Menu
Скони, мафіни, печиво — три рецепти солоної випічки з сиром чеддер

Скони, мафіни, печиво — три рецепти солоної випічки з сиром чеддер

Мафіни з сиром чеддер, скони з сиром чеддер та чорним перцем, солоне печиво з сиром чеддер та кайенським перцем — у цій статті ми підібрали рецепти випічки, яку можна приготувати з сиром чеддер.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сир чеддер — один з найпопулярніших видів твердого сиру, його випускають сировари в усьому світі. Виготовляють чеддер і в Україні — нещодавно Баштанський сирзавод випустив новий сир «Чеддер» під торговою маркою «Пирятин». Сир чеддер широко використовується в кулінарії: з ним готують овочеві та м'ясні запіканки, крем-супи, фаршировані яйця, сендвічі та бутерброди, а також солону випічку.

Чеддер

Більше про цей сир — читайте в статті Меню сирного гурмана — 10 фактів та причин полюбити чеддер

У цій статті ми підібрали три рецепти випічки з сиром чеддер: мафіни, скони та солоне сирне печиво.

Мафіни з сиром чеддер — як приготувати

Мафіни — проста та смачна випічка, яку зазвичай готують із солодкою начинкою: фруктами, ягодами, варенням. Однак, можна приготувати і солоні мафіни, наприклад, мафіни з сиром чеддер. Щоб приготувати 12 мафінів з сиром чеддер, вам знадобляться інгредієнти:

  • 1,5 чашки борошна
  • 1 столова ложка розпушувача
  • Чверть чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка сухої гірчиці
  • Три чверті чашки подрібненого сиру чеддер
  • 1 чайна ложка цукру
  • Чверть чашки рослинної олії
  • 1 яйце
  • Третина чашки молока
  • Третина чашки води
  • 12 формочок для мафінів

Масло

Яйця збийте. У мисці перемішайте сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль, цукор, суху гірчицю. Додайте подрібнений сир, перемішайте. В іншій мисці перемішайте рослинну олію, збите яйце, молоко та воду. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, швидко вимішайте тісто. Формочки для мафінів змастіть маслом або олією, ложкою викладіть у формочки тісто (на дві третини формочки). Поставте мафіни в гарячу духовку та запікайте приблизно 25 хвилин або до готовності. Смачного!

Мафіни з сиро

Читайте також: Меню сирного гурмана — 8 ідей, що приготувати з сиром чеддер

Як приготувати скони з сиром чеддер — рецепт

Скони (анг. — scones) — це страва британської кухні, невеликі пшеничні або ячмінні хлібці, які дуже просто приготувати. За часом, приготування сконів займає приблизно півгодини. Скони готують без добавок, солодкі (з фруктовими або ягідними добавками) та солоні (наприклад, з кисломолочним сиром та зеленню або з твердим сиром). Щоб спекти скони з сиром чеддер, вам знадобляться інгредієнти:

  • 2 чашки борошна
  • 1 столова ложка розпушувача
  • Три чверті чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки меленого чорного перцю
  • Чверть чашки холодного вершкового масла
  • 1 чашка подрібненого сиру чеддер
  • 1 чашка молока

Молоко

У великій мисці перемішайте сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль, перець. Вершкове масло наріжте кубиками, додайте до сипучих інгредієнтів та перемішайте за допомогою виделки. Додайте подрібнений сир, перемішайте. В середині тіста зробіть поглиблення, вилийте в нього молоко та злегка вимішайте. Обробну дошку посипте борошном, викладіть на дошку тісто та розкачайте тісто в млинець висотою 2–3 сантиметри. Наріжте скони (круглі, трикутні або квадратні) та поставте в гарячу духовку на 10–12 хвилин. Смачного!

Скони з сиром

Читайте також: Що таке скони та як їх приготувати — рецепти простої смачної випічки

Як спекти солоне печиво з сиром чеддер — дуже простий рецепт

Ще простіше, ніж мафіни або скони, готується солоне печиво з сиром чеддер. Для цього візьміть інгредієнти:

  • 1,5 чашки борошна
  • 0,5 чашки вершкового масла
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 200 грамів сиру чеддер
  • 2 дрібки кайенського перцю

Масло

Сир чеддер подрібніть. Вимішайте тісто руками та поставте тісто ненадовго в холодне місце. Виріжте печиво, викладіть у форму для запікання та поставте в гарячу духовку до готовності. Смачного!

Солоне тісто для печива з сиром чеддер

За матеріалами thespruceeats.com, chatelaine.com, epicurious.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1719

Готуємо солоні пироги-тарти — найсмачніші рецепти

Солоні пироги-тарти — це прекрасне рішення для сімейної вечері або обіду.
1218

Сезон гарбуза — готуємо гарбузові пончики, гарбузовий крем-брюле і брускетти з гарбузом і сиром

Сезон гарбуза — готуємо гарбузові пончики, гарбузовий крем-брюле і брускетти з гарбузом і…
1196

Готуємо лазанью з баклажанами — 3 неперевершених рецепти

Ці рецепти — ідеальний варіант для любителів баклажанів.
1100

Зміцнюємо імунітет — готуємо смачні вітамінні салати

Щоб підтримувати імунітет в порядку — пропонуємо кілька простих, корисних вітамінних…
1033

Що приготувати з білих грибів — 3 смачних осінніх рецепти

Білі гриби по праву можна вважати одними з найсмачніших і популярних.
727

Як приготувати пишні японські панкейки — рецепти і поради

Знамениті японські панкейки завоювали вже весь світ. Все завдяки своїй пишності і…
665

Як спекти гарбузовий рулет з сиром та шпинатом — смачно, просто та оригінально

Смачно, просто і оригінально — готуємо гарбузовий рулет з сиром та шпинатом
478

У чому користь брусниці і що з нею приготувати — рецепти і поради

Однією з найбільш корисний ягід по праву можна вважати саме брусницю.