Menu
Джерело: pexels.com

Як приготувати куряче філе з сиром у винному соусі — смачні рецепти

Ми вирішили підібрати незвичайні та дуже смачні рецепти приготування курячого м'яса: два з італійської кухні і один з французької.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Куряче м'ясо — одне з найпростіших та найдоступніших для приготування. По-перше, його можна купити в будь-якому продуктовому магазині. По-друге, його можна дуже швидко і легко приготувати. По-третє, існує безліч способів приготування курячого м'яса — один другого смачніше. Про них ми й розповімо в цій статті.

Якщо ви вмієте користуватися плитою та кухонним ножем, то, швидше за все, хоча б раз в житті готували куряче м'ясо. Більш того, знаєте, що є не один спосіб приготування курячого м'яса — і кожен по-своєму смачний. Сьогодні ми вирішили підібрати незвичайні та дуже смачні рецепти приготування курячого м'яса: два з італійської кухні і один з французької. Ну, що ж, почнемо!

Куряче філе в лимонно-винному соусі з сиром — італійський рецепт

  • 4 великих курячих філе
  • 1 чашка молока
  • 1 чашка білого вина
  • 5 столових ложок солодкого лікеру
  • 1 чашка курячого бульйону
  • 1 чашка хлібних крихт для панірування
  • 1 чашка тертого твердого сиру, наприклад Парменталь, «Король гурман» або Звенигородський
  • 1 лимон, нарізаний тонкими скибочками
  • Третина чашки свіжовичавленого лимонного соку
  • 1 чашка оливкової олії
  • Сіль та перець за смаком
  • Подрібнена петрушка
  • syry6

Кожне філе розріжте на 2 частини і злегка відбийте. Залийте відбиті філе молоком і залиште на 40 хвилин. В іншій тарілці перемішайте хлібні крихти, тертий сир і зелень. Шматочки філе дістаньте з молока і обваляйте в сирно-хлібній суміші. На середньому вогні розігрійте сковороду, додайте оливкову олію і підсмажте кожне філе (по 3-4 хвилини).

Тепер прийшов час духовки. Змастіть деко олією. На деко викладіть шматочки філе, збризніть оливковим масло і на кожен шматочок філе покладіть по скибочці лимона.

На сковороду з оливковою олією (в якому смажилося філе) вилийте біле вино і на маленькому вогні доведіть до кипіння. Долийте на сковороду курячий бульйон та лимонний сік. Протушкуйте, поки рідина не випарується наполовину. Вилийте на куряче філе винний соус, потім збризніть лікером.

Запікайте курячі філе в попередньо розігрітій духовці від 20 до 30 хвилин або до готовності. Смачного!

Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою

Як приготувати куряче філе

Курячий Кордон Блю — французький рецепт

  • 3 курячих філе, розрізаних вздовж на 2 частини
  • 6 скибочок твердого сиру, наприклад Російського, Голландського або Гауда
  • 6 скибочок шинки
  • 3 столові ложки борошна
  • 6 столових ложок олії
  • Півчашки білого сухого вина
  • 1 чашка вершків жирністю 35-40%
  • 1 чайна ложка паприки
  • 2 кубики курячого бульйону
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
  • 6 дерев'яних зубочисток

Курячі філе злегка відбийте. На кожну половинку філе покладіть шматочок шинки та сиру (так, щоб шинка і сир не доходили до краю курячого філе). Заверніть філе в рулет і закріпіть його зубочисткою. У тарілці перемішайте борошно з паприкою та обваляйте куряче філе в борошняній суміші.

На сковороді розтопіть вершкове масло і підрум'яньте куряче філе з усіх боків. Тепер додайте на сковороду вино і бульйон, зменшіть вогонь і тушкуйте, поки м'ясо не буде готове (не довше, ніж 30 хвилин). Курячі філе викладіть на тарілку.

В окремій тарілці перемішайте кукурудзяний крохмаль з вершками і викладіть суміш на сковороду. Протушкуйте. Готовим соусом полийте куряче філе. Страву можна подавати на стіл!

Читайте також: Як та з чим готувати макаронно-овочеву запіканку — італійські рецепти

Як приготувати куряче філе

Куряче філе в паніровці з двома видами сиру — італійський рецепт

  • 3 розрізаних навпіл курячих філе
  • 1 чашка хлібних крихт для панірування
  • 2 збитих яйця
  • 500 грамів томатного соусу або соусу для спагетті
  • 1 чашка подрібненої на тертці моцарели
  • 1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру, наприклад Парменталь, Звенигородський або Пошехонський
  • Сіль та перець за смаком
  • Подрібнена зелень за бажанням
  • Як приготувати куряче філе

В одній тарілці збийте яйця, в другу висипте сухарі для панірування. Очищені та промиті половинки філе вмочіть спочатку в яйце, потім в сухарі. Викладіть курячі філе в форму для запікання (форму для запікання злегка змастити маслом) і поставте в попередньо розігріту духовку на 30-40 хвилин.

На форму для запікання вилийте половину соусу, потім викладіть напівготові курячі філе, залийте залишками соусу і збризніть тертим сиром. Поставте в духовку ще на 20-25 хвилин. Куряче філе готове. Смачного!

Читайте також: 4 кращих рецепти приготування кролятини в сметані — від простого до вишуканого

Як приготувати куряче філе

А за якими рецептами готуєте куряче філе Ви?

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

20738
Джерело: pexels.com

Як приготувати морквяний пиріг — смачно, просто, корисно

Морквяний пиріг — це не тільки дуже смачно, але й дуже просто: будь-яка господиня легко…
13052
Джерело: pexels.com

Готуємо по-італійськи — 5 ідей для салату з макаронами

У цій статті пропонуємо вам кілька ідей — як приготувати італійські салати з макаронами в…
7476
Джерело: pexels.com

Українські традиції — правила та секрети червоного борщу

Червоний борщ — це традиційна страва і візитна картка української кухні. Складно знайти…
1927
Джерело: pexels.com

Худнемо швидко та смачно — 7 експрес-дієт на всі випадки життя

У цій статті пропонуємо вам 7 експрес-дієт на всі випадки життя: дієту на гречці й…
1752

Що приготувати з плавленими сирками — швидко, смачно та дуже просто

Бувають у житті моменти, коли хочеться приготувати щось дуже просте. Щось таке, що можна…
1545
Джерело: pexels.com

Йогуртова дієта доктора Зейка — худнемо з користю для здоров'я

Якщо ви подумуєте скинути кілька кілограмів, при цьому сильно обмежувати себе в їжі вам…
1131
Джерело: pexels.com

Брюссельська капуста — чим корисна та що з нею приготувати

Брюссельська капуста — це дуже корисний овоч, в якому міститься безліч корисних речовин.…
1097
Джерело: pexels.com

Як приготувати українські галушки — 4 простих рецепти

У цій статті ми розповімо про те, як приготувати галушки зі сметаною, галушки з…