Menu
Джерело: pexels.com

Дитяче харчування — 7 молочних продуктів для маленьких діток

Молоко та молочні каші, кисломолочний сир, кефір та заквасочка, фруктові йогурти та сиркові десерти— все це важлива складова раціону маленьких діток. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Молоко та молочні каші, кисломолочний сир, кефір та заквасочка, фруктові йогурти та сиркові десерти— все це важлива складова раціону маленьких діток. Адже саме молоко є одним з основних джерел кальцію і багатьох життєво важливих елементів. І якщо до 6-місячного віку рекомендується годувати дітей виключно грудним молоком, то, починаючи з сьомого місяця життя, можна вводити в раціон продукти на основі коров'ячого молока.

Читайте також: Чим годувати дитину у віці від трьох років — загальні рекомендації

Як вибирати продукти для самих маленьких

Кожна мама знає, що її дитина — унікальна. Щоб зрозуміти, чи підійде малюкові той чи інший продукт, потрібно цей продукт спробувати, і подивитися, як малюк на нього відреагує. Досвідчені мами знають: те, що подобається одній дитині, може не підійти іншій.

У той же час, існують деякі загальні рекомендації, як правильно вибирати продукти для самих маленьких:

  • Купуйте виключно «дитячі» молочні продукти, які відповідають потребам маленьких діток.
  • При виборі продуктів обов'язково враховуйте рекомендації вашого педіатра.
  • Вибирайте виробників дитячого харчування, які мають право експортувати продукцію в ЄС — це говорить про високу якість і ровень безпеки.
  • На етикетці має бути зазначено «без барвників, без консервантів, без ГМО», для йогуртів і сирних паст — «не містить сахарози».
  • При виборі каш враховуйте, що багаті глютеном каші (вівсянка, манка) маленькій дитині потрібно давати з великою обережністю — глютен може викликати проблеми з кишечником.
  • Нові продукти вводьте по одному і спочатку давайте дитині невелику порцію — щоб побачити, як вона сприймає той чи інший продукт.
  • Обов'язково перевіряйте термін придатності, умови зберігання та цілісність упаковки. Як правило, продукти дитячого харчування потрібно вживати відразу після відкриття.
  • Ні в якому разі не купуйте молоко на ринках — воно може бути джерелом шкідливих бактерій. Для маленьких дітей рекомендується давати ультрапастеризоване молоко «дитячих» марок.

Продукти для самих маленьких

Сьогодні на полицях супермаркетів можна знайти що завгодно: йогурти, сирки, сирні десерти з ваніллю і фруктовими наповнювачами, молочні каші, адаптовані до потреб дитячого організму кисломолочні продукти, табагато-багато іншого. У цій статті пропонуємо вам підбірку продуктів для діток від 6 місяців і старше.

1. Молочні каші — починаючи з 6 місяців

Готові молочні каші можна вводити в раціон маляти, починаючи з шестимісячного віку. Молочні каші готуються з додаванням фруктози (без цукру) і випускаються в зручній упаковці. Перевага готових молочних каш в тому, що їх не потрібно готувати — достатньо відкрити і дати дитині. Пам'ятайте, що багаті глютеном каші (вівсянка, манка) маленькій дитині потрібно давати з великою обережністю, так як глютен може викликати проблеми з кишечником.

Дитячі молочні продукти

2. Сиркова паста з бананом — починаючи з 6 місяців

На відміну від йогуртів, які можна давати не раніше восьми місяців, дитячі сирні пасти та дитячий кисломолочний сир можна давати з шести місяців. ТМ «Яготинське для дітей» випускає сирні пасти для дітей з наповнювачами «чорниця», «персик», «малина-червона смородина», «яблуко» і «банан». У 2014 році сирна паста з бананом ТМ «Яготинське для дітей» увійшла до переліку 100 кращих товарів України. Почитати відгуки споживачів про сирну пасту торгової марки можна на сайті otzovik.com.

Дитячі молочні продукти

3. Йогурт «банан-гарбуз» — починаючи з 8 місяців

Йогурт і сиркові десерти для дітей рекомендується готувати з додаванням «рідних» для України фруктів і овочів, і банан в цьому випадку — виняток із загального правила. Справа в тому, що банан — це один з фруктів, які подобаються малюкам і не викликають у них алергії. Гарбуз, в свою чергу, є джерелом багатьох корисних речовин і нормалізує роботу кишечника. Дитячі йогурти можна давати діткам, починаючи з 8 місяців.

У 2013 році йогурт «Банан-гарбуз» ТМ «Яготинське для дітей» увійшов до переліку 100 кращих товарів України. ТМ «Яготинське для дітей» випускає йогурти для дітей з наповнювачами «банан-гарбуз», «малина-шипшина», «яблуко-морква» і «персик».

Дитячі молочні продукти

4. Дитячий кефір — починаючи з 8 місяців

Маленьким діткам потрібно давати кефір тільки спеціальних «дитячих» марок — «дорослий» кефір не підходить дитині, так як може викликати проблеми з кишечником. Кефір ТМ «Яготинське для дітей» виготовлений на основі високоякісного сертифікованого молока і кращих заквасок виробництва Данії. Крім того, «дитячий» кефір збагачений вітамінами, необхідними для організму дитини.

Дитячі молочні продукти

5. Заквасочка — починаючи з 8 місяців

Багато людей плутають кефір і закваску, що не зовсім вірно. У порівнянні з кефіром, закваска має інший набір корисних молочнокислих мікроорганізмів, які забезпечують більш в'язку консистенцію і м'якіший смак. Крім того, закваска більш стійка до підвищення температури і краще зберігається. У 2014 році дитяча «Заквасочка» ТМ «Яготинське для дітей» увійшла до переліку 100 кращих товарів України.

Дитячі молочні продукти

6. Молоко — починаючи з 9 місяців

З 9-місячного віку дітям можна давати ультрапастеризоване молоко спеціальних дитячих марок. ТМ «Яготинське для дітей» випускає молоко для дітей в зручній і безпечно упаковці «Тетра Пак», яка дозволяє зберігати молоко свіжим до 90 діб, або в дитячій скляній пляшці зі спеціальною захисною плівкою. Почитати відгуки споживачів про дитяче молоко можна на сайті otzovik.com.

Дитячі молочні продукти

7. Сирок з ваніліном — починаючи з 3 років

Для діток старшого віку Яготинський маслозавод випустив сирок із смаком ваніліну в зручному пластиковому стаканчику. Сирок — джерело кальцію і мікроелементів, так необхідних дитячому організму. Продукт виробляється тільки з натурального коров'ячого молока, не містить рослинних жирів і консервантів.

Дитячі молочні продукти

А які молочні продукти даєте своїм дітям Ви?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття