Menu
Для тих, хто любить смачненьке — 7 смажених страв на будь-який смак

Для тих, хто любить смачненьке — 7 смажених страв на будь-який смак

Деруни з сиром або бринзою, солодкі сирники з родзинками, солоні сирники з адигейським сиром, чвіштарі з сулугуні, печінковий торт зі сметанним соусом — у цій статті ми зробили підбірку, що можна приготувати на цих вихідних.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

На вихідних можна приготувати багато різних страв: варених, запечених в духовці або просто смажених на сковороді. У цій статті ми зробили підбірку простих та смачних смажених страв — що можна приготувати вже на цих вихідних.

Картопляні зрази з сирною начинкою

Якщо ви любите побалувати себе та близьких смаколиками, то напевно не раз готували картопляні зрази (або картопляники) з начинкою: капустою, фаршем, фаршем та плавленим сиром, з кисломолочним сиром та зеленню, з адигейським сиром, з моцарелою або сиром сулугуні.

моцарела

Щоб приготувати картопляні зрази, потрібно не так багато інгредієнтів: відварена картопля, курячі яйця, борошно, панірувальні сухарі, рослинна олія для смаження. Для начинки можна взяти сир, який добре плавиться (наприклад, моцарелу), кисломолочний сир (із зеленню та курячим яйцем) або адигейський сир (зі смаженою морквою та приправами).

Картопляні зрази

Більше — читайте в статті З чим та як приготувати картопляні зрази — найкращі ідеї для начинки

Солодкі сирники з родзинками

Складно знайти людину, яка б не любила справжні смажені сирники — з добавками або без. Пропонуємо вам приготувати сирники з сухофруктами: для цього знадобиться кисломолочний сир, яйця, цукор, родзинки (або журавлина), ваніль, кориця, рослинна олія для смаження. Готуються такі сирники дуже просто, а результат перевершить всі ваші очікування. Смачного!

Солодкі сирники з родзинками

Секрети та рецепти справжніх сирників — в статті 5 рецептів смачних сирників, щоб здивувати всю сім'ю

Солоні сирники

Також, можна приготувати солоні сирники. Для цього знадобиться адигейським сир, бринза, кукурудзяна мука, зелень та рослинна олія для смаження. Не забувайте, що адигейський сир і бринза — солоні розсільні сири, тому солити такі сирники не потрібно (у крайньому разі, можна додати зовсім небагато солі).

Сир адегейський

Рецепт — в статті Що приготувати з адигейського сиру — сирники, зрази, картопляна запіканка і смачний салат

Деруни з сиром та сметаною

Якщо у вас є трохи часу і хочеться чогось особливого, чому б не приготувати справжні картопляні оладки з кисломолочним сиром? Все, що для цього знадобиться, це картопля, яйце, сметана, сир, борошно (або манна крупа), цибуля, сіль та чорний перець, рослинна олія. Також, картопляні оладки можна приготувати з бринзою, з адигейським сиром або з плавленим сиром.

Деруни з сиром та сметаною

Рецепти — в статті Як і з чим приготувати смачні деруни — 5 рецептів справжніх дерунів

Незвичайні оладки на ряжанці

Всі знають таку просту та смачну страву як пишні оладки на кефірі. Їх можна приготувати й подавати з різними добавками (фруктами, сиром, медом, солодким сиропом). Крім того, приготувати оладки можна і на ряжанці — завдяки ряжанці у них виходить особливий смак.

Ряжанка

Щоб приготувати оладки на ряжанці, знадобляться такі інгредієнти: борошно, ряжанка, яйця, сіль, сода, цукор, рослинна олія. Рецепт — у статті Оригінальний смак звичних страв — як приготувати млинці, вівсянку та суп з ряжанкою

Чвіштарі з сулугуні

Якщо ви любите грузинську кухню, то напевно куштували сир сулугуні та різні страви з сулугуні. Так, з цим смачним розсільним сиром можна приготувати шашлик в тісті, яєчню з помідорами й плавленим сиром, хачапурі з сулугуні та чвіштарі з сулугуні.
Чвіштарі — популярна страва грузинської кухні, смажені коржики з кукурудзяної муки з кубиками сиру сулугуні. Щоб приготувати чвіштарі, вам знадобляться такі інгредієнти: кукурудзяна мука, сир сулугуні, молоко, яйця, сіль, рослинна олія.

сулугуні

Рецепт — в статті Що приготувати з сиром сулугуні — найкращі рецепти

Печінковий торт зі сметанним соусом

І, якщо дозволяє час, чому б не приготувати вже на цих вихідних справжній печінковий торт з яловичої або курячої печінки? Для цього потрібно підсмажити печінкові млинці, приготувати сметанний соус, змастити млинці соусом та поставити на кілька годин в холодильник.
Існує багато способів приготувати млинці для печінкового торта: на молоці, на сметані, на кефірі. Змащують печінковий торт зазвичай майонезом, хоча набагато корисніший — сметанний соус. Для його приготування знадобиться сметана жирністю 15–20% і трохи подрібненого часнику.

сметана

Рецепт — у статті Що приготувати з яловичою печінкою — секрети та рецепти печінкового торта

А що готуєте на вихідних Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття