Menu
Джерело: stocksnap.io

Доступні та прості рецепти для розкішного волосся

Для того, щоб волосся було красивим та блискучим, потрібно не так багато. Існують прості та натуральні рецепти, якими ми й поділимося у цій статті.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Хочете мати гарне блискуче та розкішне волосся? Тобто виглядати красиво, доглянуто і притягувати захоплені погляди? Адже сяюче здорове волосся — одна з кращих прикрас будь-якої жінки. Для того, щоб волосся було красивим та блискучим, потрібно не так багато. Існують прості та натуральні рецепти, якими ми й поділимося у цій статті.

Як відомо, в молоці міститься безліч вітамінів та мікроелементів, які корисні не тільки для здоров'я кісток і загального стану організму, але й можуть використовуватися в косметології: для здорової шкіри і красивого волосся в тому числі. У цій статті ми розповімо про те, як за допомогою простих та доступних рецептів на основі молока можна швидко і без особливих витрат покращити стан волосся.

Косметичні засоби з використанням молока найкращим чином впливають на стан волосся: покращують його структуру, підсилюють натуральний блиск та роблять волосся сяючими. Крім того, використання масок і засобів на основі молока робить волосся густішим і важчим.

Багато стилістів, косметологів та перукарів підтверджують: молоко дійсно широко застосовується в індустрії краси. Протягом століть жінки використовували молоко для того, щоб підтримати і покращити стан шкіри та волосся, наситити їх вітамінами та корисними мікроелементами.

Маски для волосся з молоком

Молоко та гарне здорове блискуче волосся: все геніальне просто

Нагадаємо, що в молоці міститься багато кальцію і фосфору, а також калій, магній і селен; вітаміни A, D і вітаміни групи B; біотин, який називають вітаміном краси і здоров'я; та багато іншого. Тому молоко активно використовується в косметології. Як відомо, молоко — саме той секретний інгредієнт, за допомогою якого єгипетська цариця Клеопатра зберігала свою красу і жіночність. Чому б не спробувати?

Молоко покращує стан сухого пошкодженого волосся

Для цього потрібно приготувати маску: 3 столових ложки молока, половинка м'якоті банана, 1 столова ложка меду, 1 столова ложка оливкової олії. Складіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть. Нанесіть маску на сухе чисте волосся, змийте водою через годину. Навіть після однієї процедури ви побачите і відчуєте, наскільки покращився стан вашого волосся.

Молоко — прекрасний кондиціонер для волосся

Це дуже просто, і навіть захоплююче. Добре перемішайте кілька чайних ложок молока, йогурту без добавок, майонезу і додайте кілька крапель дитячої косметичної олійки. Нанесіть кондиціонер на шкіру голови та волосся, надягніть шапочку для душу і зачекайте 40 хвилин, після чого змийте теплою водою. Після такого кондиціонеру, ваше волосся стане м'яким та приємними на дотик.

Другий рецепт кондиціонера для волосся ще простіший, ніж перший. Візьміть пляшечку з розпилювачем, наповніть її холодним молоком і добре окропіть волосся молоком. Акуратно розчешіть волосся, зачекайте 30 хвилин та змийте кондиціонер.

Маски для волосся з молоком

Молочні маски допомагають при випаданні волосся

Перша допомога при випаданні волосся — спеціальні маски, в тому числі з молоком. Пропонуємо вам рецепт маски, яка не тільки допоможе запобігти випаданню волосся, але й прискорить їх ріст. Візьміть мелену каву, йогурт без добавок, яйце, мигдальне молоко, оливкову олію та кілька крапель звичайного молока. Добре перемішайте інгредієнти. Нанесіть маску на волосся та шкіру голови, зачекайте годину, змийте теплою водою (не гарячою). Щоб змити запах яйця, вимийте волосся ароматизованим шампунем, можна дитячим.

Ще одна маска для прискорення росту волосся — навіть простіша, ніж попередня. Візьміть кисле молоко, нанесіть його на шкіру голови та по всій довжині волосся, залиште на 5-10 хвилин, змийте теплою водою.

З допомогою молока та меду можна випрямляти волосся

Для цього потрібно взяти молоко (півчашки) і крапельку меду, за бажанням — полуницю і банан. Інгредієнти потрібно добре перемішати та нанести на волосся і шкіру голови (для цього можна використовувати пляшечку з розпилювачем, якщо в масці тільки молоко і мед). Молоко можна використовувати як звичайне, так і кокосове. Після цього розчісуйте волосся і масажуйте шкіру голови від 20 до 30 хвилин, потім змийте, вимийте волосся шампунем і кондиціонером. Дозвольте волоссю висохнути без фену.

Маски для волосся з молоком

Маски на основі йогурту — чудо-рецепти для волосся

Йогурт не менш корисний для волосся, ніж молоко. У ньому міститься величезна кількість вітамінів, мікроелементів та корисних жирних кислот, які покращують структуру і зовнішній вигляд волосся. Так в чому ж користь йогурту для волосся?

  • Йогурт корисний при подразненій шкірі голови та допомагає позбавитися лупи.
  • Добре зволожує волосся, допомагає йому довше утримувати вологу.
  • Йогурт допомагає зменшити випадання волосся.
  • Нормалізує pH шкіри голови.
  • Має заспокійливий ефект.

На основі звичайного йогурту без добавок можна приготувати такі маски для волосся:

  • Йогурт і яйце. 2 столових ложки йогурту і 1 яйце — тримати на волоссі 30 хвилин.
  • Йогурт і банан. Половинка м'якоті банана, 1 столова ложка йогурту, 3 чайних ложки меду, 1 чайна ложка лимонного соку — тримати на волоссі 30 хвилин.
  • Йогурт та оливкова олія. 1 столова ложка оливкової олії, 1 чашка йогурту, 1 чайна ложка лимонного соку, 1 чашка води — тримати на волоссі 20 хвилин.
  • Йогурт і мед. Півчашки йогурту, 1 чайна ложка меду, 1 чайна ложка яблучного оцту — тримати на волоссі 30 хвилин.
  • Йогурт і авокадо. 1 чашка йогурту, половинка стиглого авокадо, 2 столові ложки оливкової олії, 1 столова ложка меду — подрібнити в блендері, тримати на волоссі 25 хвилин.
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття