Menu
Джерело: pexels.com

Як накрити вишуканий стіл за 5 хвилин — 5+1 ідея для смачної вечері

Бувають такі моменти в житті, коли хочеться накрити гарний і вишуканий стіл, при цьому щоб нічого не готувати. На щастя, сьогодні це можливо — достатньо вдало підібрати продукти! 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Бувають такі моменти в житті, коли хочеться накрити гарний і вишуканий стіл, при цьому щоб нічого не готувати. На щастя, сьогодні це можливо — достатньо вдало підібрати продукти! 

Якщо гості на порозі, а готувати не хочеться. Якщо хочеться влаштувати вишукане застілля, а часу для підготовки зовсім мало. В такому випадку, пропонуємо вам кілька ідей як накрити стіл так, щоб не заплямувати свій імідж гарної господині, при цьому нічого не готувати!

1. Італійське меню для гурманів

Для того щоб накрити стіл не гірше, ніж в Італії, потрібно не так багато часу і зовсім прості продукти такі, які можна знайти в будь-якому супермаркеті. Отже, для італійського меню вам знадобиться італійський сир (звичайно ж, це моцарела в розсолі), зелені та чорні оливки, помідори черрі або будь-які інші помідори, огірки, кілька шматочків салямі і, бажано, трохи свіжого базиліку. Вечеря готова! Просто і вишукано!

Ідеї для закусок

Ідеї для закусок

2. Вишукана вечеря по-українськи

Або краще навіть сказати, по-закарпатськи. Візьміть трохи бринзи або адигейського сиру, наріжте огірки і помідори, солодкий перець (червоний, жовтий і зелений), а також трохи кольорової або зеленої цибулі. Всі інгредієнти викладіть на велику тарілку або зробіть простий овочевий салат з бринзою і збризніть його оливковою олією. Смачного!

Ідеї для закусок

Ідеї для закусок

3. Фруктово-горіхова закуска з сиром

Ідеальний варіант для літа, коли навколо так багато смачних фруктів і ягід це фрукти в поєднанні з різними видами сиру. Візьміть персики, нектарин, яблука і груші, кілька скибочок стиглої дині, очищені горіхи і кілька видів сиру, наприклад, сир «Пирятин» (аналог датського сиру «Хаварті»), горіховий сир з фенугреком або елітний «Парменталь» від ТМ «Пирятин» . Гості будуть у захваті!

Ідеї для закусок

Читайте також: Меню сирного гурмана 10 сирів з оригінальними смаками

4. Італійське меню для гурманів варіант другий

Моцарела це не єдиний італійський сир, представлений на полицях українських супермаркетів. Крім моцарели, є ще італійський сир проволоне звичайний і копчений. Отже, для італійського меню вам знадобиться: сир проволоне, ківі, трохи зеленого винограду, яблука і груші, копчена індичатина (за бажанням). Всі продукти очистіть, наріжте шматочками і красиво розкладіть на тарілці. Вишукана вечеря готова!

Ідеї для закусок

5. Сирна тарілка

Для того щоб приготувати сирну тарілку, знадобиться зовсім небагато часу (з врахуванням того, що сири можна купити вже нарізані і залишиться тільки красиво розкласти їх на тарілці). Наприклад, візьміть для сирної тарілки «Парменталь» (український аналог елітних європейський сирів), «Король сирів» (сир зі смаком пряженого молока) або «Левине серце» (сир зі смаком пряжених вершків), горіховий з фенугреком і ароматом волоського горіха, а також елітний «Мааздам». Разом з сиром поставте на стіл виноград, оливки і помідори. Швидко і просто!

Ідеї для закусок

Читайте також: 10 надзвичайно смачних сирів, які варто спробувати вже сьогодні

І останнє на користь сиру

«Виноград і сир як поцілунок», кажуть іспанці. «Їжа без сиру все одно, що день без сонця», вважають французи. «У кого є сир, тому десерт не потрібен», говорять голландці.

Сьогодні на полицях українських супермаркетів представлено безліч різних видів сиру на будь-який смак. Якщо вам потрібно швидко організувати вишукану вечерю, ідеальний варіант це кілька видів сиру, фрукти, овочі, м'ясна нарізка, оливки. Вечеря готова!

І хто сказав, що приймати гостей клопітно?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття