Готуємо смачні і незвичайні страви з гребінцями — рецепти і поради
Морські гребінці дуже поживні, смачні і до того ж корисні.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Морські гребінці дуже поживні, смачні і до того ж корисні. Їх сміливо можна варити, смажити, тушкувати і навіть подавати сирими. Професійні кухарі радять розморозити гребінці якомога швидше, оскільки тоді збережеться їх первинний смак. Для цього достатньо опустити їх в холодну воду, розведену з молоком. Витягувати їх варто відразу ж після розморожування.
Гребінці з часниковим кремом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 600 г гребінців
- 2 ст. л. вершкового масла
- 5 зуб. часнику
- 2/3 склянки вершків
- 1 ст. л. соку лимона
- По дрібці солі і перцю
Насамперед необхідно розморозити гребінці, злегка промийте та висушіть паперовими рушниками.
Потім розтопіть вершкове масло на сковороді і викладіть гребінці на сковороду. Готуйте з обох сторін, поки не з'явиться золотава скоринка. Після цього приберіть гребінці і в цю ж сковороду влийте вершки, сік лимона, додайте подрібнений часник, сіль і перець. Добре перемішайте і потримайте трохи на вогні. Отриманою сумішшю полийте гребінці.
Готово!
Каррі з гребінцями, манго і кінзою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 склянка рису
- 3 склянки води
- 2 ст. л. пасти каррі
- 400 мл кокосового молока
- 1,5 склянки мигдалевого молока
- 300 г гребінців
- 2 чашки шпинату (міні)
- 1 манго
- 1/2 пучка кінзи
- 1/4 склянки червоної цибулі
Розігрійте в сковороді пасту каррі і з'єднайте з мигдальним і кокосовим молоком. Добре перемішайте і додайте гребінці. Обсмажте їх з обох сторін до готовності. Потім перекладіть до гребінця шпинат, перемішайте і зніміть сковороду з вогню.
Рис слід відварити до готовності в окремій каструлі. Тим часом подрібніть цибулю, манго і кінзу.
Готовий рис розкладіть по тарілках, викладіть гребінці в соусі і додайте манго, кінзу і цибулю.
Смачного!
Паста з гребінцями і грибами — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 100 г пасти
- 300 г гребінців
- 1 стакан бульйону або води
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 зуб. часнику
- 3/4 склянки подрібнених грибів
- 3/4 склянки зеленої цибулі
- Дрібка солі
Відваріть пасту до готовності згідно з інструкцією. Злийте воду і додайте вершкове масло.
Гребінці обсмажте на вершковому маслі до золотистої скоринки.
Подрібніть цибулю і часник. Перекладіть їх на сковороду разом з грибами і обсмажуйте протягом декількох хвилин. З'єднайте з пастою і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Як смачно приготувати рибу сібас — рецепти і поради
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття