Швидко, просто і смачно — готуємо соковиті пироги на сковороді
Якщо у вас обмаль часу або не працює духовка, пироги на сковороді — ідеальне рішення в такій ситуації.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо у вас обмаль часу або не працює духовка, пироги на сковороді — ідеальне рішення в такій ситуації. Їх з легкістю можна приготувати, не витрачаючи при цьому багато часу, а яскравий і ситний смак урізноманітнить ваш обід або вечерю.
Пиріг з лаваша з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г тонкого лаваша
- 40 мл води
- 30 г вершкового масла
Для начинки візьміть інгредієнти:
- 250 г твердого сиру
- 200 г бринзи
- 80 г петрушка
Натріть бринзу на крупній тертці. Також натріть на сир.
Візьміть глибоку сковороду з товстими стінками і змастіть його вершковим маслом. Візьміть аркуш лаваша, обріжте зайве і викладіть в сковороду. Краще викласти два шари, щоб лаваш не порвався і сир не витік. Зверху розподіліть твердий сир. Накрийте ще одним листом лаваша і зверху розподіліть бринзу. Посипте подрібненою петрушкою. Продовжуйте накладати шари, поки не заповниться сковорода.
Після цього накрийте пиріг звисаючими краями лаваша і посипте сиром зверху. У щілини між пирогом і сковородою акуратно влийте воду, намагаючись, щоб вона не потрапила в сам пиріг.
Відправте пиріг на плиту і готуйте на невеликому вогні, накривши кришкою. На це має піти не більше 20-25 хвилин. За цей час вода повністю випарується, а сир розплавиться.
Готово!
Сирний пиріг на сковороді — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 пачка кисломолочного сиру
- 100 г сиру вершкового
- 50 г шинки
- 2 яйця
- 3 ст. л. борошна
- Зелень (кріп і зелену цибулю)
- Сіль — за смаком
Натріть сир на крупній тертці, а шинку наріжте невеликими шматочками. Потім з'єднайте сир з сиром, шинкою, яйцями, борошном, зеленню і сіллю. Добре перемішайте масу і сформуйте коржик.
Розігрійте рослинну олію на сковороді і перекладіть корж. Обсмажте її з двох сторін до золотистого кольору.
Смачного!
Пісочний пиріг на сковороді — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г пшеничного борошна
- 80 г цукрової пудри
- 1 ч. л. розпушувача
- 30 мл молока
- 200 г вишневого варення
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 250 г сиру маскарпоне
- 1 яєчний жовток
Візьміть невелику ємність і змішайте там борошно з цукровою пудрою і розпушувачем. Додайте вершкове масло кімнатної температури, яйця і розітріть масу руками. Сформуйте кулю, загорніть в харчову плівку та відправте в холодильник на пів години.
Потім розділіть тісто на дві частини. Одна з них повинна бути трохи більше, ніж інша.
Відщипуючи по шматочку від більшої частини тісту і злегка розминаючи пальцями, сформуйте в сковороді корж.
В окремій ємності змішайте молоко, жовтки і маскарпоне. Добре перемішайте і викладіть на корж. Зверху розподіліть варення. Потім посипте крихтою з решти тіста.
Поставте сковороду на плиту і готуйте на слабкому вогні близько 40 хвилин. Після цього відкрийте кришку і готуйте ще 15 хвилин. Коли верхівка пирога як слід схопиться, переверніть його за допомогою тарілки меншого діаметру і готуйте ще 5 хвилин. Тоді утворюється рум'яна скоринка.
Готово!
Читайте також: Як приготувати ролліні з різними начинками — смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття