Готуємо страви грузинської кухні — смачні рецепти чахохбілі
Готуємо страви грузинської кухні — смачні рецепти чахохбілі
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Чахохбілі — це неймовірно смачна і ситна страва грузинської національної кухні. Спочатку страва готувалася з фазана, але в даний час чахохбілі готують з будь-якого м'яса птиці, а особливо домашньої курки.
Приготувати таку страву не складе труднощів, але приємно здивує ваших близьких.
Чахохбілі з курки — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 3 середні цибулини
- 3-4 курячих стегна без кісток
- 420 г томатів у власному соку
- 1 ч. л. хмелі-сунелі
- 4 зуб. часнику
- 1 ч. л. цукру
- Рослинна олія
- Сіль і перець
- Свіжа кінза або петрушка
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
З помідорів слід зняти шкірку і подрібнити за допомогою вилки, додавши сік з банки.
Подрібніть часник і зелень.
Обсмажте цибулю на сковороді до золотистого кольору і перекладіть на тарілку. Потім обсмажте м’ясо на сильному вогні. Додайте цибулю, томати, хмелі-сунелі, цукор, сіль і перець. Накрийте кришкою і готуйте стегна на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Час від часу не забувайте перевертати курку.
В кінці додайте часник і зелень.
Готово!
Чахохбілі з квасолею — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 кг курки
- 3 зуб. часнику
- 200 мл томату
- 2 цибулини
- 30 г вершкового масла
- Зелень — за смаком
- 1 склянка квасолі
- 3 ст. л. оливкової олії
- Приправи та спеції
- Сіль
Обсмажте до напівготовності частини курки.
Тим часом на вершковому маслі обсмажте подрібнену цибулю. Потім перекладіть цибулю до курки за 10 хвилин до готовності.
Додайте сіль, перець, спеції, зелень і квасолю. Потім покладіть томати і подрібнений часник. Накрийте сковороду кришкою і готуйте чахохбілі ще 5 хвилин.
Готово!
Чахохбілі з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 курячих філе
- 250 мл жирних вершків
- 90 г волоських горіхів
- 40 г кінзи
- 140 г твердого сиру
- 30 г часнику
- Спеції — за смаком
Добре промийте і наріжте м'ясо шматочками.
Приготуйте соус: з'єднайте вершки, подрібнений часник, спеції і кінзу.
Подрібніть горіхи і натріть сир.
Перекладіть курку в глибоку сковороду і смажте протягом 12 хвилин. Потім злийте зайву рідину і додайте соус та горіхи. Добре перемішайте і готуйте курку на середньому вогні протягом 4-5 хвилин.
Додайте сир і готуйте, поки він повністю не розплавиться.
Готово!
Читайте також: Готуємо страви грузинської кухні — апетитні рецепти хінкалі
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття