Menu
Що таке фрітата та як її готувати — рецепти омлету по-італійськи

Що таке фрітата та як її готувати — рецепти омлету по-італійськи

Фрітата з моцарелою, базиліком та помідорами; фрітата з кабачками та сиром проволоне; фрітата з броколі та сиром чеддер — у цій статті ми підібрали рецепти омлету по-італійськи.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви любите італійську кухню та омлети, то напевно чули про таку страву як фрітата. Фрітата з моцарелою та помідорами, фрітата з сосисками й сиром проволоне, фрітата з сиром чеддер — у цій статті розповідаємо, як приготувати омлет по-італійськи.

Фрітата — це італійська страва, а саме омлет з добавками: овочами, зеленню, м'ясом, різними видами сиру. Фрітату зазвичай готують на плиті на маленькому вогні, після чого ставлять в духовку (з функцією верхнього вогню) або накривають сковороду кришкою і так доводять до готовності.

фрітата

Читайте також: Як швидко приготувати яєчню з сиром — найкращі рецепти сирного омлету

Фрітата з помідорами та моцарелою — рецепт

  • 6 яєць
  • 50 мл молока (чверть чашки)
  • 2 великих стиглих помідорини
  • 200 грамів моцарели
  • Листя свіжого базиліку
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • Оливкова олія для смаження

Помідори очистіть від шкірки та наріжте скибочками. Базилік подрібніть. У великій мисці збийте яйця з молоком. Сковороду поставте на середній вогонь, додайте рослинну олію, вилийте яєчну суміш. Поверх яєць викладіть помідори, сир та базилік. Коли омлет підсмажиться знизу, поставте його в гарячу духовку (з функцією верхнього вогню або гриля), щоб він підрум'янився зверху. Готову фрітату трохи охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!

моцарелла

Читайте також: 10 ідей для української господині — що приготувати з моцарелою

Фрітата з кабачками і сиром проволоне — рецепт

  • 6 яєць
  • Половинка середнього кабачка
  • 50 мл молока (чверть чашки)
  • Трохи листя свіжого базиліку
  • Третина чашки подрібненого сиру проволоне
  • 1,5 столові ложки вершкового масла
  • 3 гілочки зеленої цибулі
  • Сіль, чорний перець — за смаком

Кабачок наріжте тонкими скибочками, зелену цибулю і базилік подрібніть. Форму для запікання або жароміцну сковороду (сковорода потрібна така, щоб можна було поставити її в духовку) змастіть маслом, додайте подрібнену цибулю, посоліть та поставте в духовку на кілька хвилин. Додайте на сковороду скибочки кабачка і знову поставте форму в духовку, щоб кабачок став м'яким (до 8 хвилин). Тим часом яйця збийте з молоком, додайте подрібнений базилік, посоліть та поперчіть. Яєчну суміш вилийте на сковороду, підсмажте на середньому вогні 2–3 хвилини. В кінці додайте подрібнений сир і знову поставте сковороду в духовку.

провволлоне

Читайте також: Що приготувати на ці вихідні — найкращі страви італійської кухні

Фрітата з помідорами та сиром сулугуні — рецепт

Смачний омлет можна приготувати і з розсільним сиром сулугуні. Для цього знадобляться яйця, сир сулугуні, соковиті літні помідори, петрушка, рослинна олія для смаження. Рецепт — у статті Що приготувати з сиром сулугуні — найкращі рецепти

сулугуні

Фрітата з капустою броколі та сиром чеддер — рецепт

  • 8 яєць
  • 3 чашки подрібненої капусти броколі
  • Чверть чашки води
  • Чверть чашки молока
  • Три чверті чашки подрібненого сиру чеддер
  • Сіль, перець, гірчиця — за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Кілька гілочок зеленої цибулі

Яйця збийте з молоком, сіллю, перцем та гірчицею. Броколі викладіть на сковороду, додайте воду і протушкуйте приблизно 10 хвилин. Зелену цибулю подрібніть. Перемішайте яєчну суміш, броколі, тертий сир і подрібнену зелену цибулю. Вилийте суміш на сковороду та готуйте на маленькому вогні приблизно 10 хвилин. Готову фрітату трохи охолодіть, розріжте на шматки — і можна подавати на стіл. Смачного!

Фрітата з капустою броколі та сиром чеддер

За матеріалами cookstr.com, marthastewart.com, incredibleegg.org

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття