Menu
Меню сирного гурмана — 5 незвичайних сирів, які варто скуштувати

Меню сирного гурмана — 5 незвичайних сирів, які варто скуштувати

Кульки моцарели в розсолі, класичний та копчений проволоне у вигляді мішечка, сир з горіхом та фенугреком, плавлений сир з баварською гірчицею — ось лише кілька незвичайних сирів, які варто скуштувати.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сир голландський і сир російський, чеддер і мааздам, сир звенигородський і сир пошехонський, сир український і сир сметанковий, сир ніжний і сир мармуровий, бринза і сир адигейський, сирок «Дружба» і плавлений ковбасний сир — навіть якщо ви не вважаєте себе до сирним гурманом, то напевно куштували хоча б деякі з цих сирів.

Окрім того, зараз на полицях українських магазинів з'являється все більше незвичайних сирів — таких, які відрізняються незвичайною формою, смаком та ароматом. У цій статті, пропонуємо вам підбірку — 5 незвичайних сирів, які варто скуштувати.

Горіховий сир з фенугреком

Цей сир випускається під торговою маркою «Пирятин». Він відрізняється вираженим сирним, злегка кислуватим смаком, який вдало поєднується зі смаком волоського горіха та фенугрека, насіння сімейства бобових. Завдяки своєму неповторному смаку і аромату сир «Горіховий з фенугреком» вдало доповнить найрізноманітніші страви, а також стане прекрасною самостійною закускою.
У 2015 році горіховий сир з фенугреком від ТМ «Пирятин» увійшов до списку 100 кращих товарів України. Якщо ви любите сири з оригінальними смаками, але ще не куштували цей сир, зараз саме час це зробити — вам сподобається!

Горіховий сир з фенугреком

Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 сирів з оригінальними смаками

Копчені сирні чеддер-палички

Кожна людина хоча б раз у житті куштувала сир чеддер — це відомий cир, який виробляють сировари у всьому світі, та який широко використовується в кулінарії.
Чеддер — просто незамінний сир для приготування піци (разом з італійською моцарелою). З чеддером готують смачні сирні супи та інші страви (лазанью, кіш, касероль, овочеві запіканки, сендвічі).

Копчені сирні чеддер-палички

Існує безліч різновидів сиру чеддер, один з них — копчені чеддер-палички. Вони чудово підійдуть як закуска до будь-якого столу, для швидкого перекусу, а також прекрасно доповнять сирну тарілку.

сир і фрукти

Читайте також: Якщо потрібно швидко перекусити — 10 продуктів, корисних для здоров'я

Плавлений ковбасний сир

Для тих, хто любить оригінальні пікантні смаки, без сумніву сподобається новий плавлений ковбасний сир торгової марки «Пирятин» — він буває зі смаком баварської гірчиці, зі смаком кмину та з шинкою.
Плавлений ковбасний сир випускається в упаковці по 150 грамів і стане як самостійною закускою, так і прекрасним доповненням до овочів, бутербродів та інших страв. Смачного!

Плавлений ковбасний сир

Читайте також: Просто, смачно, поживно — 10 оригінальних смаків плавлених сирів

Кульки моцарели в розсолі

Моцарела — м'який розсільний сир, який широко використовується в кулінарії: для приготування піци, лазаньї, кіша, касеролі, зіті, овочевих та м'ясних страв, макаронів, салату Капрезе та салатів з макаронами, а також багатьох інших. Моцарела родом з Італії, і сьогодні цей сир популярний у всьому світі — його виготовляють сировари не тільки Італії, а й інших країн.

Кульки моцарели в розсолі

Моцарела буває різна: наприклад, торгова марка «Славія» випускає українську моцарелу. Таку моцарелу дуже зручно використовувати для приготування різних страв: її можна натерти на тертці, нарізати кубиками і т. п.

моцарелла

Крім того, буває моцарела у вигляді кульок в розсолі — її випускають торгові марки «Славія» та «Яготинське». Така моцарела прекрасно підійде для салату, для піци, для сирної тарілки та для фуршету (її зручно нанизувати на шампури).

моцарелла

Більше — читайте в статті 10 ідей для української господині — що приготувати з моцарелою

Класичний та копчений проволоне

Якщо про моцарелу чув кожен, то сир проволоне з'явився порівняно недавно і знають його не всі. Проволоне — це напівтвердий розсільний сир ручної роботи, який випускається у формі мішечка.

Класичний та копчений проволоне

Проволоне буває звичайний і копчений. Він дуже добре плавиться, тому широко використовується в кулінарії: для приготування сендвічів, страв італійської кухні (піци, лазаньї, зіті, салатів з макаронами), овочевих та запечених страв. Крім того, сир проволоне — прекрасне доповнення до сирної тарілки.

сир і фрукти

Більше про те, як оформити сирну тарілку, читайте в статті Меню сирного гурмана — правила та секрети сирної тарілки

А які незвичайні сири останнім часом куштували ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття