Menu
Джерело: pexels.com

10 корисних дитячих перекусів, які не потрібно готувати

Пропонуємо вам 10 корисних і простих дитячих перекусів, які не потрібно готувати — на випадок, якщо у малюка раптово розігрався апетит.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Напевно, кожна мама маленької дитини стикалася з ситуацією, коли у малюка раптово розігрувався апетит між сніданком та обідом або між обідом та полуднем. Для таких випадків, пропонуємо вам 10 дитячих перекусів, які не потрібно готувати.

Для того, щоб дитячий перекус був корисним і не перебивав апетит, слід дотримуватись деяких простих правил:

  • Продукти для перекусу повинні бути корисними і легко засвоюватися, наприклад, кисломолочний сир, фрукти та овочі, фруктово-овочеві смузі, молоко й кисломолочні продукти (тобто, продукти, в яких небагато калорій і багато корисних речовин).
  • Булочки, пиріжки, фаст-фуд і висококалорійні солодощі — не найкращий варіант для дитячого перекусу, оскільки в них міститься багато калорій і зовсім мало корисних речовин.
  • Час перекусу має бути не менше, ніж за 1–2 години до основного прийому їжі (щоб не перебивати апетит). Якщо до обіду або вечері залишилося півгодини і дитина просить їсти, краще просто раніше її нагодувати.

10 корисних дитячих перекусів, які не потрібно готувати

Пропонуємо вам 10 корисних і простих дитячих перекусів, які не потрібно готувати — на випадок, якщо у малюка раптово розігрався апетит.

1. Фрукти та овочі

Яблука, груші, банани, солодкий перець, селера, цвітна капуста і капуста броколі, морква — це продукти, в яких зовсім мало калорій, зате багато корисних вітамінів та мікроелементів. Якщо за годину до обіду дати дитині трохи фруктів або овочів, вона вгамує голод, але не переб'є апетит. Якщо ваша дитина не хоче їсти овочі, спробуйте готувати овочеві смузі на кефірі, йогурті або кисломолочній заквасці.

Читайте також: Овочі в дитячому раціоні — як зробити так, щоб ваша дитина полюбила овочі

2. Кисломолочний сир

Звичайний кисломолочний сир — прекрасне джерело кальцію, фосфору та інших корисних речовин, так необхідних дитячому організму. Для різноманітності, можна дати дитині сир з фруктами або ягодами, або приготувати фруктово-ягідний смузі — це займе зовсім небагато часу, а дитині сподобається.

Перекус для дитини

3. Дитячий сир з фруктами та овочами

Якщо до обіду залишилося години дві, а у дитини розігрався апетит, можна разом з фруктами та овочами дати їй кілька скибочок сиру, краще дитячого. Такий сир є у торгової марки «Славія» — він створений за унікальною рецептурою, з високоякісного молока, спеціально для дітей від 3–х років. У порівнянні з класичними твердими сирами, в дитячому сирі — менше солі.

Перекус для дитини

Читайте також: Чим годувати дитину у віці від трьох років — загальні рекомендації

4. Солодкий десерт без цукру

Солодкі дитячі десерти на фруктозі — це корисний та смачний перекус, який точно сподобається вашій дитині. Так, в лінійці ТМ «Яготинське для дітей» є дитячі сиркові пасти зі смаком банана, персика, яблука, чорниці, малини та червоної смородини.

Перекус для дитини

5. Дитячі йогурти

Ми вже не раз писали, чим корисний йогурт і чому так важливо включати його до раціону. Про це читайте в статті 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас.

Зовсім маленькій дитині можна давати йогурти на фруктозі ТМ «Яготинське для дітей»: з персиком, бананом та гарбузом, яблуком та морквою, малиною та шипшиною.

Перекус для дитини

Дітям від трьох років, без сумніву, сподобаються питні йогурти ТМ «Хопси» — вони випускаються з бананом, персиком і полуницею. Крім того, в кожній упаковці продукту цієї торгової марки є цікавий подарунок, який сподобається вашій дитині.

Перекус для дитини

Читайте також: Дитячі десерти — 10 корисних і смачних солодощів

6. Сирок з ваніліном

Не так давно Яготинський маслозавод додав до асортименту солодкий дитячий сирок зі смаком ваніліну. Новий продукт розрахований на дітей від 3 років та випускається в зручному пластиковому стаканчику місткістю 105 грамів — цього достатньо, щоб дитина могла перекусити. Крім того, дитячий сирок є прекрасним джерелом кальцію та інших мікроелементів, так необхідних дитячому організмові.

Перекус для дитини

7. Біолакт

Давно в минулому часи, коли мало не єдиним кисломолочним продуктом на полицях магазинів був кефір. Сьогодні вибір корисних кисломолочних продуктів — набагато кращий. Так, нещодавно в лінійці ТМ «Яготинське для дітей» з'явився абсолютно новий для українського ринку продукт — «Біолакт», який містить ацидофільну паличку та корисні пробіотики.

Перекус для дитини

8. Дитячий кефір

Дитячий кефір, який випускає ТМ «Яготинське для дітей», готується тільки з високоякісного коров'ячого молока і найкращих заквасок виробництва Данії. Такий кефір можна давати діткам від 8 місяців, а ще на основі такого кефіру можна готувати смачні й корисні фруктово-овочеві смузі.

Перекус для дитини

9. Дитяча заквасочка

Може здатися, що дитяча заквасочка — це те саме, що й кефір, але це не так. Вона відрізняється і за складом (інший набір корисних молочнокислих мікроорганізмів) і за смаком (через меншу кислотність заквасочка м'якіша на смак, ніж кефір).

Перекус для дитини

Читайте також: 6 видів готової до вживання кисломолочної закваски, які варто спробувати

10. Дитяче молоко

І, звичайно ж, складаючи цей список, ми не могли забути про молоко — цей простий та корисний продукт забезпечить організм малюка білком, кальцієм та іншими важливими речовинами. Пам'ятайте, що маленьким дітям краще давати ультрапастеризоване молоко спеціальних дитячих марок, таких як «Яготинське для дітей» — воно виготовляється тільки з високоякісного молока фермерських господарств і збагачується вітамінами, які так необхідні дитячому організмові.

Перекус для дитини

Про те, чим ультрапастеризоване молоко відрізняється від інших видів молока, читайте в нашій статті Як вибрати молоко в магазині — 6 критеріїв, на які варто звернути увагу.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття