Menu
Що приготувати з ананасів – незвичайні і смачні рецепти

Що приготувати з ананасів – незвичайні і смачні рецепти

Що приготувати з ананасів – незвичайні і смачні рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Всі ми звикли бачити ананаси в складі різних смузі, коктейлів та десертів. І не дарма, адже цей тропічний фрукт дарує пікантності, соковитості та аромату будь-якій страві.

До того ж ананаси дуже корисні. Його м`якоть на 85% складається з води, але не дивлячись на це, в ньому містяться вітаміни А, В1, В2, В12, РР, залізо, калій, цинк, кальцій, мідь, магній, йод, марганець, а ще – лимонна і аскорбінова кислоти.

Пропонуємо вам від простих до найоригінальніших рецептів страв з ананасів, які урізноманітнюють ваше звичне меню.

Ананасові мафіни – рецепт

Ананасові мафіни

Візьміть інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 150 г цукру
  • 1 яйце
  • 60 мл рослинної олії
  • 250 мл сметани

Сметана Славия

  • 100 г волоських горіхів
  • 400 г консервованих ананасів
  • 1 ч. л. розпушувач
  • 3 ст. л. цукрової пудри
  • дрібка солі

З'єднайте яйце, сметану, масло і цукор. Добре перемішайте до однорідності. Додайте просіяне борошно, розпушувач та сіль. Вимісіть тісто.

Наріжте ананаси кубиками і подрібніть волоські горіхи. Перекладіть в тісто і ретельно перемішайте.

Розкладіть тісто по силіконовим формочках для мафінів. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Готові мафіни посипте цукровою пудрою і можете подавати.

Смачного!

Медові ананаси на грилі – рецепт

Медові ананаси на грилі

Візміть інгредієнти:

  • 1 цілий ананас
  • 2 ст. л. меду
  • 1 ст. л. соку лайма
  • 4 ст. л. кокосової стружки

Розріжте ананас на 8 кружечків. За бажанням шкірку можна зрізати.

В окремій мисці збийте сік лайма з медом. За допомогою пензлика змастіть ананас отриманою сумішшю.

Нагрійте гриль (можна взяти гриль-сковороду) до середньої температури і змастіть рослинною олією. Потім смажте ананаси по 3 хвилини з кожного боку.

При подачі посипте кокосовою стружкою. Можна прикрасити кулькою кокосового морозива.

Готово!

Читайте також: Скони, мафіни, печиво — три рецепти солоної випічки з сиром чеддер

Млинці з начинкою з ананаса – рецепт

Млинці з начинкою з ананаса

Вам знадобиться:

  • 50 г вершкового масла

Вершкове масло Яготинский

  • 7 кілець ананаса
  • 25 г коричневого цукру
  • 0, 5 склянки кокосового молока
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 стакан молока

Молоко Яготинське

  • 1 ч. л. солі
  • 13 г розпушувача

У великій сковороді розігрійте 1 ст. л. вершкового масла. Обсмажте кільця ананаса з обох сторін, щоб вони трохи підрум’янились і всипте коричневий цукор. Продовжуйте смажити, поки цукор не розчиниться.

Перекладіть ананаси в тарілку. У сковороду з сиропом додайте кокосове молоко і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Потім зніміть з вогню і дайте сиропу охолонути.

В окремій мисці з'єднайте розпушувач, борошно, сіль і цукор. Добре помішуючи, влийте молоко. Перемішайте до однорідної консистенції. Потім розтопіть масло, що залишилося і додайте в отриману суміш.

Розігрійте і змастіть маслом велику сковороду. Налийте трохи тіста, поміщаючи в центр кожного млинця по одному колечку ананаса. Обсмажте млинці з обох боків до золотистого кольору. Полийте кокосовим сиропом і подавайте до столу.

Смачного!

Більше смачних рецептів – в статті Як та на чому приготувати смачні тонкі млинці — 5 рецептів

Смузі з ананаса та шпинату – рецепт

Смузі з ананаса та шпинату

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 340 г шматочків ананаса
  • 60 г свіжого шпинату
  • 1 банан

Всі інгредієнти змішайте за допомогою блендера. Додайте насіння чіа – за бажанням. Якщо смузі буде несолодким, можна додати мед або цукор.

Смачного!

Ще більше рецептів смузі читайте в статті Готуємо смузі з користю для шлунку та фігури

Ананас в клярі – рецепт

Ананас в клярі

Візьміть інгредієнти:

  • 1 ананас
  • 200 г пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 250 мл білого сухого вина
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. рослинної олії
  • сіль і цукрова пудра – за смаком

Очистіть і наріжте ананас на кружечки, вирізавши серцевину. Викладіть їх на паперові рушники.

Перетріть жовтки з сіллю і цукром. Додайте вино, борошно і добре перемішайте. Збийте білки і акуратно з'єднайте з тістом.

Розігрійте масло. Обваляйте ананаси в клярі і обсмажити до золотистого кольору. Потім викладіть їх на серветку, щоб стік весь жир. Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Готово!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття