Menu
Джерело: pexels.com

Меню для ласунів — 7 фруктових десертів, які не потрібно готувати

Якщо ви не можете уявити собі життя без солодкого, при цьому стежите за харчуванням і дбаєте про своє здоров'я, це не означає, що потрібно відмовлятися від солодкого на десерт. У цій статті пропонуємо вам 7 ідей — корисні для здоров'я фруктові десерти, які не потрібно готувати.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Хто сказав, що солодощі — це обов'язково шкідливо для здоров'я та фігури? Адже солодощі бувають різні: наприклад, кисломолочна закваска з фруктовими добавками — в ній міститься багато корисних бактерій, вітамінів та мікроелементів; кисломолочний сир з курагою або родзинками — в такому десерті міститься багато білка, кальцію та інших корисних речовин.

Отже, якщо ви не можете уявити собі життя без солодкого, при цьому стежите за харчуванням і дбаєте про своє здоров'я, це не означає, що потрібно відмовлятися від солодкого на десерт. У цій статті пропонуємо вам 7 ідей — корисні для здоров'я фруктові десерти, які не потрібно готувати.

1. Полуничні десерти

Полуниця — смачна та корисна ягода, з якої можна приготувати багато різних десертів: смузі, молочні шейки, випічку. Що може бути краще, ніж полуниця зі сметаною або смузі з полуницею й кисломолочним сиром? І все ж, якщо готувати зовсім немає часу, завжди можна взяти готовий полуничний десерт, наприклад полуничний сирковий десерт, йогурт з полуничним наповнювачем або кисломолочну закваску з полуницею.

До речі, фруктовий йогурт та фруктова закваска — це абсолютно різні продукти, які відрізняються складом, текстурою і смаком. Щоб зрозуміти, що вам більше подобається, варто спробувати.

Корисні фруктові десерти

Про те, яка ще буває закваска, читайте в статті 6 видів готової до вживання кисломолочної закваски, які варто спробувати

2. Персик

Точно так само, як і полуничні, персикові десерти прийдуться до смаку практично кожному. Будь то питний йогурт з персиковим наповнювачем, сиркова паста з персиком або кисломолочна закваска з персиком та маракуйєю. Що більше сподобається вам — залежить від смакових вподобань.

Корисні фруктові десерти

До речі, в лінійці ТМ «Яготинське для дітей» представлений дитячий йогурт з персиком (можна давати діткам від 8 місяців) та сиркова паста з персиком (від 6 місяців).

Корисні фруктові десерти

Якщо у вас є маленька дитина, також читайте статтю 10 корисних дитячих перекусів, які не потрібно готувати

3. Бананові десерти

Банановий м'якуш дуже добре підходить для дитячого харчування, оскільки не викликає алергії. Сиркова паста з бананом, питний йогурт з бананом для дітей від 3 років та гарбузово-банановий йогурт для дітей від 8 місяців — вибрати є з чого. Поласувати такими десертами можуть як діти, так і дорослі — адже це так смачно і корисно!

Корисні фруктові десерти

Читайте також: Дитяче харчування — 7 молочних продуктів для маленьких діток

4. Кисломолочний сир та сухофрукти

Мало хто сперечатиметься, що кисломолочний сир — це дуже корисний для здоров'я продукт: в ньому міститься багато корисного білка, кальцій, фосфор та інші необхідні речовини. Так чому б не поєднати приємне з корисним і не побалувати себе солодким сирним десертом з сухофруктами, наприклад сиром з курагою або сиром з родзинками? Тим більше, що і курага, і родзинки — це не тільки смачно, але й корисно.

Корисні фруктові десерти

Наприклад, в куразі міститься вітамін А та вітамін В5, а також кальцій, фосфор, магній, калій і залізо. При цьому, мікроелементів у куразі міститься навіть більше, ніж у свіжих абрикосах — тому, цей сухофрукт входить до складу багатьох дієт.

5. Солодкі десерти з ягодами

Йогурт з малиною і шипшиною, сиркова паста з чорницею, сиркова паста з малиною і червоною смородиною — хто відмовиться від такого десерту? Тим більше, що всі ці продукти можна давати як дорослим, так і дітям — вони виробляються з високоякісного молока та призначені для прикорму малюків.

Корисні фруктові десерти

6. Йогурт з вишнею і чорною смородиною

Тим, хто любить смак вишні, без сумніву сподобається питний йогурт зі смаком вишні та чорної смородини. Більш того, йогурт — це не тільки смачно, але й дуже корисно: в ньому міститься багато вітамінів, мікроелементів та корисних пробіотиків. При цьому, в такому десерті — зовсім небагато калорій, тому ласувати йогуртом можна, не побоюючись за стан фігури.

Корисні фруктові десерти

Більше про користь йогурту читайте в статті 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас

7. Яблучний десерт

Звичайно ж, складаючи список фруктових десертів, ми не могли не згадати про яблука. Це простий, доступний, смачний та корисний фрукт, який подобається як дорослим, так і дітям. Так, в лінійці ТМ «Яготинське для дітей» представлений дитячий йогурт з яблуком і морквою (його можна давати діткам від 8 місяців) та сиркова паста з яблуком (для діток від 6 місяців).

Корисні фруктові десерти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття