Menu
Що приготувати із цвітної капусти — смачні і швидкі рецепти

Що приготувати із цвітної капусти — смачні і швидкі рецепти

Цвітна капуста славиться своїми корисними якостями і неймовірним смаком.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Цвітна капуста славиться своїми корисними якостями і неймовірним смаком. У ній містяться практично всі вітаміни і мінеральні елементи, а ще вона чудовий жиророзчинник.

Підготували для вас рецепти, які допоможуть розкрити смак цвітної капусти і отримати максимум користі від цього овоча.

Чеддер-суп з цвітною капустою — рецепти

Чеддер-суп з цвітною капустою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 2 цибулі-порей
  • 2,5 склянки молока

Молоко

  • 2 склянки води
  • 1 лавровий лист
  • 1/2 ч. л. меленого перцю
  • 3 ст. л. борошна
  • 1,5 склянки тертого сиру чеддер
  • 1 ч. л. лимонний сік
  • Сіль — за смаком

Добре промийте і подрібніть цибулю-порей. Візьміть каструлю з товстим дном і розігрійте в ній оливкову олію. Обсмажте цибулю близько 5 хвилин, при цьому періодично помішуючи його. Потім додайте суцвіття цвітної капусти, 2 склянки молока, воду, лавровий лист, сіль і перець. Доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте готувати під кришкою ще 8 хвилин, щоб капуста стала м'якою.

Тим часом в окремій ємності з'єднайте молоко, що залишилося, з борошном і добре збийте масу.

Коли капуста буде м'якою, видаліть з супу лавровий лист і залийте борошняну суміш. Перемішайте масу, поки вона не загусне. Потім додайте лимонний сік і сир. Знову добре перемішайте і готуйте, поки сир повністю не розчиниться.

Готово!

Пюре із капусти з беконом — рецепт

Пюре із капусти з беконом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 качан кольорова капуста
  • 1 скибочка бекону
  • 1,5 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло Яготинське

  • 1 перо зеленої цибулі
  • Сіль і перець — за смаком

Насамперед розберіть качан капусти на суцвіття. Готуйте на пару протягом 10 хвилин.

Тим часом наріжте бекон і підсмажте на сухій сковороді близько 5 хвилин. Потім викладіть його на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.

Подрібніть цибулю. З'єднайте капусту, масло кімнатної температури, сіль і перець. Перемішайте все в кухонному комбайні. Перекладіть в тарілки і посипте цибулею та беконом.

Готово!

Більше цікавих рецептів читатйте в статті Цвітна капуста — чим вона корисна та що з нею приготувати

Цвітна капуста в клярі з нуту — рецепт

Цвітна капуста в клярі з нуту

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти
  • 1/2 склянки нутового борошна
  • 1/2 склянки води
  • 1 ч. л. часнику
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. вершкового масла
  • 1/3 склянки гострого соусу

Розберіть капусту на невеликі суцвіття. З'єднайте воду, борошно, часник і сіль. Перемішайте і обмокніте в кляр кожен шматочок капусти.

Відправте в розігріту до 230 градусів духовку на 15 хвилин. Тим часом з'єднайте вершкове масло з гострим соусом. Перемішайте. Дістаньте капусту з духовки і занурте в отриманий соус. Потім знову відправте капусту запікатися на 20 хвилин.

Готово!

Читайте також: Здорове харчування — що приготувати з різними видами капусти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття