Menu
Для відпочинку на природі — 3 види шашлику, які варто приготувати на багатті

Для відпочинку на природі — 3 види шашлику, які варто приготувати на багатті

Сирний шашлик з кубиками хліба, сирний шашлик з моцарели в листовому тісті, грибний шашлик в сметанному соусі, шашлик зі свинини на кефірі, шашлик з яловичини на айрані, курячий шашлик — ось деякі види шашлику, який можна приготувати на багатті.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Зараз літо, отже час відпочинку на природі та смачного шашлику. Сирний шашлик, грибний шашлик та м'ясний шашлик — про те, як їх готувати, розповімо у цій статті.

Сирний шашлик

Сирний шашлик — прекрасна альтернатива для тих, хто не їсть м'ясний шашлик. Крім того, сирним шашликом можна трохи вгамувати голод в очікуванні, поки готується м'ясний шашлик.

Сирний шашлик

Приготувати сирний шашлик можна різними способами: наприклад, можна зробити закуску з кубиків сиру та хліба (для цього знадобиться хліб, сир сулугуні, оливкова олія, бальзамічний оцет, приправи), приготувати сирний шашлик в листовому тісті (сир сулугуні або українська моцарела, заморожене листове тісто, збите яйце, приправи), а також підсмажити адигейський сир на решітці.

моцарела

Рецепти — в статті Для відпочинку на природі — як приготувати смачний сирний шашлик

Грибний шашлик

Ще один вид шашлику, який варто взяти з собою на природу — це, звичайно ж, грибний шашлик. Він прекрасно підійде, якщо ви з якихось причин не їсте м'ясо, а також як доповнення до м'ясного шашлику.

Грибний шашлик

Щоб замаринувати грибний шашлик, знадобиться не так багато інгредієнтів: цілі печериці (їх потрібно добре промити й очистити від шкірки), інгредієнти для маринаду (це може бути сметана, вершки, вершкове масло), приправи (перець, хмелі-сунелі, карі, інші), кілька зубчиків часнику, зелень, подрібнений тертий сир (якщо ви готуєте гриби на решітці).

сулугуні

Детальніше про те, як приготувати грибний шашлик, читайте в статті Пікнік для вегетаріанців — як приготувати шампіньйони на природі

М'ясний шашлик

Шашлик зі свинини, шашлик з яловичини, шашлик з курки, шашлик з баранини — ось основні види м'ясного шашлику, який можна приготувати для відпочинку на природі. Звичайно ж, існують різні способи, як замаринувати м'ясо для шашлику. Ось деякі з них.

Як замаринувати шашлик зі свинини

Кожен, хто хоча б раз в житті маринував шашлик зі свинини, скаже, що головне при цьому — правильно вибрати м'ясо. Для свинячого шашлику або свинячого м'яса на грилі найкраще брати ошийок, вирізку, корейку, ребра.

шашлик зі свинини

Маринад для свинячого шашлику також відіграє важливу роль. Ось кілька варіантів, як замаринувати соковитий та смачний шашлик зі свинини:

    • Шашлик зі свинини маринують в кефірі з мінеральною водою. Все, що знадобиться для такого маринаду, це кефір, мінеральна вода з газом, сіль, чорний перець, спеції, цибуля. Маринувати шашлик зі свинини на кефірі потрібно не менше трьох годин.
кефір
    • Не менш смачним вийде і шашлик зі свинини в сметанному соусі. Щоб його приготувати, візьміть сметану, майонез, сіль, перець, приправи, нарізану кільцями цибулю. Залиште шашлик маринуватися на ніч, і на наступний день можна смажити на багатті.
сметана
    • Також, можна замаринувати свинячий шашлик в йогурті з соком лимона. Для цього знадобиться йогурт без добавок, лимон, сіль, спеції, нарізана кільцями цибуля.
йогурт
  • Готують свинячий шашлик і в молочному маринаді. Щоб його приготувати, знадобиться молоко, часник, овочі, цукор, сіль, приправи.

молоко

Читайте також: 5 способів замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі

Як замаринувати шашлик з яловичини

Що замаринувати смачний шашлик з яловичини, найкраще взяти охолоджену вирізку або огузок. Не варто купувати для яловичого шашлику парне м'ясо або м'ясо, яке піддавалося заморожуванню. Особливість яловичого шашлику, в порівнянні зі свинячим або курячим — в тому, що його потрібно довго маринувати (рекомендується 12 годин).

Смачний шашлик з яловичини виходить на кефірі з соком лимона. Щоб його замаринувати, знадобиться кефір, лимони, часник, сіль, перець, приправи. Також, шашлик з яловичини можна замаринувати на айрані з приправами та кільцями цибулі.

айран

Шашлик з курячого м'яса

Один з найпопулярніших видів шашлику — це шашлик з курячого м'яса. Його можна замаринувати різними способами, і один з найпростіших — це курячий шашлик на кефірі. При такому способі приготування м'ясо виходить дуже ніжним, і готується він недовго — достатньо залишити в маринаді на 2–3 години.

Шашлик з курячого м'яса

Більше — читайте в статті Збираємося на природу — 5 способів приготувати дуже смачний курячий шашлик

Шашлик з баранини

Маринувати шашлик з баранини найкраще в кефірі. Про те, як це зробити, читайте в статті Як замаринувати м'ясо для шашлику — шашлик зі свинини, яловичини та баранини

А який шашлик найчастіше готуєте Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття