Menu
Джерело: pexels.com

Як замаринувати м'ясо для шашлику — шашлик зі свинини, яловичини і баранини

У цій статті ми розповімо про те, як приготувати шашлик зі свинини, як приготувати шашлик з яловичини, а також як приготувати шашлик з баранини.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

М'ясо для походів на природу маринується по-різному в залежності від того, як ви будете його готувати, і від виду м'яса. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати шашлик зі свинини, як приготувати шашлик з яловичини, а також як приготувати шашлик з баранини. Почнемо!

Найпростіший і швидкий в приготуванні шашлик — це шашлик з курятини. Його можна замаринувати навіть за кілька годин, причому зробити це дуже просто. Про те, як маринувати м'ясо з курки для шампурів і гриля, ми вже писали в статті Збираємося на природу — 5 способів приготувати дуже смачний курячий шашлик. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати маринад для шашлику зі свинини, шашлику з яловичини і шашлику з баранини

Маринуємо смачний і соковитий шашлик зі свинини пальчики оближеш!

Кожен, хто хоча б раз в житті маринував шашлик зі свинини, скаже, що головне в цій справі — правильно вибрати м'ясо для шашлику. Для свинячого шашлику або свинячого м'яса на грилі найкраще брати ошийок, вирізку, корейку, ребра.

Однак, як показує досвід, маринад теж відіграє важливу роль. Пропонуємо вам кілька варіантів на вибір — як замаринувати дуже смачне м'ясо для шашлику зі свинини.

Як замаринувати шашлик

Як замаринувати шашлик зі свинини на кефірі

На 1-1,5 кілограма свинячого м'яса вам знадобиться кефір і мінеральна вода з газом (у співвідношенні один до одного), сіль, чорний перець і спеції, а також нарізана великими кружальцями цибуля. Щоб замаринувати шашлик зі свинини в такому маринаді, достатньо кілька годин (в ідеалі — не менше ніж 3). Після цього з м'яса потрібно струсити залишки маринаду і можна смажити шашлик на багатті!

Як замаринувати шашлик

Як замаринувати шашлик зі свинини на сметані або йогурті

На 1-1,5 кілограма свинячого м'яса вам знадобиться сметана або турецька йогурт (приблизно 300 мл), кілька ложок майонезу, сіль, чорний перець, інші приправи, і, звичайно ж, цибуля. У такому маринаді шашлик потрібно готувати з вечора — за ніч він замаринується і вийде особливо смачний!

Як замаринувати шашлик

Як замаринувати шашлик зі свинини на йогурті з лимоном

Для цього маринаду вам знадобиться йогурт без добавок — наприклад, турецький йогурт жирністю 10%. На 1-1,5 кілограма свинячого м'яса візьміть дві баночки йогурту (не менш ніж 600 мл йогурту без добавок), сіль, спеції, лимон і нарізану кільцями цибулю. Маринад готується як звичайно, тільки потрібно додати в нього сік одного лимона.

Як замаринувати шашлик

Як замаринувати шашлик зі свинини на кисломолочній заквасці

Якщо ви хочете замаринувати шашлик на заквасці, візьміть 0,7 літра закваски жирністю 0%, сік невеликого лимона, сіль, спеції, цибулю — і замаринуйте як звичайно. Крім того, в маринад можна додати кілька ложок соєвого соусу (за бажанням). Маринувати таке м'ясо потрібно не менше ніж 3 години.

Як замаринувати шашлик

Також, свинячий шашлик можна замаринувати на айрані— про це в статті Літні страви за 15 хвилин — холодні супи і напої на айрані.

Маринуємо шашлик з яловичини — смачніше не буває!

Для того щоб приготувати смачний шашлик з яловичини, перш за все важливо правильно вибрати м'ясо — найкраще для такої мети підійдуть охолоджена вирізка або огузок. Не варто купувати для яловичого шашлику парне м'ясо або м'ясо, яке піддавалося заморожуванню. Особливість яловичого шашлику, в порівнянні зі свинячим або курячим — в тому, що його потрібно довго маринувати (рекомендується 12 годин).

Один з найбільш простих способів замаринувати яловичину для шашлику — це замаринувати її на кефірі з лимоном.

Як замаринувати шашлик з яловичини на кефірі

На 1-1,5 кілограма яловичини візьміть 0,5 літра кефіру, 2 лимона, сіль, перець, спеції, 5 зубчиків часнику. З лимонів потрібно видавити сік, а шкірку лимонів і часник подрібнити. Перемішайте всі інгредієнти для маринаду в каструлі або пластиковому контейнері і поставте м'ясо маринуватися. Нарізати яловичину для шашлику краще шматками середнього розміру. Також, перед тим як заливати маринадом, м'ясо можна розім'яти руками або наколоти виделкою. Замаринована в кефірі яловичина повинна маринуватися не менше 12 годин.

Як замаринувати шашлик

Як замаринувати шашлик з яловичини на айрані

На 1-1,5 кілограма яловичини вам знадобиться 0,7 літра айрану, сіль, перець та інші приправи, цибуля. Маринувати шашлик з яловичини на айрані потрібно 12 годин.

Маринуємо м'який і ніжний шашлик з баранини — рецепти на кефірі!

Шашлик з баранини, мабуть, зустрічається набагато рідше, ніж шашлик зі свинини, шашлик з яловичини або шашлик з курятини. І абсолютно даремно! Шашлик з баранини, якщо правильно його приготувати, виходить дуже смачний, соковитий і ароматний!

Як замаринувати шашлик з баранини на кефірі — рецепт перший

На 1-1,5 кілограма баранини вам знадобиться 0,5 літра кефіру та сік одного лимона. Також, додаємо в маринад сіль, перець, спеції і лавровий лист (5 листів). Час приготування шашлику з баранини — 4 години.

Баранину для шашлику наріжте невеликими шматочками, цибулю наріжте великими кільцями. Викладіть в каструлю шар м'яса і цибулі, додайте лавровий лист, мелений перець і перець горошком, після чого збризніть м'ясо лимонним соком. Залиште збризнуте лимонним соком м'ясо на 45 хвилин, через 45 хвилин залийте кефіром. М'ясо в кефірі залиште на 3 години (періодично помішуйте). Солити шашлик з баранини потрібно за 5-10 хвилин до того, як ви будете нанизувати його на шампури.

Смажити шашлик з баранини краще без цибулі, а цибулю подавати свіжою. Також, до шашлику з баранини варто подавати свіжі овочі та зелень.

Як замаринувати шашлик

Як замаринувати шашлик з баранини на кефірі — рецепт другий

Цей рецепт маринаду для шашлику з баранини трохи відрізняється від першого за складом. На 1-1,5 кілограма баранини вам знадобиться 1 літр кефіру, половина склянки оливкової олії, половина склянки свіжовичавленого соку лимона, сіль, перець, подрібнений часник (5 зубчиків), кілька гілочок кінзи, 1 столова ложка цедри лимона.

Інгредієнти для маринаду добре перемішайте. Гілочки кінзи покладіть на дно каструлі, зверху викладіть баранину. Залийте баранину маринадом і поставте в холодильник на добу. Дістати шашлик з холодильника потрібно за 2 години до того, як ви будете його смажити, щоб м'ясо було кімнатної температури. Смачного!

Не забудьте взяти з собою на природу айран — він прекрасно освіжає в спекотний літній день і чудово смакує з смачним ароматним шашликом!

Як замаринувати шашлик

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття