Menu
Як приготувати рибу дорадо — рецепти і секрети ідеальної страви

Як приготувати рибу дорадо — рецепти і секрети ідеальної страви

Як приготувати рибу дорадо — рецепти і секрети ідеальної страви

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Дорадо — це неймовірно смачна і корисна риба родом із Середземномор'я. У 100 грамах цієї риби міститься всього 96 ккал і при цьому 18 грамів білка. Тому дорадо є відмінним джерелом амінокислот і дієтичною стравою.

Розповідаємо, як приготувати дорадо ідеально і здивувати своїх близьких.

Запечена дорадо з сиром і базиліком — рецепт

Запечена дорада з сиром і базиліком

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2 дорадо
  • 4 скибочки лимона
  • 10 шт. чері
  • Сіль і перець — за смаком
  • 80 г сиру пармезан

 Сир

  • 60 мл оливкової олії
  • Сік 1 лимона
  • 30 г базиліка
  • 3-4 зуб. часнику

Рибу добре очистіть, промийте і висушіть за допомогою паперових рушників.

В окремій ємності з'єднайте тертий сир, оливкову олію, сік лимону, подрібнений базилік і часник.

Добре посоліть і поперчіть рибу. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером.

У черевця покладіть трохи начинки і по дві скибочки лимона. Зверху також викладіть сирну начинку.

Поруч викладіть помідори чері і відправте деко в духовку на 12-15 хвилин при 180 градусах.

Готово!

Запечена дорада зі сметаною — рецепт

Запечена дорада зі сметаною

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 дорадо
  • Лимон
  • Сіль і перець — за смаком
  • 1 ст. л. сметана

Сметана

  • Цибуля

З'єднайте сіль з перцем і натріть очищену рибу. Цибулину і лимон наріжте колами і покладіть в черевце риби разом зі столовою ложкою сметани.

Відправте в духовку при 200 градусах на пів години.

Готово!

Маринована дорадо з травами — рецепт

Маринована дорада з травами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 800 г дорадо (2 рибини)
  • 1/2 шт. лимона
  • 2 зуб. часнику
  • 50 мл білого вина
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 пучок петрушки
  • 1 яблуко
  • Сіль і перець — за смаком

Очистіть рибу. Подрібніть часник і наріжте яблуко півкільцями.

У риб'ячу голову покладіть скибочку лимона і часник. У черевце викладіть яблука і зелень. Добре поперчіть і посоліть рибу.

Потім полийте дораду вином і збризніть оливковою олією. Відставте на 15-20 хвилин.

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Обсмажте рибу з кожної сторони по 3-4 хвилин

Викладіть на тарілку і подавайте зі скибочками лимона.

Готово!

Читайте також: Як смачно приготувати червону рибу — рецепти ідеальної страви

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття