✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Сендвіч

Сендвіч Монте-Крісто — як швидко приготувати смачний гарячий сендвіч

Існує безліч смачних бутербродів та сендвічів: гамбургери й чізбургери, сендвіч BLT, крок-мадам та крок-месьє, паніні та багато інших. Серед усього цього розмаїття, є один сендвіч, який заслуговує особливої уваги — це сендвіч Монте-Крісто.

  • 21.05.2018, 14:53
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сендвіч Монте-Крісто готується з хлібом, м'ясною нарізкою, твердим сиром, гірчицею, майонезом та збитим яйцем. Його особливість — у тому, що сендвіч вмочають в збите яйце та обсмажують на сковороді. Крім того, сендвіч Монте-Крісто подають гарячим з цукровою пудрою, джемом, варенням або ягідним соусом.

Якщо ви любите гарячі бутерброди, читайте також Як приготувати гарячі бутерброди в духовці — швидко, смачно, поживно

Сендвіч Монте-Крісто — інгредієнти

Щоб приготувати цей смачний гарячий сендвіч, знадобиться не так багато інгредієнтів та зовсім небагато часу. Отже, інгредієнти (розраховані на два сендвічі):

  • 4 шматочки білого тостового хліба (можна взяти батон або звичайний білий хліб).
  • Трошки гірчиці та майонезу (можна тільки майонез або тільки гірчицю).
  • 2–4 великих тонких шматочки шинки або індичатини (за розміром м'ясна нарізка повинна бути такою, щоб повністю закривати хліб).
  • 2–4 скибочки твердого сиру, який добре плавиться (зазвичай беруть емменталь, гауду або грюйєр, але можна будь-який твердий сир — головне, щоб він добре плавився).
  • 1 куряче яйце.
  • 2 столові ложки молока.
  • 2 столові ложки вершкового масла (для смаження).
  • Сіль, перець, мелену паприку — за смаком.
  • Цукрову пудру, джем або ягідний соус.

Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 видів сиру на всі випадки життя

Як приготувати сендвіч Монте-Крісто — покрокова інструкція

  • 1. Два шматочки хліба змастіть гірчицею з одного боку, інші два — майонезом. Можна всі чотири шматочки хліба змастити або тільки майонезом, або тільки гірчицею — як вам більше подобається.
  • 2. На два шматочки хліба покладіть спочатку шинку, потім сир. Накрийте другим шматочком хліба.
  • 3. Яйце збийте з молоком, посоліть та поперчіть (за бажанням).
  • 4. Вмочіть сендвіч у збите яйце та потримайте його трохи, щоб хліб добре просякнув яєчною сумішшю.
  • 5. Тим часом розігрійте на сковороді вершкове масло та підсмажте сендвічі з обох сторін. Щоб сендвічі краще склеїлися, злегка притисніть їх лопаткою.
  • 6. Готовий сендвіч викладіть на обробну дошку та зачекайте кілька хвилин, щоб він трохи охолов. Розріжте сендвіч на трикутники — і можна подавати на стіл.
  • 7. Гарячий сендвіч посипте цукровою пудрою — виходить цікаве поєднання солоного й солодкого. Також, можна прикрасити сендвіч Монте-Крісто ягідним джемом.

Читайте також: Що таке сендвіч BLT та як його готувати — три рецепти

Як ще можна приготувати сендвіч Монте-Крісто — кілька секретів

  1. Сендвіч Монте-Крісто готують з двома або трьома шматками хліба. Якщо шматків хліба — три, середній можна (не обов'язково) трішки змастити майонезом. У такому випадку сендвіч буде виглядати так (послідовно): хліб, сир, шинка, хліб, шинка, сир, хліб.
  2. Щоб сендвіч краще просякнувся яєчною сумішшю, обріжте його краї — і тільки потім вмочіть в яєчну суміш.
  3. Коли будете смажити сендвіч, злегка притисніть його лопаткою, щоб він краще склеївся.
  4. Якщо дозволяє час, загорніть сендвіч в харчову плівку (до того як смажити) і поставте в холодильник на кілька годин.
  5. Для смаження використовуйте вершкове масло або поєднання вершкового масла з рослинною олією.
  6. Підсмажений сендвіч можна викласти на паперові рушники, щоб стік жир.
  7. Подавати гарячий сендвіч Монте-Крісто можна з ягідним соусом, варенням або солодким сиропом.

Смачного!

Читайте також: 7 смачних сендвічів, які варто спробувати хоча б раз у житті

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

633

Штолен з мигдалем

1686

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1281

Крученики зі свинини

1275

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2037

Гриби в сметані з сиром

5355

Печінковий торт

2839

Баклажани із сиром і томатним соусом

2894

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2016 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом