Menu
Джерело: pexels.com

10 ідей, як виробити у дитини здорові харчові звички

Кожна мама знає, що нагодувати маленьку дитину — не так просто, як може здатися на перший погляд, а нагодувати маленьку дитину здоровою їжею — зовсім непросто. Пропонуємо вам 10 ідей, які допоможуть виробити у дитини здорові харчові звички.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кожна мама знає, що нагодувати маленьку дитину — не так просто, як може здатися на перший погляд, а нагодувати маленьку дитину здоровою їжею — зовсім непросто. Пропонуємо вам 10 ідей, які допоможуть виробити у дитини здорові харчові звички.

1. Закривайте кухню між прийомами їжі

Сніданок, обід, полуденок і вечеря — це основні прийоми їжі. У перервах, кухня повинна бути закрита, щоб у дитини не було спокуси щопівгодини щось їсти. Якщо ж дитина захотіла їсти між обідом і вечерею, дайте їй щось корисне і поживне — наприклад, яблуко або дитячий йогурт.

Здорові харчові звички

2. Побільше овочів

Чим раніше ви привчите дитину їсти овочі, тим краще. Беріть її з собою в супермаркет — щоб дитина могла вибрати овочі, які їй сподобаються. Готуйте овочі не тільки на обід, а й на сніданок та вечерю. Чим частіше дитина буде бачити на столі броколі, моркву, шпинат, тим швидше вона звикне до того, що овочі — це складова щоденного раціону.

Здорові дитячі звички

3. Всі діти — різні

Батьки, у яких не одна дитина, підтвердять: всі діти — різні, і харчові вподобання у них теж різні. Тому одна дитина буде охоче їсти капусту, а інша до неї навіть не доторкнеться. Одна дитина буде пити дитячий кефір, а іншій більше сподобається кисломолочна закваска або Біолакт. Всі діти — різні.

Здорові харчові звички

Читайте також: Дитяче харчування — 7 молочних продуктів для маленьких діток

4. Фокус уваги

Коли вся родина знаходиться за столом, дозвольте дитині бути повноправним учасником застілля, але не акцентуйте увагу на тому, скільки вона їсть, що вона їсть і чого не їсть. Якщо постійно говорити дитині, що їсти і скільки їсти, це не обов'язково призведе до позитивних результатів. У деяких діток це може викликати протилежний ефект — небажання є і нелюбов до сімейних застіль.

5. Сімейні прийоми їжі — понад усе

Заведіть звичку снідати, обідати і вечеряти всією сім'єю. Адже сімейні застілля — це не тільки прийом їжі, але й час, коли сім'я збирається разом, щоб обмінятися останніми новинами і хорошим настроєм. Якщо за сімейний столом панує спокійна комфортна атмосфера, дитина буде із задоволенням брати участь у загальних застіллях і їжа за сімейним столом буде у неї асоціюватися з позитивними емоціями.

6. Побільше фруктів

Якщо дитина хоче їсти між прийомами їжі, запропонуйте їй фрукти або фруктовий десерт з дитячим йогуртом. Зробіть якийсь незвичайний фруктовий салат. Ви можете зробити такий салат разом — наприклад, доручіть дитині нарізати м'якуш банана або полуницю (пластиковим ножем і під вашим наглядом). Дитині буде цікаво і, звичайно ж, захочеться спробувати, що ж такого вона приготувала.

Здорові харчові звички

Читайте також: Маленький помічник — чим і як зайняти дитину на кухні

7. Куштувати і їсти — це не одне й те ж саме

Якщо ви приготували для дитини нову страву або купили новий продукт, дайте їй скуштувати — трішечки, один шматочок або маленьку ложечку. Якщо дитина куштує новий продукт, вона не повинна з'їдати все. З'їсти шматочок або ложечку — цього достатньо.

8. Запитуйте у дитини, що їй подобається

Почніть брати дитину з собою в супермаркет, особливо у відділ овочів і фруктів. Попросіть маленького помічника вибрати те, що подобається саме йому, і разом приготуйте те, що він вибрав.

9. Встановіть правила

І дотримуйтесь цих правил. Будьте послідовні. Якщо ви встановили якесь правило, не відступайте від нього ні на крок.

Здорові харчові звички

10. Одна сім'я — одна їжа

В тому що стосується харчових звичок, діти копіюють дорослих. Тому, якщо ви хочете, щоб ваша дитина дотримувалася здорового харчування, станьте для неї прикладом. Якщо ваша дитина буде бачити, що ви любите овочі, фрукти, кефір і кисломолочний сир, то, швидше за все, їй ці продукти теж прийдуться до вподоби.

Читайте також: Чим годувати дитину у віці від трьох років — загальні рекомендації

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття