✕
  • Компанія
  • - Про «Молочний альянс»
  • - Підприємства
  • - Бренди
  • - Відомості про підприємства
  • Продукція
  • Експорт
  • Прес-центр
  • - Новини
  • - ЗМІ про нас
  • Блог
  • Контакти
Група компаній «Молочний Альянс» -> Блог
  • Рецепт

Чим корисна спаржа та що з нею приготувати — суп, касероль, кіш, зіті

Зелена спаржа — смачний овоч, якиймає безліч корисних властивостей. У спаржі міститься багато вітамінів та мікроелементів. Крім того, зелена спаржа доступна круглий рік (у свіжому або замороженому вигляді). У цій статті розповідаємо, чим корисна зелена спаржа та що з нею можна приготувати.

  • 13.03.2018, 15:50
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Зелена спаржа — смачний овоч, якиймає безліч корисних властивостей. У спаржі міститься багато вітамінів та мікроелементів. Крім того, зелена спаржа доступна круглий рік (у свіжому або замороженому вигляді). У цій статті розповідаємо, чим корисна зелена спаржа та що з нею можна приготувати.

Чим корисна спаржа

Спаржа містить багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітаміни С, Е, А, цинк, калій, фосфор, кальцій та інші. Спаржа легко засвоюється організмом і містить зовсім небагато калорій (20 калорій в 100 грамах продукту), тому прекрасно підходить для тих, хто на дієті.

У цій статті ми розповідаємо, як приготувати крем-суп зі спаржею, касероль зі спаржею, кіш зі спаржею та макарони зі спаржею — тільки прості рецепти смачних страв. Почнемо!

Cпаржевий крем-суп на молоці — рецепт

  • 0,5 кг спаржі
  • 1 невелика цибулина
  • Півлітра курячого бульйону
  • 1 склянка молока
  • Півчашки сметани жирністю 21%
  • 2 столові ложки м'якого вершкового масла
  • 2 столові ложки борошна
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Цибулину очистіть і подрібніть. У каструльку складіть спаржу і цибулю, залийте курячим бульйоном, протушкуйте приблизно 15 хвилин. Подрібніть суп за допомогою блендера.

На сковороду додайте масло і борошно. Тушкуйте кілька хвилин, постійно помішуючи. Додайте на сковороду подрібнену спаржу і молоко, доведіть до кипіння, протушкуйте кілька хвилин. Зніміть суп з вогню, додайте сметану, перемішайте і знову поставте на вогонь, але не доводьте до кипіння. Суп готовий! Смачного!

Читайте також: Супи на молоці — новий погляд на звичнустраву

Касероль з сиром чеддер — рецепт

  • 1 кг спаржі
  • 3 столові ложки м'якого вершкового масла
  • 3 столові ложки борошна
  • 2 склянки молока
  • 5 круто зварених яєць
  • 1 чашка подрібненого сиру чеддер
  • 1 чашка подрібнених солоних крекерів
  • Спаржу відваріть до готовності, відкиньте на друшляк. Яйця очистіть і наріжте скибочками. На сковороду додайте вершкове масло і борошно. Тушкуйте, постійно помішуючи. Додайте молоко, добре перемішайте. Посоліть і поперчіть.

    У форму для касеролі викладіть половину спаржі, половину яєць, половину сиру, половину соусу. Повторіть. Прикрасьте страву подрібненими крекерами. Поставте в гарячу духовку на 30 хвилин або до готовності. Страва готова!

    Читайте також: Що таке касероль та як її готувати — 4 смачних рецепти

Кіш зі спаржею та шинкою — як приготувати

  • 1 кг спаржі
  • 1 форма для кіша (кругла з краями)
  • 2 середні цибулі-шалот
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 300 грамів шинки
  • Півсклянки молока
  • Півсклянки сметани
  • 3 великих яйця
  • 1,5 чашки подрібненого твердого сиру
  • Сіль та чорний перець — за смаком

Форму для кіша приготуйте відповідно до інструкції. Цибулю подрібніть. Шинку наріжте кубиками. В окремій тарілці перемішайте молоко, яйця, сметану, посоліть і поперчіть. На сковороді з оливковою олією протушкуйте цибулю. Додайте спаржу і протушкуйте приблизно 10 хвилин, до напівготовності.

У форму для кіша викладіть половину сиру, потім спаржу і шинку, полийте все соусом, посоліть і поперчіть, посипте залишками сиру. Поставте кіш в духовку і запікайте 30 хвилин або до готовності. Коли кіш буде готовий, охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!

Читайте також: День французької кухні — вчимося готувати кіш

Макаронна запіканка зі спаржею, шинкою та моцарелою — рецепт

  • 0,5 кг спаржі
  • 400 грамів макаронів зіті або пенне
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 3 зубчики часнику
  • 200 грамів шинки
  • 200 грамів моцарели
  • Сіль, чорний перець, базилік — за смаком

Макарони відваріть відповідно до інструкції, до напівготовності. Відкиньте макарони на друшляк. Спаржу відваріть до готовності, відкиньте на друшляк. Часник подрібніть. На сковороді з оливковою олією підсмажте часник, додайте на сковороду макарони і спаржу, протушкуйте. Якщо потрібно, додайте на сковороду трохи води (для цього можна залишити 1 чашку води, в якій варилися макарони). Шинку наріжте кубиками або соломкою, моцарелу наріжте скибочками. Додайте на сковороду шинку і моцарелу, добре перемішайте. Посоліть і поперчіть, додайте базилік за смаком. Зніміть макарони з вогню, трохи охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!

Читайте також: Як і з чим готувати макаронно-овочеву запіканку — італійські рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Останні матеріали

633

Штолен з мигдалем

1680

Канапки з в’яленими томатами

Молочний альянс
1279

Крученики зі свинини

1272

Курячі рулети з помідорами і моцарелою

2034

Гриби в сметані з сиром

5351

Печінковий торт

2837

Баклажани із сиром і томатним соусом

2893

Пиріг зі сливами та сиром

Футер UA

2015-2016 © АТ «Молочний альянс»
КомпаніяПродукціяЕкспорт
Прес-центрКонтакти
Умови користування сайтом