Menu
Меню сирного гурмана — 8 ідей, що приготувати з сиром чеддер

Меню сирного гурмана — 8 ідей, що приготувати з сиром чеддер

Макарони з плавленим сиром і макаронний салат, запечені овочі та картопляний гратен з сиром, сендвіч BLT для сніданку і кесаділья — ось лише кілька ідей, що можна приготувати з сиром чеддер.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сир чеддер — один з найпопулярніших у світі сирів, який широко використовується в кулінарії. Сир чеддер виготовляють сировари в усьому світі, в тому числі в Україні — недавно Баштанський сирзавод випустив новий сир «Чеддер» під ТМ «Пирятин».

Чеддер

Якщо ви любите сири, то напевно не раз куштували чеддер та різні страви з цим сиром. У цій статті пропонуємо вам 8 ідей — що можна приготувати з сиром чеддер.

Яєчня з овочами та сиром чеддер

Існує багато способів приготувати смачну яєчню або омлет, і один з них — це яєчня з сиром чеддер та овочами. Щоб приготувати таку яєчню, вам знадобляться інгредієнти: 2 яйця, 2 скибочки бекону, молоко, сир чеддер, помідор, гілочка зеленої цибулі, трошки борошна, сіль і перець за смаком, рослинна олія для смаження. Середній час приготування — 10 хвилин. Така яєчня — ідеальний варіант для смачного й поживного сніданку. Смачного!

Яєчня з овочами та сиром чеддер

Рецепт — в статті Як швидко приготувати яєчню з сиром — найкращі рецепти сирного омлету

Сендвіч BLT для сніданку

Якщо ви любите смачно й ситно поснідати, спробуйте приготувати сендвіч BLT для сніданку (Breakfast Special BLT). Класичний сендвіч BLT готується з беконом, помідором і листям салату (BLT розшифровується як бекон, латук, томат). У сендвіч BLT для сніданку також додають шматочок сиру чеддер і смажене яйце.

Сендвіч BLT

Детальніше — в статті Що таке сендвіч BLT та як його готувати — три рецепти

Макарони з плавленим сиром

У американців є така проста й поживна, хоч і дуже калорійна, страва — макарони з плавленим сиром чеддер (macaroni and cheese або mac and cheese, якщо скорочено). Її дуже просто приготувати: для цього знадобляться трубчасті макарони, молоко, вершкове масло, борошно, подрібнений сир чеддер, сіль та перець.

Макарони з плавленим сиром

Рецепт — в статті Швидко, смачно, поживно — як приготувати макарони з плавленим сиром

Салат з макаронами та сиром чеддер

Салати з макаронами — італійська страва, яку готують з макаронами (пенне, фарфале, фузілі, рігатоні), овочами (помідорами, болгарським перцем, зеленою цибулею), різними видами сиру (моцарелою, проволоне, сиром чеддер, мааздамом, хаварті, кисломолочним сиром, бринзою), м'ясними інгредієнтами (салямі, шинкою, куркою, індичкою). Заправити такий салат можна майонезом, сметаною, турецьким йогуртом або соусом.

Салат з макаронами та сиром чеддер

Більше — читайте в статті Готуємо по-італійськи — 5 ідей для салату з макаронами

Цвітна капуста з сиром чеддер

Цвітна капуста — корисний та доступний овоч, з яким можна приготувати багато смачного. Якщо вам подобаються страви з цвітною капустою, спробуйте приготувати запечену цвітну капусту з сирним соусом: для цього знадобиться цвітна капуста, борошно, молоко, сир чеддер, вершкове масло, сіль та перець.

Цвітна капуста з сиром чеддер

Покроковий рецепт — в статті Цвітна капуста — чим вона корисна та що з нею приготувати

Кесаділья з куркою та сиром чеддер

Кесаділья — це мексиканська страва, яка складається з тортильї (круглий тонкий коржик з кукурудзяного або пшеничного борошна, можна замінити лавашем) та різних наповнювачів (сиру, м'яса, овочів, приправ і т.п.). Щоб приготувати кесаділью з куркою і твердим сиром, знадобиться лаваш або тортилья, підсмажене куряче філе, цибуля, тертий сир чеддер, рослинна олія та соус сальса.

Кесаділья з куркою та сиром чеддер

Рецепт — в статті Кесаділья, буріто, енчіладас, тако, начос — 5 страв мексиканської кухні

Картопляний гратен з плавленим сиром

Картопляний гратен — це страва, запечена в духовці до рум'яної скоринки. Щоб приготувати картопляний гратен, знадобиться картопля, вершкове масло, борошно, молоко, цибуля, подрібнений сир чеддер. Такий гратен можна подавати як окрему страву, а можна — як доповнення до м'ясних або рибних страв. Смачного!

Картопляний гратен з плавленим сиром

Читайте також: Готуємо страви французької кухні — три прості рецепти смачного гратену

Піца з м'ясом, моцарелою і сиром чеддер

І, звичайно ж, сир чеддер — просто незамінний інгредієнт для приготування піци (в поєднанні з моцарелою). Існує безліч рецептів піци: наприклад, піца з яловичим фаршем, чеддером та моцарелою; піца з курячою грудинкою, овочами (помідорами, болгарським перцем, броколі), маринованими грибами і двома видами сиру (чеддером та моцарелою).

Піца з м'ясом, моцарелою і сиром чеддер

Більше про те, як готувати піцу, читайте в статті Як і з чим приготувати піцу — 2 рецепти тіста та 10 ідей для начинки

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття