У чому користь хурми і що з нею приготувати — смачні та оригінальні страви
Хурма — неймовірно корисний і смачний фрукт.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Хурма — неймовірно корисний і смачний фрукт. Він сміливо може похвалитися цінними для нашого організму вітаміни А, С, К, кальцієм, залізом, магнієм, калієм, фосфором і натрієм. Цей набір допомагаємо підтримувати в тонусі серцево-судинну систему і поліпшить травлення. До того ж хурма дуже ситна завдяки тому, що вона багата на клітковину, яка відмінно насичує організм.
Розповідаємо, що приготувати з хурми, щоб наситити організм корисними вітамінами і порадувати неймовірним смаком.
Куряча грудка з хурмою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г курячої грудки
- 1 хурма
- 60 г сметани
- 20 г зелені
- 1/2 ч. л. сушеного базиліка
- Сіль і перець — за смаком
- Лимонний сік — за смаком
М'ясо слід промити і обсушити за допомогою паперових рушників. Потім розріжте філе на 4 порції і в кожній з них зробіть невеликі надрізи, утворюючи кишеню.
Посоліть, поперчіть, посипте базиліком і перекладіть м'ясо в форму для випічки.
Хурму добре промийте і наріжте тонкими скибочками. Розкладіть його по кишенях філе. Потім змастіть заготовки сметаною і збризніть лимонним соком.
Відправте курячу грудку в розігріту до 160 градусів духовку на 60 хвилин.
Смачного!
М'яке морозиво з хурми і банана - рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 хурми
- 1 банан
- 5 г кориці
- 10 г м'яти
- Лимонний сік — за смаком
Банан очистіть і наріжте невеликими шматочками. Перекладіть їх в пакет і відправте в морозилку на 4 години.
Промийте хурму і зріжте верхівку. Після цього акуратно видаліть м'якоть.
Перекладіть в чашу блендера банан, м'якоть хурми, лимонний сік і корицю. Збийте масу до однорідної консистенції.
Готово!
Більше цікавих рецептів читайте в статті Що приготувати з хурми – 4 приголомшливих рецепти
Вівсяна каша з хурмою, гарбузом та мигдалем — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 100 г вівсяних пластівців
- 100 г молока
- 40 г гарбуза
- 30 г хурми
- 15 г тростинного цукру
- 10 г вершкового масла
- 5 г пелюсток мигдалю
- 2 г маслин (сушені подрібнені)
- 30 мл води
- Сіль — за смаком
Вівсяні пластівці відваріть на молоці з сіллю і цукром до готовності. В кінці додайте вершкове масло.
Гарбуз наріжте кубиками і відправте в духовку при 200 градусах на 15 хвилин. Хурму наріжте дольками і карамелізуйте разом з гарбузом, цукром і невеликою кількістю води.
Викладіть кашу в тарілку, прикрасьте гарбузом з хурмою, мигдалем і сушеними подрібненими маслинами.
Смачного!
Читайте також: Хурма, шарон, корольок — чим вони корисні та що з ними приготувати
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття