Menu
Джерело: pexels.com

Як зробити з турецького йогурту смачний десерт за 5 хвилин

Смачний десерт з турецьким йогуртом може стати як прекрасним сніданком, так і чудовим перекусом протягом дня

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Смачний десерт з турецьким йогуртом може стати як прекрасним сніданком, так і чудовим перекусом протягом дня. Тим більше, що приготувати смачний десерт на йогурті можна дуже швидко. У цій статті ми розповімо, як зробити смачний і корисний десерт з турецького йогурту за 5 хвилин. Почнемо!

Для того, щоб приготувати десерти, про які ми розповімо в цій статті, вам знадобиться йогурт без добавок (йогурт «Турецький» ТМ «Яготинське»), кілька простих інгредієнтів (які знайдуться в будь-якому домі), 3-5 хвилин часу і трішки фантазії.

Смачні добавки до турецького йогурту

1. Йогурт з фруктами і ягодами

Турецький йогурт можна їсти з шматочками фруктів (бананів, наприклад) або ягодами, тим більше що зараз літо! У фруктах і ягодах міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а крім того, ягоди і фрукти в поєданні з йогуртом — це дуже смачно! Про те, чим йогурт корисний для здоров'я, читайте в статті 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас.

Смачні добавки до турецького йогурту

2. Йогурт з насінням соняшнику або маку

Для більш ситного перекусу, в йогурт можна додати насіння соняшнику та гарбузове насіння, насіння чіа (або іспанської шавлії), насіння кунжуту або насіння маку. Воно не тільки прекрасно насичує, але й дуже корисне для здоров'я, наприклад, в насінні соняшнику містяться вітаміни групи В, вітамін Е, калій, кальцій, магній, залізо та біотин.

3. Йогурт з медом — для ласунів

Якщо хочеться солодкого, в йогурт можна додати трошки меду або солодкого сиропу (кленового або будь-якого іншого). Це не сильно зашкодить фігурі (в 1 чайній ложці меду з гіркою — приблизно 30 калорій) і зробить йогурт ще смачнішим!

Смачні добавки до турецького йогурту

4. Йогурт з клітковиною

Для тих, хто дотримується здорового харчування і стежить за фігурою, прекрасно підійде йогурт з клітковиною, наприклад, клітковиною з насіння кунжуту, насіння льону або розторопші (1 чайна ложка клітковини на чашку йогурту).

5. Йогурт з сухофруктами

Якщо під рукою не виявилося фруктів, клітковини або насіння, спробуйте додати в йогурт трохи сухофруктів — родзинки, курагу, чорнослив! Це не тільки смачно, але й дуже корисно. Наприклад, курага містить багато вітамінів і мікроелементів, сприяє очищенню печінки і виводить токсини з організму.

Смачні добавки до турецького йогурту

6. Йогурт з корицею або мускатним горіхом

Мускатний горіх допомагає зміцнити імунну систему, а кориця допомагає регулювати рівень цукру в крові. Тому йогурт з корицею і йогурт з мускатним горіхом — це не тільки смачно і безпечно для фігури, але й корисно для здоров'я!

7. Йогурт з горіхами

Для ситного сніданку або ситного перекусу протягом дня, коли немає часу на повноцінний прийом їжі, а справ дуже багато, з'їжте чашку турецького йогурту з горіхами. Варіантів безліч: йогурт з мигдалем, йогурт з фісташками, йогурт з кешью і так далі.

Смачні добавки до турецького йогурту

8. Йогурт з кисломолочним сиром

Якщо ви любите кисломолочний сир та сир зі сметаною, обов'язково спробуйте кисломолочний сир в поєднанніз турецьким йогуртом. В такому перекусі небагато калорій, зате багато білка і корисних речовин! Про те, навіщо потрібен білок і в яких продуктах він міститься, читайте в статті Скільки потрібно білка і де його брати — 10 продуктів з високим вмістом білка.

Смачні добавки до турецького йогурту

9. Смузі з додаванням турецького йогурту

Якщо й існує напій, який можна назвати напоєм здоров'я, то це смузі. Смузі на молоці, смузі на кефірі, смузі на ряжанці і смузі на йогурті — готуються вони дуже легко і швидко (за наявності блендера), в них мало калорій, вони корисні для травлення і фігури, а ще смузі прекрасно насичують. Про те, як готувати смузі, читайте в наших статтях Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят, 18 молочних смузі — рецепти на всі випадки життя і Готуємо смузі з користю для шлунку і фігури.

10. Йогурт з шоколадною крихтою і кокосовою стружкою

Якщо хочеться солодкого, при цьому для вас важливо вживати корисні для здоров'я продукти, додайте до турецького йогурту трохи шоколадної крихти або кокосової стружки — вийде смачно! Крім того, з турецьким йогуртом можна зробити смачний молочний коктейль:

  • 1 чашка молока
  • Кілька столових ложок турецького йогурту
  • Кілька столових ложок білого морозива
  • Кілька кубиків льоду
  • Трошки шоколаду

Всі інгредієнти складіть у блендер і добре перемішайте. Молочний шейк готовий! Більше рецептів молочних коктейлів — в статті Як приготувати молочний шейк в домашніх умовах — 10 рецептів для любителів солодощів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття