✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепти

Горіховий Спас 2019 – готуємо смачну випічку з горіхами

Горіховий Спас 2019 – готуємо смачну випічку з горіхами

  • 22.08.2019, 18:19
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Горіховий Спас відзначається щороку 29 серпня, після Медового Спаса (14 серпня) і Яблучного Спаса (19 серпня). Це свято ще називають Хлібним Спасом і Полотняним Спасом. До цього часу завершуються жнива, тому перший хліб пекли з зерна нового врожаю, після чого освячували і пригощали всю сім'ю.
Вважається, що в цей день обов'язково потрібно піти до церкви, помолитися і освятити кошик з фруктами, медом, горіхами і хлібом. Також в народі вважалося, що гілки горіхів в це свято мають особливу силу.
Пропонуємо вам в цей день приготувати смачні страви з горіхами, підтримуючи традиції.

Пиріг з горіхів і сухофруктів – рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 180 г очищеного фундука
  • 180 г очищеного мигдалю
  • 180 г цукатів
  • 180 г кураги
  • 180 г пшеничного борошна
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меленого мускатного горіха
  • 1/2 ч. л. меленого імбиру
  • 180 г меду
  • 70 г цукру
  • 1 ст. л. води
  • 50 г чорного шоколаду 80%

Готуємо сироп: з'єднайте цукор, мед і воду та доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Кип'ятіть дві хвилини, додайте шоколад і тримайте на вогні, поки він не розчиниться. Дайте трохи охолонути.
Готуємо начинку: змішайте подрібнені горіхи, курагу, цукати, спеції і борошно. Залийте сиропом і перемішайте, щоб маса стала однорідної консистенції.
Візьміть круглу чавунну або керамічну форму діаметром 20 см. Застеліть папером для випічки і змастіть вершковим маслом. Добре утрамбуйте масу в форму і накрийте папером для випічки. Відправте в духовку на 45 хвилин при 150 градусах. Смачного!

Морквяний торт з горіхами і корицею – рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 курячих яйця
  • 250 мл рослинної олії
  • 2 ст. цукру
  • 2 ст. пшеничного борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 2 ч. л. соди
  • 1/2 ч. л. солі
  • 2 ч. л. меленої кориці
  • 4 моркви
  • 170 г товчений волоських горіхів
  • 120 г вершкового масла
  • 230 г кисломолочного сиру

  • 3 ч. л. ванільного екстракту
  • 4 ст. цукрової пудри

Готуємо тісто: з'єднайте рослинну олію, яйця, цукор 2 ч. л. ванільного екстракту і добре перемішайте. Додайте корицю, борошно, розпушувач, соду, горіхи і терту моркву. Перемішайте. Перекладіть масу в змащену маслом форму.
Відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 40-50 хвилин. Потім дайте охолонути торту, не виймаючи з форми.
Готуємо крем: з'єднайте кисломолочний сир, вершкове масло, ваніль і цукрову пудру. Збийте. Прикрасьте кремом торт, а зверху викладіть трохи горіхів. Смачного!

Читайте також: Готуємо морквяний десерт — морквяні панкейки, морквяний пиріг, морквяні мафіни

Лимонне печиво з мигдалем – рецепт

Візьміть інгредієнти:

  • 220 г пшеничне борошно
  • 30 г рисової муки
  • 100 г очищеного мигдалю
  • 100 г коричневого цукру
  • 1 яєчний жовток
  • 3 курячих яйця
  • 1 лимон
  • 1 ч. л. молока

  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі

Обсмажте мигдаль на сухій сковороді, щоб він трохи підрум'янився. Білки відокремити від жовтків. Збийте білки з сіллю до міцної піни. Жовтки також збийте, поступово додаючи цукор. Потім змішайте їх з дрібно натертою лимонною цедрою. З'єднайте білки і жовтки, акуратно перемішуючи лопаткою.
Просійте рисове борошно разом з пшеничним і розпушувачем. Додайте до яєчної суміші. Вкиньте сюди горіхи і ретельно перемішайте. Розділіть тісто на 4 частини і скачайте їх в невеликі батончики. Викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Змастіть тісто яєчним жовтком і чайною ложкою молока. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Дайте батончикам трохи охолонути і поріжте їх на печиво товщиною в пів сантиметра. Потім знову відправте їх в духовку на 25 хвилин при 150 градусах, періодично перевертаючи печиво. Готово!

Більше цікавих рецептів на свято Горіхового Спаса читайте в статті Горіховий Спас 2018 — як швидко приготувати смачну випічку з горіхами

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

633

Штолен з мигдалем

1686

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1281

Крученики зі свинини

1275

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2037

Гриби в сметані з сиром

5356

Печінковий торт

2839

Баклажани із сиром і томатним соусом

2894

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2016 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом