Menu
Джерело: pexels.com

10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас

Історія йогурту налічує багато століть. Жителі Балкан вживали цей продукт ще в 4 столітті до нашої ери — і відрізнялися відмінним здоров'ям і довголіттям.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

У 12 столітті нашої ери воїни Чингісхана вживали йогурт, щоб стати сильнішими та витривалішими. А в 20 столітті люди дізналися, що таке пробіотики — і йогурт міцно зайняв перші місця в рейтингах здорових і корисних продуктів.

Користь йогурту

Отже, кому варто додати йогурт до раціону в першу чергу?

• Людям, для яких важливе здоров'я і гарне самопочуття.

• Людям, які активно займаються спортом.

• Бажаючим скинути вагу і тим, хто стежить за фігурою.

• Вегетаріанцям.

• Людям, що страждають від проблем з травленням, низького імунітету, підвищеного тиску, проблем з суглобами.

• Усім, кому подобається корисна і смачна їжа.

10 причин, чому варто додати йогурт до раціону:

1. У йогурті міститься рекордна кількість корисних речовин і вітамінів

Перш за все, йогурт відомий завдяки вмісту пробіотиків. Пробіотики — це живі бактеріальні культури, так звані «хороші бактерії». Вони покращують мікрофлору кишечнику, яка, в свою чергу, впливає на імунітет і загальне самопочуття. У йогурті пробіотики містяться в надлишку — це одна з основних причин популярності продукту. Крім пробіотиків, в йогурті міститься багато вітамінів та мікроелементів: це калій, фосфор, рибофлавін, йод, цинк, вітамін B5 і B12.

2. Йогурт покращує травлення

Завдяки вмісту живих культур, йогурт допомагає при шлунково-кишкових проблемах, таких як непереносимість лактози, хронічне нетравлення шлунку, закреп, діарея, рак товстої кишки, запалення кишечнику, а також інфекція Helicobacter pylori (остання є причиною багатьох захворювань шлунку, в тому числі виразки). Корисні бактерії, які містяться в йогурті, покращують кислотність органів травлення — це допомагає запобігти багато проблем задовго до їх появи.

3. Йогурт допомагає схуднути

Люди, які під час дієти регулярно споживають йогурт, швидше скидають вагу. Вчені Університету Теннесі (США) провели дослідження і з'ясували: люди, які сиділи на дієті і кожен день споживали близько 500 грамів йогурту, скинули на 22% більше зайвої ваги і на 81% більше жиру в області живота, ніж ті, хто цього не робив. Як пояснили автори дослідження, справа в тому, що жир в області талії виробляє гормон кортизол — останній дає тілу сигнал накопичувати ще більше жирових відкладень. Коли ви регулярно споживаєте йогурт, в організм надходить кальцій, в результаті чого виробляється менше кортизолу, і вам легше скидати вагу. Крім того, спалювати жир допомагають амінокислоти, які є в йогурті.

До речі, якщо ви не знали: один із секретів стрункості француженок — це регулярне споживання йогурту.

Йогурт для схуднення

4. Йогурт корисний для кісток і суглобів

При запобіганні та лікуванні остеопорозу дуже важливу роль відіграє харчування. Завдяки поєднанню кальцію і вітаміну D, йогурт — один з основних продуктів, рекомендованих для профілактики остеопорозу.

5. Йогурт покращує стан судин

Іспанські вчені провели дворічне дослідження, що охопило 5 тис. респондентів, і прийшли до висновку, що існує зв'язок між регулярним споживанням молочних продуктів з низьким рівнем жирності і нормалізацією високого тиску. Серед учасників, що споживали молочні продукти низької жирності 2-3 рази на день, ризик виникнення гіпертонії знизився на 50%.

6. Очищує організм від надлишку солі

Щодня 70% людей споживають в два рази більше солі, ніж це потрібно організму. Згодом таке харчування призводить до підвищення кров'яного тиску, а також провокує виникнення захворюваннь серця і нирок. Калій, що міститься в йогурті (майже 600 мг на порцію у 225 грамів), виводить частину зайвих запасів солі з організму.

7. Покращує імунну систему

В Університеті Відня провели дослідження: у жінок, які щодня споживали не менше 110 грамів йогурту, підвищилася кількість T-клітин, що протистоять застудам та інфекціям (в порівнянні з тим, що було до початку дослідження). Споживання йогурту може допомогти навіть алергікам, у яких спостерігається низький рівень певних T-клітин. Як показало дослідження, проведене Journal of Nutrition, у алергіків, які регулярно споживали йогурт, було виявлено менше симптомів, ніж у тих, хто йогурт не вживав.

Йогурт з ягодами

8. Корисний для зубів і ясен

Незважаючи на те, що в йогурті міститься цукор, він не руйнує зубну емаль і не викликає карієсу. Вчені Університету Мармара (Туреччина) провели дослідження знежирених йогуртів з фруктовими добавками — виявилося, що цей кисломолочний продукт не руйнує зубну емаль. Крім того, молочна кислота, яка міститься в йогурті, найкращим чином впливає на стан ясен: люди, які регулярно споживають йогурт, на 60% менш схильні до пародонтозу, ніж ті, хто цього не робить.

9. Служить джерелом вітаміну B12 для вегетаріанців

У йогурті міститься вітамін B12, який найкращим чином впливає на кровообіг і нервову систему. Основне джерело вітаміну B12 — це продукти тваринного походження, такі як курка і риба, так що для вегетаріанців йогурт — прекрасна альтернатива. У порції 225 грамів йогурту міститься 1,4 мікрограми вітаміну B12, що становить 60% добової потреби дорослої жінки.

10. Йогурт — кращий спосіб перекусити після спорту

У йогурті міститься унікальне співвідношення білків і вуглеводів, що робить його ідеальною їжею після спортзалу. Кращий час для перекусу — протягом 60 хвилин після заняття. Білок, що міститься в йогурті, постачає до м'язів амінокислоти, які необхідні для відновлення після тренування, а вуглеводи допомагають відновити витрачену енергію. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття