У чому користь суниці і що з нею приготувати — смачні рецепти
У чому користь суниці і що з нею приготувати — смачні рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Суниця — не тільки смачна, але і дуже корисна ягода. Переважно вона росте в лісі, але і є ті, що призначені для вирощування в саду. При цьому лісові завжди корисніші, ніж садові.
У складі цієї ягоди присутні вітаміни А, В, Е, РР, Н, а найголовніше, в суниці дуже багато вітаміну С. З мінеральних речовин в ній міститься кальцій, калій, залізо, цинк, хлор.
До того ж суниця має відмінні загальнозміцнюючі властивості, тому здавна її рекомендують вживати при авітамінозах, недокрів'ї, підвищеному тиску, атеросклерозі.
Розповідаємо, як приготувати смачну і корисну страву із суниці.
Суниця з мусом із ряжанки та вершків — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 2 склянки суниці
- 1 л ряжанки
- 300 мл вершків (для збивання)
- 4 ст. л. вареного згущеного молока
- 0,5 ч. л. ванільного екстракту
- Щіпка морської солі
- Цедра лайма (для подачі)
Візьміть друшляк і поставте у велику миску. Зверху викладіть марлю в кілька шарів. Вилийте ряжанку і залиште на 1 годину. Потім з'єднайте кінці марлі, зв'яжіть в мішечок і підвісьте на 2-3 години, щоб стекла зайва рідина.
Охолодіть вершки і збийте їх в пишну піну. Потім поступово додайте згущене молоко, сіль і ваніль, продовжуючи збивати масу.
Перекладіть ряжанку в миску і акуратно перемішайте її в три прийоми, домішуючи збиті вершки зі згущеним молоком. Отриманий мус розкладіть по склянках і посипте цедрою лимона. Зверху викладіть шар суниці.
Готово!
Суничний коктейль з кефіром і медом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 300 г суниці
- 2 склянки кефіру
- 2 ст. л. рідкого меду
- 20 мл молока
- 20 г вершкового морозива
Добре промийте та переберіть суницю. Розімніть її і з'єднайте з кефіром і медом. Перемішайте масу і охолодіть. Потім розлийте по 4 високих склянках або келихах.
В окремій ємності збийте молоко, суничний сироп і морозиво. Додайте в келихи з суницею.
Готово!
Суничне морозиво — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г суниці
- 300 мл вершків жирністю 30-38%
- 200 г сметани
- 380 г згущеного молока
Візьміть 2/3 суниці і за допомогою погружного блендера подрібніть в пюре. Продовжуйте збивати масу, вливаючи згущене молоко і вершки.
В отриману суміш додайте сметану і добре перемішайте. Перекладіть масу в машинку для морозива і заморожуйте згідно з інструкцією. Якщо такої машинки немає, можна перекласти масу в контейнер з кришкою і поставити в морозильник. Кожні 15 хв. виймайте і ретельно перемішайте. Заморожуйте 4-6 годин.
Смачного!
Читайте також: У чому користь червоної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність. Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття