Вишнево-черешневий рай — смачні десерти з вишнею та черешнею
У цій статті ми розповімо про те, як приготувати випічку з вишнею або черешнею, домашнє морозиво та літній смузі.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Літо — найкращий час, коли можна готувати всяку смакоту з вишнею та черешнею. Сьогодні на ринках і в магазинах можна купити будь-яку черешню — більш солодку, менш солодку, червоно-чорну черешню, черешню з рожевим відтінком, жовту черешню, солодку або кисло-солодку черешню, і звичайно ж стиглу солодку вишню.
У цій статті ми розповімо про те, як приготувати випічку з вишнею або черешнею: вишневий кекс нашвидкоруч і французький десерт з черешнею, який називається клафуті. Також, ми підібрали три рецепти домашнього морозива з вишнею — морозиво, яке потрібно готувати в морожениці, і морозиво яке можна приготувати без морожениці. І, звичайно ж, ми не могли не написати про те, як приготувати літній смузі з вишнею або черешнею, тим більше що це дуже просто і смачно. Що ж, почнемо!
Як швидко приготувати вишневий кекс — смачна випічка за годину
- 0,5 склянки молока
- 3,5 склянки борошна
- 1,5 склянки коричневого цукру
- Третина чашки м'якого вершкового масла
- 2 склянки вишні без кісточки
- 0,5 склянки вишневого соку
- 2 яйця
- 2 чайних ложки пекарського соди
- Половина чайної ложки солі
- Півчашки очищених подрібнених горіхів
За допомогою блендера зробіть тісто: перемішайте борошно, коричневий цукор, молоко, вишневий сік, масло, яйця, соду та сіль. В кінці додайте горіхи і вишню. Форму або форми для запікання (тісто можна розділити на кілька кексів) змастіть маслом і викладіть тісто. Духовку нагрійте до 170 градусів і поставте вишневий кекс в духовку на 45 хвилин. Дістаньте з духовки, остудіть. Помістіть кекс в пластиковий пакет для харчових продуктів і поставте його на ніч в холодильник. Зранку вишневий кекс можна подавати на стіл. Смакота!
Читайте також: Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні рецепти
Як приготувати французький десерт — клафуті з вишнею
- 0,7 кг вишні або черешні без кісточки
- 1 столова ложка вершкового масла
- 3 столових ложки борошна
- Чверть чашки білого цукру
- Половина чайної ложки солі
- 1 чайна ложка ванілі
- 8 яєчних білків
- 1 чашка молока жирністю 1%
- 1 чашка вершків жирністю 40%
- 4 столових ложки вишневого бренді
- 2 столових ложки цукрової пудри
Візьміть велику форму для запікання, змастіть маслом і викладіть на дно форми вишню або черешню. У невеликій тарілці перемішайте борошно, сіль і цукор. В іншій тарілці перемішайте яєчні білки, молоко і вершки. Додайте ваніль і бренді, знову перемішайте. З'єднайте сипучі і рідкі інгредієнти, добре перемішайте — так, щоб вийшло однорідне тісто. Вилийте тісто у форму, зверху на вишню. Духовку нагрійте до 170 градусів і поставте клафуті в духовку на 45 хвилин. Дістаньте клафуті з духовки, остудіть. Перед тим як подавати на стіл, посипте цукровою пудрою.
Читайте також: Смачні десерти — як приготувати млинці, випічку, парфе і смузі з йогуртом
Як приготувати вишневе морозиво в морожениці — смачніше не буває!
- 1,5 склянки вишні або черешні без кісточки
- 2 чашки жирних вершків
- 3/4 чашки молока
- 0,5 чашки цукру
- Дрібка солі
- 2 столових ложки солодкого лікеру (за бажанням)
- 1 чайна ложка лимонного соку
- 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю або згущувача
У каструльці нагрійте вишню, 1 чашку вершків, сіль, цукор і молоко. На середньому вогні варіть суміш 5 хвилин, потім зменшіть вогонь і варіть ще 15 хвилин. Вишневу суміш злегка остудіть і подрібніть в блендері. Змішайте вишневе пюре і залишок вершків. Поставте суміш у холодильник на 1,5 години, після чого дістаньте і додайте лікер, лимонний сік і крохмаль. Залийте морозиво в мороженицю і готуйте відповідно до інструкції. Смачного!
Як приготувати вишневе морозиво з йогурту
- 2 склянки вишні або черешні без кісточки
- 200 грамів вершкового сиру або дитячого сирка з ваніліном
- 1 чашка цукру
- 1 столова ложка лимонного соку
- 2 баночки турецького йогурту (600 мл) або вишневого йогурту
Добре перемішайте всі інгредієнти, крім вишні. Потім додайте вишню і поставте морозиво в холодильник хоча б на 2 години. Після цього або залийте морозиво в мороженицю і готуйте згідно з інструкцією, або розкладіть морозиво в формочки і поставте в холодильник.
Найпростіший рецепт морозива в домашніх умовах
- 2 склянки замороженої вишні або черешні без кісточки
- Півчашки цукру
- 2/3 чашки жирних вершків або турецького йогурту
Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Таке морозиво можна відразу подавати на стіл як холодний десерт (за рахунок замороженої вишні), а можна розкласти в формочки і поставити в морозильник. Як бачите, приготувати вишневе морозиво — дуже просто. Смачного!
Читайте також: Всесвітній День морозива — як приготувати морозиво в домашніх умовах
Вишнево-банановий смузі на турецькому йогурті
Жодна стаття про страви з вишнею не була б повною без рецепту вишневого смузі. Пропонуємо вам літній варіант вишневого смузі — з кубиками льоду.
- 1 чашка черешні або вишні без кісточки
- М'якоть 1 банана
- Сік половинки лимона
- 200 мл турецького йогурту
- 100-200 мл молока (за бажанням: без молока смузі вийде більш густим)
- 6-8 кубиків льоду
Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Налийте в красиві склянки і подавайте на стіл. Смачного!
Читайте також: 18 молочних смузі — рецепти на всі випадки життя
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття