Menu
7 причин, чому варто спробувати турецький йогурт вже сьогодні

7 причин, чому варто спробувати турецький йогурт вже сьогодні

Не так давно на полицях українських супермаркетів з'явився абсолютно новий продукт — йогурт «Турецький».

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Не так давно на полицях українських супермаркетів з'явився абсолютно новий продукт — йогурт «Турецький» в баночці 300 грамів (тобто, більш ніж достатньо для одного перекусу). Виробник нового йогурту — добре відомий українському споживачеві Яготинський маслозавод.

Яготинський маслозавод постійно радує українських споживачів новими продуктами: не так давно тут почали випускати спеціальну високобілкову закваску для спортсменів, унікальне для українського ринку какао на молоці, дитячий сирок з ваніліном в зручному пластиковому стаканчику і, звичайно ж, йогурт «Турецький».

Якщо ви ще не куштували йогурт турецький від ТМ «Яготинське», то саме час це зробити продукт дійсно дуже смачний, корисний і не схожий ні на один інший.

Чому варто скуштувати турецький йогурт

Читайте також: Чим замінити майонез 10 продуктів-замінників майонезу

Отже, 7 причин, чому варто спробувати турецький йогурт:

1. Турецький йогурт корисний для здоров'я

У турецькому йогурті містяться пробіотики, кальцій та інші корисні для здоров'я мікроелементи. Люди, які ведуть здоровий спосіб життя знають, що йогурт продукт здоров'я і довголіття. Йогурт допомагає схуднути, йогурт корисний для травлення, йогурт покращує імунну систему і корисний для кісток. Більше про користь йогурту читайте в статті 10 причин почати їсти йогурт чим цей продукт буде корисний саме для вас

2. Турецький йогурт дуже смачний

Писати про смак продукту, який ви ніколи не куштували справа невдячна. Можна лише сказати, що турецький йогурт має насичений і незвичайний смак, при тому що в ньому немає шкідливих для здоров'я домішок, і калорій зовсім небагато.

3. На основі турецького йогурту легко приготувати смачний десерт

Досить додати в турецький йогурт шматочки фруктів або ягоди, мед або будь-який солодкий сироп, насіння кунжуту або мигдальні горіхи, клітковину або сухофрукти, шоколадну крихту або кокосову стружку і приголомшливо смачний десерт готовий!

Читайте також: Як зробити з турецького йогурту смачний десерт за 5 хвилин

Користь турецького йогурту

4. Турецький йогурт ідеально підходить для перекусу

Він випускається в зручній баночці об'ємом 300 грамів тобто, його цілком достатньо для перекусу на роботі чи вдома. Крім того, турецький йогурт продається в баночці з кришечкою, тобто його можна розділити на два рази, при цьому зручно зберігати.

5. Турецьким йогуртом можна заправляти салати

Завдяки густій консистенції, турецький йогурт чудово підходить в якості корисної для здоров'я заправки для салатів, замість шкідливого майонезу. Крім того, на турецькому йогурті можна готувати соуси і заправки для салатів, наприклад, медово-горчіний соус на турецькому йогурті, заправка на йогурті з маком, соус на йогурті з авокадо, та багато інших.

Читайте також: Соуси і заправки для салатів 10 оригінальних рецептів на кефірі

Користь турецького йогурту

6. Турецький йогурт відноситься до високобілкових продуктів

Ми вже не раз писали про те, чим корисні продукти з високим вмістом білка і в яких продуктах міститься найбільше білка. Середня добова потреба дорослої людини в білку становить приблизно 60 грамів, а в 100 грамах турецького йогурту міститься 3,75 грамів білка. Значна кількість білка міститься і в інших молочних продуктах: молоці, кисломолочному сирі, високобілковій заквасці PRO (20 грамів в пляшечці закваски).

Читайте також: Для чого потрібно їсти продукти з високим вмістом білка що говорять вчені

Користь турецького йогурту

7. З турецьким йогуртом можна багато всього приготувати

Турецький йогурт можна (і навіть потрібно!) додавати в фруктово-молочні смузі — за рахунок густого йогурту цей корисний і смачний напій стане ще корисніший і смачніший. На основі турецького йогурту варто приготувати молочний коктейль, відомий як лассі (індійський напій), або молочний шейк.

З турецького йогурту можна готувати в домашніх умовах дуже смачне морозиво.

На турецькому йогурті можна готувати приголомшливо смачні супи (турецький суп тойга, болгарський суп таратор, літній суп на йогурті з огірками), заправки і соуси для салатів, та багато іншого. Більш того, на турецькому йогурті навіть можна робити маринад для шашлику.

Так що, якщо ви ще не скуштували турецький йогурт, то саме час це зробити. Смакуйте турецький йогурт і будьте здорові!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття