Menu
Джерело: stocksnap.io

Овочі в дитячому раціоні — як зробити так, щоб ваша дитина полюбила овочі

Якщо ви не знаєте, як зробити так, щоб дитина полюбила овочі, то ця стаття — для вас. У ній ми підібрали 10 ідей, як зробити так, щоб ваша дитина не тільки почала їсти овочі, але й полюбила їх.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви не знаєте, як зробити так, щоб дитина полюбила овочі, то ця стаття — для вас. У ній ми підібрали 10 ідей, як зробити так, щоб ваша дитина не тільки почала їсти овочі, але й полюбила їх. Отже, почнемо!

Напевно, кожна мама погодиться, що привчити дитину до здорової їжі, — непросте завдання. І якщо фрукти діти ще люблять (тим більше, що з фруктами можна приготувати багато солодких десертів), то з овочами все набагато складніше. Отже, що можна зробити, щоб ваша дитина почала їсти овочі і полюбила їх? 10 ідей.

1. Створіть просте правило

Якщо на столі з'явилася нова їжа (овочі в тому числі), її потрібно скуштувати (перед тим як відмовлятися). У вас же є правила поведінки в будинку і правила поведінки на кухні? Так чому б не створити правило стосовно харчових продуктів? Єдине застереження: якщо ви ввели якесь правило, будьте послідовні — дотримуйтеся свого ж правила і не відступайте ні на крок.

2. Овочі — це смачно

Насправді, маленькі діти не знають, що овочі — це така ж смачна їжа як, наприклад, фрукти або солодкі дитячі сирки. Якщо дитина буде бачити, що ви із задоволенням їсте моркву, капусту броколі, цвітну капусту, шпинат, то вона, швидше за все, буде робити те саме.

Читайте також: Капуста броколі — чим вона корисна і що з нею приготувати

Як привчити дитину їсти овочі

3. Маленький садівник

Ми вже писали про те, чим і як зайняти маленького помічника на кухні. Якщо у вас є город або дачна ділянка, беріть туди з собою дитину. Їй буде цікаво дізнатися, звідки беруться овочі, як вони ростуть, і не менш цікаво — допомогти батькам (в міру дитячих сил і можливостей). Як наслідок, дитині точно буде цікаво спробувати овочі, які вона бачила на городі.

Як привчити дитину їсти овочі

4. Дитина в супермаркеті

Якщо ви живете в місті, беріть дитину з собою в супермаркет або на овочевий ринок. Дозвольте їй вибрати кілька фруктів і овочів, потім щось з них приготуйте. Дитині буде цікаво спробувати те, що вона сама вибрала.

Читайте також: Маленький помічник — чим і як зайняти дитину на кухні

Як привчити дитину їсти овочі

5. Беріть дитину з собою на кухню

Для маленького помічника буде цікаво подивитися, як ви готуєте різні страви і внести свій посильний внесок (наприклад, перемішати овочевий салат або порвати листя латука). І якщо дитина буде допомагати вам в приготуванні, то їй точно захочеться спробувати те, що ви разом приготували.

6. Поєднуйте овочі з іншими продуктами

В овочах добре те, що з ними можна багато всього приготувати: салати, овочеві смузі, овочеві запіканки, овочеві супи, м'ясо з овочами і ще багато всього. Тому, якщо ваша дитина не хоче їсти сиру моркву, не впадайте у відчай: приготуйте сирну запіканку c морквою, морквяний суп або морквяно-банановий смузі.

Читайте також: Морква — чим вона корисна і що з нею приготувати

7. Перетворіть готування в гру

Діти люблять гратися і креативити. Створіть якийсь незвичайний бутерброд з овочами або новий смузі. Наприклад, якщо ви завжди готували смузі на молоці, спробуйте смузі на кисломолочній заквасці, Біолакті або ряжанці. Придумайте для нової страви нову назву.

Як привчити дитину їсти овочі

8. Не змушуйте

Якщо дитина ні в яку не погоджується їсти якийсь овоч, запропонуйте їй щось інше. Пам'ятайте, що точно так само, як і у дорослих, у кожної дитини — свої харчові вподобання. І якщо їй не подобається білокачанна капуста, то це не означає, що не сподобається капуста броколі або цвітна капуста.

Читайте також: Цвітна капуста — чим вона корисна і що з нею приготувати

9. Створіть звичку

Привчайте дитину до здорової їжі з самого раннього віку. Кращий спосіб цього досягти — показувати особистий приклад. Якщо дитина буде бачити, що батьки їдять овочеві салати і овочеві супи, то вона буде їсти те ж саме.

10. Виключіть шкідливі продукти

Для того щоб дитина любила фрукти, овочі та інші корисні продукти, потрібно виключити шкідливі (такі як фаст-фуд, солодкі газовані напої, шоколадні батончики і т. п.). Їх просто не повинно бути ні на вашому столі, ні у вашому холодильнику. Якщо ж дитина хоче солодкого, побалуйте її фруктовим смузі або солодким сирком з ваніліном — смачно і корисно!

Як привчити дитину їсти овочі

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття