Menu
М'ясне меню — 7 м'ясних страв, які можна приготувати на цих вихідних

М'ясне меню — 7 м'ясних страв, які можна приготувати на цих вихідних

Вихідні — час, коли можна приготувати страви, на які зазвичай не вистачає часу протягом тижня. У цій статті, пропонуємо вам 7 ідей — 7 м'ясних страв, які можна приготувати вже на цих вихідних.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Куряче м'ясо, яловиче м'ясо, кролятина, куряча та яловича печінка — з усіма цими продуктами можна приготувати смачні та поживні страви. Потрібно просто витратити на це трохи часу — що якраз можна зробити на вихідних. Пропонуємо вам 7 ідей — 7 м'ясних страв, якими можна порадувати близьких вже на цих вихідних.

Куряче філе з сиром

Куряче м'ясо — одне з найбільш доступних та простих для готування. Його можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Воно дуже швидко готується. Крім того, існує безліч рецептів приготування курячого м'яса — один іншого кращий.

філе

Наприклад, спробуйте запекти куряче філе в духовці з двома видами сиру — моцарелою і твердим сиром на ваш вибір (голландським, звенигородським або будь-яким іншим). Також, для цього рецепту вам знадобляться яйця, паніровка, подрібнена зелень та соус.

сир

Рецепт курячого філе в паніровці з двома видами сиру — в статті Як приготувати куряче філе c сиром у винному соусі — найкращі рецепти

Кролятина в сметані

Один з найкорисніших видів білого м'яса — це кролятина. У ній міститься багато легко засвоюваного білка та мало жирів. Крім того, в кролятині — багато фосфору і кальцію (що корисно для кісток) і мало холестерину (тобто, вона не шкідлива для серця і судин).
Приготувати кролятину можна різними способами, і один з найкращих — це кролятина в сметані. Для цього знадобиться сметана, вершкове масло або рослинна олія, цибуля, часник, сіль та перець. Також, можна приготувати тушковану кролятину з грибами.

сметана

Рецепти — в статті 4 рецепти приготування кролятини в сметані — від простого до вишуканого

Лазанья з м'ясом

Якщо хочеться приготувати смачну та поживну м'ясну страву, то чому б не приготувати справжню лазанью з м'ясом? Для цього знадобиться яловичий фарш, свинячі сосиски, томатний соус, моцарела, сир проволоне, твердий сир та два види м'якого сиру, а також яйця, часник, сіль, перець та приправи.

лазанья

Рецепт — в статті Готуємо лазанью — 3 неперевершених рецепти від італійських шеф-кухарів

Яловича або куряча печінка зі сметаною

Яловича печінка — один з найбільш поживних м'ясних продуктів тваринного походження. У ній міститься велика кількість вітамінів, мінеральних солей та амінокислот. Готувати яловичу печінку найкраще зі сметаною — сметана допоможе позбутися гіркуватості. Перед приготуванням яловичу печінку потрібно очистити від плівки та жовчних проток, а також вимочити в молоці протягом кількох годин.

яловичина

Більше — в статті Чим корисна яловича печінка та як її готувати — рецепти зі сметаною

На відміну від яловичої, курячу печінку перед приготуванням вимочувати не обов'язково — вона й так виходить дуже ніжною та м'якою. Тому, якщо часу не дуже багато — можна приготувати курячу печінку в сметані з цибулею та морквою. Швидко, просто, смачно!

печінка

Більше — в статті Як приготувати курячу печінку — секрети та рецепти

М'ясна запіканка з моцарелою

Щоб приготувати таку м'ясну запіканку, знадобиться яловичий фарш, яйце, подрібнена моцарела, соус, приправи та паніровка. За часом — понад годину.

моцарелла

Рецепт — в статті Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою

Печінковий торт

Коли, як не на вихідних, можна приготувати печінковий торт? Це не так складно, як може здатися на перший погляд, проте займе трохи часу.
Для того, щоб приготувати печінковий торт, знадобиться яловича або куряча печінка, кефір або сметана, курячі яйця, борошно, олія для смаження. Змащують печінковий торт зазвичай майонезом, хоча набагато корисніший — сметанний соус з часником. Крім того, в печінковий торт додають необов'язкові інгредієнти: смажені шампіньйони, смажену цибулю та моркву.

сметана

Більше — читайте в статті Що приготувати з яловичою печінкою — секрети і рецепти печінкового торта

Макарони по-флотськи

Якщо потрібно добре нагодувати велику компанію, то чому б не приготувати справжні макарони по-флотськи? Для цього знадобляться трубчасті макарони, м'ясний фарш або тушонка, цибуля, морква, зелень, вершкове масло та рослинна олія, сіль та перець. Крім того, в готові макарони можна додати трохи твердого тертого сиру — так вони вийдуть ще смачніші.

макарони

Про те, як готувати цю страву, читайте в статті Все геніальне просто — секрети та рецепти макаронів по-флотськи

А що готуєте на вихідних ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття