Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти
"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Шоколад — був, є, та навіки залишиться найзапеклішим ворогом поганого настрою й депресії. Тож, якщо ви не любите шоколадний фондан — вірогідніше за все, ви його просто не куштували. А варто, і навіть дуже!
Шоколадний фондан винайшов французький шеф-кухар Мішель Брас, випадково діставши з духовки шоколадний десерт, який ще не встиг до кінця пропектися. Мішелю сподобався власний винахід, і він витратив цілих два роки на вдосконалення рецептури десерту. Сьогодні фондан є гордістю французької кухні та улюбленцем шоколадоманів з усього світу. У процесі його приготування дуже важливо дотримуватися температури й часу випікання, щоб досягти необхідної хрусткої скориночки й рідкої серединки, адже без них — це звичайний шоколадний кекс.
У цій статті ви знайдете три варіації шоколадного фондану: класичну, оригінальну “білу”, та дієтичну (для тих, хто не уявляє життя без шоколаду і тонкої талії водночас).
Подавати фондан прийнято гарячим і з кулькою ванільного морозива. Без неї фондан уже не той. Однак, усе залежить, звісно ж, і від ваших смаку й настрою, тож над подачею можна чаклувати як завгодно: квіти, ягоди, горіхи, карамель — чого душа забажає!
1. Класичний шоколадний фондан
Інгредієнти:⠀
- Яйця 3 шт
- Темний шоколад (не менше 60% какао) 100 г
- Вершкове масло 75 г
- Цукор 60 г
- Борошно 45 г
Приготування:
Шоколад і вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці чи на водяній бані. Яйця, цукор і борошно змішуємо вінчиком (не збиваючи), туди ж вливаємо шоколад з маслом, ще раз перемішуємо. Формочки найкраще обирати силіконові, можна трішки присипати їх какао-порошком. Далі, розливаємо тісто у формочки на 2/3 їх об’єму, і випікаємо 6-8 хвилин за температури 180 градусів. Час випікання варто таки контролювати, багато залежить від вашої духовки, тож, якщо бачите, що скоринка уже взялася, а серединка згори залишається трішки вологою — діставайте!
2. Білий фондан
Інгредієнти:
- 150 г білого шоколаду
- 80 г вершкового масла
- 4 курячі яйця
- 80 г цукру
- 80 г борошна
Приготування:
Шоколад гарненько подрібнюємо, в ідеалі — у чаші блендера. Далі, додаємо вершкове масло, і тримаємо суміш на вогні, помішуючи, 1 хвилину.
Збиваємо яйця з цукром, додаємо шоколадну суміш, ще раз гарненько збиваємо.
Додаємо борошно, перемішуємо до однорідності. Переливаємо у формочки і випікаємо в духовці 7 хвилин за температури 200 градусів.
Читайте також: Французька галета з яблуками й горіхами — рецепт корисного солодкого перекус
3. Дієтичний фондан
Інгредієнти:
- 2 ст. л цільнозернового борошна
- 2 яйця
- 60 мл кефіру
- 1 ч.л розпушувача
- 4-5 ст.л. какао без гірки (не знежиреного!)
- 2 ч.л кокосового борошна або перемеленої кокосової стружки
- Ванілін
- підсолоджувач за смаком
- Гіркий шоколад
Приготування:
Усі інгредієнти, окрім шоколаду, ретельно змішуємо і збиваємо вінчиком. Виливаємо тісто в формочки і в серединку вкладаємо шматочок шоколаду. Випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці 7-8 хвилин.
Смачного!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття