-3 ст. л.
  • Для начинки:
  • Яйця – 1 шт.
  • Жовтки – 3 шт.
  • Вершки – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 г
  • Сік лимона – 0, 25 склянки
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Сіль

Насамперед поділіть масло на маленькі шматочки (приблизно 1 см) і охолодіть їх. Змішайте борошно, цукор, сіль і масло. Додайте дві столові ложки води і швидко замісіть тісто. При необхідності додайте ще води. Тісто розділіть на дві частини і викладіть в дві форми діаметром 10 см. Щільно притисніть тісто на дно і до бортиків та накрийте харчовою плівкою, не залишаючи повітряних бульбашок. Заморозте формочки з тістом, після чого, зніміть плівку і відправте в духовку, розігріту до 190 градусів, на пів години, попередньо накривши тісто фольгою або пергаментним папером. Акуратно відкрийте краї і запікайте ще 5-10 хвилин.

Далі готуємо начинку. Збийте яйце і жовтки, додаючи цукор, лимонний сік та цедру і дрібку солі. Додайте масло, проваріть на слабкому вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Влийте вершки і також перемішайте. Готову начинку вилийте в наші форми з тістом та запікайте 10 хвилин. Охолодіть тарти при кімнатній температурі півтори години і дістаньте з форми. Смачного!

Читайте також: Готуємо десерти з ромом — нантське тістечко, мармуровий гугельхупф, яблучний пиріг

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

633

Штолен з мигдалем

1680

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1279

Крученики зі свинини

1272

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2034

Гриби в сметані з сиром

5351

Печінковий торт

2837

Баклажани із сиром і томатним соусом

2893

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2016 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом