Що приготувати з яловичою печінкою — секрети та рецепти печінкового торта
Мало яка страва зрівняється з печінковим тортом. У той же час, готується ця смакота не так складно, як може здатися на перший погляд. У цій статті розповідаємо, як і з чим можна приготувати печінковий торт — тільки найкращі рецепти.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Загальновідомо, що яловича печінка — один з найбільш поживних м'ясних продуктів. У ній міститься велика кількість вітамінів, мікроелементів, мінеральних солей та амінокислот. Зокрема, яловича печінка — прекрасне джерело вітаміну В12, вітаміну А та міді.
Крім того, з яловичою печінкою можна приготувати багато смачних страв, наприклад, яловичу печінку з цибулею та сметаною, яловичу печінку з маринованими грибами або яловичу печінку з беконом та грибами. Рецепти — в статті Чим корисна яловича печінка та як її готувати — найкращі рецепти зі сметаною
У цій статті ми розповімо про те, як приготувати печінковий торт з яловичої печінки — тільки найкращі рецепти.
Печінковий торт — що потрібно знати
Приготувати смачний печінковий торт — не так складно, як може здатися на перший погляд. Приготування печінкового торта складається з трьох основних етапів: спочатку потрібно підсмажити млинці з печінки, потім приготувати соус для торта і змастити млинці, після чого поставити печінковий торт в холодильник настоюватися.
Які інгредієнти потрібні для печінкового торта
Для печінкового торта потрібні досить прості інгредієнти, які легко знайти в будь-якому продуктовому магазині та які цілком доступні за ціною.
Отже, обов'язкові інгредієнти для печінкових млинців:
- Яловича печінка (також, печінковий торт можна приготувати і з курячою печінкою).
- Курячі яйця.
- Молоко, кефір або сметана — щоб замістити суміш для смаження млинців.
- Трохи борошна.
- Сіль.
- Часник, цибуля.
- Рослинна олія для смаження.
Змащують печінковий торт зазвичай майонезом, хоча набагато корисніше — сметанним соусом. Для його приготування потрібна сметана жирністю 15–20% та трохи подрібненого часнику. Про те, чим ще можна замінити майонез, читайте у статті Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу
І, звичайно ж, в печінковий торт можна додавати необов'язкові інгредієнти:
- Смажену цибулю та моркву: для цього цибулю нарізаємо великими кільцями, моркву подрібнюємо на великій тертці та смажимо на олії.
- Печериці: нарізаємо невеликими шматочками і смажимо на олії.
- Зелень, щоб прикрасити печінковий торт — як вам більше подобається.
Як приготувати млинці для печінкового торта — три рецепти
Існує багато способів приготувати млинці для печінкового торта. З них найпопулярніші — рецепт на молоці, рецепт на сметані та рецепт на кефірі. Всі рецепти розраховані на 0,5 кг яловичої печінки.
Печінкові млинці на молоці — рецепт перший
- 0,5 кг яловичої печінки
- 1–2 яйця
- 170 грамів пшеничного борошна
- 250 мл молока
- Сіль, чорний перець – за смаком
Печінкові млинці на сметані — рецепт другий
- 0,5 кг яловичої печінки
- 1 яйце
- Півсклянки пшеничного борошна
- Півсклянки сметани
- Сіль, чорний перець — за смаком
Печінкові млинці на кефірі — рецепт третій
- 0,5 кг яловичої печінки
- 3 яйця
- 3–4 столові ложки пшеничного борошна
- 160 мл кефіру жирністю 1%
- 1 чайна ложка соди, погашеної оцтом
- 2 невеликі цибулини
Перед приготуванням видаліть з печінки плівки і судини. Замочіть печінку у холодній воді або в холодному молоці, щоб вона стала більш м'якою та соковитою. Подрібніть печінку в м'ясорубці або блендері. Додайте до подрібненої печінки інші інгредієнти згідно з рецептом (молоко, кефір, сметану, борошно) і добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Якщо в рецепті млинців є цибуля, подрібнюємо її разом з печінкою.
Підсмажте тонкі млинці з обох сторін на сковороді, змащеній олією. Кожен млинець смажиться не довше однієї хвилини.
Млинці злегка охолодіть, змастіть сметанним соусом або майонезом. За бажанням додайте гриби, підсмажену цибулю та моркву. В кінці, прикрасьте печінковий торт зеленню і поставте на кілька годин в холодильник. Смачного!
За матеріалами eda.ru, gotovim-doma.ru, povarenok.ru, фото - eda.ru.
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття