Menu
Пікнік для вегетаріанців — як приготувати шампіньйони на природі

Пікнік для вегетаріанців — як приготувати шампіньйони на природі

Весна нарешті прийшла, а з нею і час для пікніків та відпочинку на природі. Складно уявити відпочинок на свіжому повітрі без багаття та свіжого соковитого шашлику.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Весна нарешті прийшла, а з нею і час для пікніків та відпочинку на природі. Складно уявити відпочинок на свіжому повітрі без багаття та свіжого соковитого шашлику. Крім того, на багатті можна приготувати і печериці — як доповнення до м'ясного шашлику або як основну страву для тих, хто не їсть м'ясо.

Шашлик з печериць — що знадобиться

Приготувати шашлик з печериць — досить просто. Для цього вам знадобляться прості доступні інгредієнти:

  • Цілі печериці — їх потрібно добре промити, просушити та очистити від шкірки.
  • Сметана, вершки, вершкове масло — інгредієнти для маринаду.
  • Приправи: перець, хмелі-сунелі, кмин, розмарин, карі, куркума, інші.
    Сіль.
  • Часник, зелень.

печериці

Як замаринувати грибний шашлик в сметані

Існує багато рецептів маринаду для грибних шашликів. Почнемо зі сметанного — він дуже просто готується, при цьому гриби виходять дуже смачними. Отже, вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 кілограм шампіньйонів
  • 400 грамів сметани жирністю 20%
  • 3–4 зубчики часнику
  • Зелень
  • Сіль, перець, інші приправи

сметана

Печериці ретельно промийте в холодній воді та очистіть від шкірки. Часник і зелень подрібніть, перемішайте зі сметаною, сіллю та спеціями. Намастіть печериці маринадом, складіть у каструлю, накрийте кришкою або фольгою та поставте маринуватися на дві години. Через дві години нанижіть замариновані гриби на шампури та підсмажте до золотистої скоринки. Не забувайте перевертати. Смачного!

Читайте також: 5 способів замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі

Як замаринувати грибний шашлик у вершковому маслі

Ще один спосіб швидко замаринувати печериці — це у вершковому маслі зі сметаною. Для цього вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 кілограм шампіньйонів
  • 150 грамів вершкового масла
  • 2 столові ложки сметани жирністю 20% або вершків жирністю 35%
  • Сіль, перець, приправи — за смаком

Печериці ретельно промийте в холодній воді та очистіть від шкірки. Вершкове масло розтопіть, додайте сметану, добре перемішайте. Намастіть печериці маринадом, складіть у каструлю, накрийте кришкою або фольгою та поставте маринуватися на 2–2,5 години. Через дві години нанижіть замариновані гриби на шампури, посоліть та поперчіть, після чого підсмажте до золотистої скоринки, постійно перевертаючи (це займе 5–10 хвилин).

 грибний шашлик

Читайте також: Як замаринувати м'ясо для шашлику — шашлик зі свинини, яловичини і баранини

Як приготувати печериці з плавленим сиром

Ця страва готується на решітці, а інгредієнти знадобляться найпростіші. Отже, візьміть:

  • 15–20 середніх або великих печериць
  • 70 грамів м'якого вершкового масла
  • 150 грамів сиру, наприклад сулугуні
  • 3 зубчики часнику

сулугуні

Печериці ретельно промийте в холодній воді, видаліть ніжки та очистіть від шкірки. Часник подрібніть та перемішайте з маслом. Сир натріть на великій тертці. Змастіть печериці маслом з часником та викладіть на решітку. Підсмажте гриби на вугіллі приблизно протягом 5 хвилин, після чого посипте тертим сиром і потримайте над вугіллям ще кілька хвилин, щоб розплавився сир. Приємного відпочинку на природі!

Читайте також: Збираємося на природу — 5 способів приготувати дуже смачний курячий шашлик

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття