Menu
Що приготувати з яловичою печінкою — секрети та рецепти печінкового торта

Що приготувати з яловичою печінкою — секрети та рецепти печінкового торта

Мало яка страва зрівняється з печінковим тортом. У той же час, готується ця смакота не так складно, як може здатися на перший погляд. У цій статті розповідаємо, як і з чим можна приготувати печінковий торт — тільки найкращі рецепти.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Загальновідомо, що яловича печінка — один з найбільш поживних м'ясних продуктів. У ній міститься велика кількість вітамінів, мікроелементів, мінеральних солей та амінокислот. Зокрема, яловича печінка — прекрасне джерело вітаміну В12, вітаміну А та міді.
Крім того, з яловичою печінкою можна приготувати багато смачних страв, наприклад, яловичу печінку з цибулею та сметаною, яловичу печінку з маринованими грибами або яловичу печінку з беконом та грибами. Рецепти — в статті Чим корисна яловича печінка та як її готувати — найкращі рецепти зі сметаною

У цій статті ми розповімо про те, як приготувати печінковий торт з яловичої печінки — тільки найкращі рецепти.

Печінковий торт — що потрібно знати

Приготувати смачний печінковий торт — не так складно, як може здатися на перший погляд. Приготування печінкового торта складається з трьох основних етапів: спочатку потрібно підсмажити млинці з печінки, потім приготувати соус для торта і змастити млинці, після чого поставити печінковий торт в холодильник настоюватися.

Які інгредієнти потрібні для печінкового торта

Для печінкового торта потрібні досить прості інгредієнти, які легко знайти в будь-якому продуктовому магазині та які цілком доступні за ціною.

Отже, обов'язкові інгредієнти для печінкових млинців:

  • Яловича печінка (також, печінковий торт можна приготувати і з курячою печінкою).
  • Курячі яйця.
  • Молоко, кефір або сметана — щоб замістити суміш для смаження млинців.
  • Трохи борошна.
  • Сіль.
  • Часник, цибуля.
  • Рослинна олія для смаження.

Змащують печінковий торт зазвичай майонезом, хоча набагато корисніше — сметанним соусом. Для його приготування потрібна сметана жирністю 15–20% та трохи подрібненого часнику. Про те, чим ще можна замінити майонез, читайте у статті Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу

І, звичайно ж, в печінковий торт можна додавати необов'язкові інгредієнти:

  • Смажену цибулю та моркву: для цього цибулю нарізаємо великими кільцями, моркву подрібнюємо на великій тертці та смажимо на олії.
  • Печериці: нарізаємо невеликими шматочками і смажимо на олії.
  • Зелень, щоб прикрасити печінковий торт — як вам більше подобається.

печінковий торт

Як приготувати млинці для печінкового торта — три рецепти

Існує багато способів приготувати млинці для печінкового торта. З них найпопулярніші — рецепт на молоці, рецепт на сметані та рецепт на кефірі. Всі рецепти розраховані на 0,5 кг яловичої печінки.

Печінкові млинці на молоці — рецепт перший

  • 0,5 кг яловичої печінки
  • 1–2 яйця
  • 170 грамів пшеничного борошна
  • 250 мл молока
  • Сіль, чорний перець – за смаком

молоко

Печінкові млинці на сметані — рецепт другий

  • 0,5 кг яловичої печінки
  • 1 яйце
  • Півсклянки пшеничного борошна
  • Півсклянки сметани
  • Сіль, чорний перець — за смаком

сметана

Печінкові млинці на кефірі — рецепт третій

  • 0,5 кг яловичої печінки
  • 3 яйця
  • 3–4 столові ложки пшеничного борошна
  • 160 мл кефіру жирністю 1%
  • 1 чайна ложка соди, погашеної оцтом
  • 2 невеликі цибулини

кефір

Перед приготуванням видаліть з печінки плівки і судини. Замочіть печінку у холодній воді або в холодному молоці, щоб вона стала більш м'якою та соковитою. Подрібніть печінку в м'ясорубці або блендері. Додайте до подрібненої печінки інші інгредієнти згідно з рецептом (молоко, кефір, сметану, борошно) і добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Якщо в рецепті млинців є цибуля, подрібнюємо її разом з печінкою.
Підсмажте тонкі млинці з обох сторін на сковороді, змащеній олією. Кожен млинець смажиться не довше однієї хвилини.
Млинці злегка охолодіть, змастіть сметанним соусом або майонезом. За бажанням додайте гриби, підсмажену цибулю та моркву. В кінці, прикрасьте печінковий торт зеленню і поставте на кілька годин в холодильник. Смачного!

За матеріалами eda.ru, gotovim-doma.ru, povarenok.ru, фото - eda.ru. 

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття