Menu
Готуємося до Нового Року – смачні рецепти святкових м'ясних страв

Готуємося до Нового Року – смачні рецепти святкових м'ясних страв

Готуємося до Нового Року – смачні рецепти святкових м'ясних страв

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Наближаються новорічні свята, до яких ми збираємося готуватися з усією відповідальністю і натхненням, щоб не залишити байдужим жодного гостя.

Пропонуємо смачні м'ясні страви, які стануть справжньою окрасою для вашого новорічного столу.

Баранина в горіховій паніровці – рецепт

Баранина в горіховій паніровці

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 900 г баранячої лопатки (без кістки)
  • 750 мл натурального йогурту

Йогурт Яготинський

  • 160 г волоських горіхів (смаженого)
  • 100 г арахісу (смаженого)
  • 40 г мигдалю (смаженого)
  • 40 г кеш'ю (смаженого)
  • 2 лимона
  • 2 цибулі
  • 1 перець чилі
  • 120 мл олії
  • 5 см імбиру (корінь)
  • 5 гілочок м'яти
  • 5 гілочок кінзи
  • 5 зуб. часнику
  • 7 г солі
  • 8 г цукру
  • 3 шт. гвоздики
  • 1 паличка кориці
  • 2 шт. кардамону
  • 5 горошин чорного перцю
  • 20 мл води

Готуємо маринад. Подрібніть цибулю і часник та обсмажте на олії. Додайте тертий імбир, слайси перцю чилі, паличку кориці, чорний перець горошком, гвоздику і кардамон. Перемішайте і готуйте 3 хвилини.

З'єднайте йогурт з лимонним соком, сіллю і смаженою сумішшю. Добре перемішайте.

З баранячої лопатки зріжте зайвий жир і сполучну тканину. Замочіть м'ясо в маринаді, накрийте плівкою і залиште в холодильнику на 4-6 годин. Потім просушіть, викладіть на пергамент і накрийте м'ясо фольгою. Відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 1,5 години.

Подрібніть і змішайте волоські горіхи, арахіс, кеш'ю і мигдаль. Викладіть суміш на запечене м'ясо. Відправте його в духовку на пів години. Потім накрийте м'ясо фольгою і дайте 10 хвилин настоятися.

Готуємо соус. Залийте листя кінзи і м'яти холодною водою. Додайте часник, масло, лимонний сік, сіль і цукор. Подрібніть соус до однорідності за допомогою блендера.

Подавайте м'ясо з соусом. Смачного!

М'ясний рулет з чорносливом і горіхами – рецепт

М'ясний рулет з чорносливом і горіхами

Візьміть інгредієнти:

  • 800 г яловичого фаршу
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 100 г чорносливу
  • 3 яйця
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 мл червоного вина
  • 1 невеликий пучок свіжої петрушки
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 40 г вершкового масла

Вершкове масло Яготинський

  • 1 ст. л. крохмалю
  • 2 ч. л. сушеного часнику
  • 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. чорний мелений перець

Заздалегідь замочіть чорнослив у вині. Обсмажте горіхи на сухій сковороді і подрібніть їх.

Подрібніть цибулю і обсмажте до золотистого кольору. З'єднайте цибулю з фаршем і додайте сіль, перець, два яйця, часник і крохмаль. Перемішайте і влийте вино, в якому замочується чорнослив. Збийте фарш за допомогою блендера до однорідного стану.

Подрібніть зелень і чорнослив. З фаршу сформуйте рулет: викладіть м'ясо на змащений маслом пергаментний папір і розрівняйте його у вигляді прямокутника розміром приблизно 25х30 см. Зверху розподіліть начинку з чорносливу, горіхів і зелені. Поверніть фарш в рулет.

Форму для випічки змастіть вершковим маслом і перекладіть сюди рулет. Відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще 1 годину. Накрийте готове м'ясо фольгою і залиште на 20 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою

М'ясна закуска з фаршу – рецепт

Візьміть інгредієнти:

  • 800 г м'ясного фаршу (можна будь-який – за смаком)
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 100 г листкового тіста (дріжджового)
  • 2 зуб. часнику
  • сіль і перець – за смаком
  • чилі – за смаком
  • пучок петрушки

Для начинки візьміть інгредієнти:

  • 120 г сиру

Твердий сир Пирятин

  • 3 яйця
  • пучок зеленої цибулі
  • сіль і перець – за смаком

М'ясна закуска з фаршу

З'єднайте фарш з подрібненою цибулею, петрушкою і часником. Додайте сіль, перець, чилі і добре перемішайте.

Відваріть яйця і натріть їх на тертці. Потім змішайте з тертим сиром, подрібненим зеленою цибулею, сіллю і перцем.

Візьміть кільце і покладіть на деко. Всередину покладіть 2 великі ложки фаршу, розрівняйте і зробіть поглиблення дном склянки. Зніміть кільце. Що вийшла кошики наповніть начинкою.

Розкатайте листкове тісто і наріжте тонкими смужками. Прикрасьте ними м'ясні заготовки і змастіть збитим яйцем. Потім відправте в духовку на пів години при температурі 180 градусів.

Готово!

Читайте також: Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття