✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепти

Готуємо простий та ніжний сметанник – рецепти ідеального десерту

Один з найпопулярніших десертів з дитинства – це сметанник. Всі інгредієнти прості та доступні кожній господині, а приготувати цей десерт не складе труднощів.

  • 04.06.2019, 15:37
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Один з найпопулярніших десертів з дитинства – це сметанник. Всі інгредієнти прості та доступні кожній господині, а приготувати цей десерт не складе труднощів.

А щоб ваш сметанник вийшов смачнішим – радимо дотримуватися таких рекомендацій:

- Щоб сметана не розшаровувалась при збиванні – варто попередньо охолодити її.
- Під час випічки постарайтеся не відкривати духовку, щоб сметанник не осів.
- Добавляйте борошно поступово, не замішуючи занадто густе тісто, тоді воно придбає гладку й рівну консистенцію.
- Якщо у вас немає потрібної форми для випічки – візьміть чавунну товсту сковорідку.

Класичний рецепт сметанника

Не складний в приготуванні сметанник, який можна спекти навіть в мультиварці. Візьміть інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.
  • цукор – 1 ст.
  • сметана – 1 ст.

  • яйця – 3 шт.
  • лимонна цедра – за смаком
  • сіль і сода – щіпка

У глибокій мисці збийте яйця. Додайте сіль і поступово підсипайте цукор, ретельно розтираючи в яєчній масі. Потім влийте стакан сметани, додайте цедру лимона і добре перемішайте до однорідної консистенції. Далі всипте борошно, дрібку солі і соди. Добре перемішайте.

Візьміть форму для випічки, застеліть дно пергаментним папером, а боки змастіть рослинною олією. Вилийте наше тісто і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Смачного!

Сметанник з лимонним кремом

Якщо ж вам хочеться тонкої кисло-солодкої нотки – такий сметанник те, що треба. Для приготування вам знадобиться:

  • яйця – 2 шт.
  • пшеничне борошно – 1,5 ст.
  • какао-порошок – 1 ст. л.
  • лимон – 1 шт.
  • сметана – 300 г
  • цукор – 1 ст.
  • розпушувач – 1 ч. л.

Насамперед перетріть яйця з цукром. Додайте сметану і ретельно перемішайте. Потім додайте розпушувач і поступово всипте борошно. Добре перемішайте і розділіть суміш на дві частини. В одну з них додайте какао. Обидві частини розділіть навпіл, щоб у підсумку вийшло 4 коржа і випікайте їх півгодини при 230 градусах.
Тим часом збийте сметану з цукром і додайте лимонну цедру. Готові коржі змажте кремом, чергуючи шоколадні та білі шари. Залиште торт в холодильнику, щоб застиг крем. За бажанням можете прикрасити ягодами – полуницею, малиною або ожиною.

Ванільний сметанник з пісочного тіста

Цей торт неймовірно ніжний та повітряний, який буквально тане в роті. Візьміть інгредієнти:

  • вершкове масло – 200 г

  • сметана – 500 г

  • пшеничне борошно – 2 ст.
  • яйця – 4 шт.
  • розпушувач – 1,5 ч. л.
  • ванільний цукор – 30 г
  • ванілін – 1 шт.
  • цукор – 4 с. л.

Охолоджене вершкове масло натріть на крупній тертці. Додайте яйце, цукор, просіяне з розпушувачем борошно і замісіть тісто руками. Готуємо начинку: збийте вінчиком яйця зі сметаною, ваніліном і з цукром до однорідної маси.
Візьміть роз'ємну форму для випічки і змастіть маслом. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см і перемістіть в форму, зробивши високі бортики (приблизно 6-7 см). Вилийте начинку на тісто і відправляйте в духовку при 180 градусах на 50 хвилин. Готово!

Читайте також: Ніжна сирна запіканка – рецепти і секрети приготування

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

634

Штолен з мигдалем

1688

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1282

Крученики зі свинини

1277

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2038

Гриби в сметані з сиром

5356

Печінковий торт

2839

Баклажани із сиром і томатним соусом

2897

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2016 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом