Menu
Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Шоколад — був, є, та навіки залишиться найзапеклішим ворогом поганого настрою й депресії. Тож, якщо ви не любите шоколадний фондан — вірогідніше за все, ви його просто не куштували. А варто, і навіть дуже!

Шоколадний фондан винайшов французький шеф-кухар Мішель Брас, випадково діставши з духовки шоколадний десерт, який ще не встиг до кінця пропектися. Мішелю сподобався власний винахід, і він витратив цілих два роки на вдосконалення рецептури десерту. Сьогодні фондан є гордістю французької кухні та улюбленцем шоколадоманів з усього світу. У процесі його приготування дуже важливо дотримуватися температури й часу випікання, щоб досягти необхідної хрусткої скориночки й рідкої серединки, адже без них — це звичайний шоколадний кекс.

У цій статті ви знайдете три варіації шоколадного фондану: класичну, оригінальну “білу”, та дієтичну (для тих, хто не уявляє життя без шоколаду і тонкої талії водночас).

Подавати фондан прийнято гарячим і з кулькою ванільного морозива. Без неї фондан уже не той. Однак, усе залежить, звісно ж, і від ваших смаку й настрою, тож над подачею можна чаклувати як завгодно: квіти, ягоди, горіхи, карамель — чого душа забажає!

1. Класичний шоколадний фондан

Інгредієнти:⠀

  • Яйця 3 шт
  • Темний шоколад (не менше 60% какао) 100 г
  • Вершкове масло 75 г
  • Цукор 60 г
  • Борошно 45 г
Масло

Приготування:

Шоколад і вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці чи на водяній бані. Яйця, цукор і борошно змішуємо вінчиком (не збиваючи), туди ж вливаємо шоколад з маслом, ще раз перемішуємо. Формочки найкраще обирати силіконові, можна трішки присипати їх какао-порошком. Далі, розливаємо тісто у формочки на 2/3 їх об’єму, і випікаємо 6-8 хвилин за температури 180 градусів. Час випікання варто таки контролювати, багато залежить від вашої духовки, тож, якщо бачите, що скоринка уже взялася, а серединка згори залишається трішки вологою — діставайте!

Класичний шоколадний фондан

2. Білий фондан

Інгредієнти:

  • 150 г білого шоколаду
  • 80 г вершкового масла
  • 4 курячі яйця
  • 80 г цукру
  • 80 г борошна

Приготування:
Шоколад гарненько подрібнюємо, в ідеалі — у чаші блендера. Далі, додаємо вершкове масло, і тримаємо суміш на вогні, помішуючи, 1 хвилину.
Збиваємо яйця з цукром, додаємо шоколадну суміш, ще раз гарненько збиваємо.
Додаємо борошно, перемішуємо до однорідності. Переливаємо у формочки і випікаємо в духовці 7 хвилин за температури 200 градусів.

Читайте також: Французька галета з яблуками й горіхами — рецепт корисного солодкого перекус

3. Дієтичний фондан

Інгредієнти:

  • 2 ст. л цільнозернового борошна
  • 2 яйця
  • 60 мл кефіру
  • 1 ч.л розпушувача
  • 4-5 ст.л. какао без гірки (не знежиреного!)
  • 2 ч.л кокосового борошна або перемеленої кокосової стружки
  • Ванілін
  • підсолоджувач за смаком
  • Гіркий шоколад

Кефир

Приготування:
Усі інгредієнти, окрім шоколаду, ретельно змішуємо і збиваємо вінчиком. Виливаємо тісто в формочки і в серединку вкладаємо шматочок шоколаду. Випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовці 7-8 хвилин.

Смачного!

Дієтичний фондан

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття