Menu
Що приготувати з сиром хаварті — найкращі рецепти

Що приготувати з сиром хаварті — найкращі рецепти

Цвітна капуста із зеленню та сиром хаварті, макарони з двома видами плавленого сиру, сендвіч з плавленим сиром чеддер та сиром хаварті — у цій статті розповідаємо, що можна приготувати з сиром хаварті.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сир хаварті — молодий, але вже досить відомий в Європі сир датського походження. Він був вперше виготовлений в середині 19 століття на фермі, яка називалася Хаварті (Havarti).

В Україні сир, аналогічний датському сиру хаварті, випускає торгова марка «Пирятин» під назвою «Пирятин». Він відрізняється ніжною еластичною текстурою та вираженим сирним смаком з легкою кислинкою. Сир «Пирятин» чудово поєднується з фруктами, горіхами, вином — і прикрасить будь-яку сирну тарілку. Крім того, з ним можна готувати сендвічі, овочі, макарони та інші смачні страви.

Сир хаварті

Більше про те, як оформити сирну тарілку, читайте в статті Меню сирного гурмана — правила та секрети сирної тарілки

У цій статті розповідаємо, що можна приготувати з сиром хаварті — тільки найкращі рецепти.

Цвітна капуста з плавленим сиром

Цвітна капуста — смачний та корисний овоч, з яким можна приготувати багато смачних страв, в тому числі цвітну капусту з плавленим сиром. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 велика головка цвітної капусти
  • 1 чашка подрібненого сиру хаварті або сиру чеддер
  • 50 мл молока
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 гілочка зеленої цибулі, подрібненої
  • Кілька зубчиків часнику — за смаком
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • Трохи сухого або свіжого кропу

пирятин

Цвітну капусту та зубчики часнику відваріть або приготуйте на пару. Перекладіть цвітну капусту і часник в блендер або кухонний комбайн. Додайте молоко, вершкове масло, кріп, сіль, перець, подрібнений сир. Подрібніть до стану пюре. Додайте подрібнену зелену цибулю. Страва готова! Смачного!

броколи

Більше рецептів з цвітною капустою — в статті Цвітна капуста — чим вона корисна та що з нею приготувати

Макарони з двома видами плавленого сиру

У американців є така проста і смачна (хоч і дуже калорійна) страва — макарони з сирним соусом (соус готується на молоці з плавленим сиром чеддер). Також, такі макарони можна

приготувати з двома видами сиру — так вони вийдут ще смачніші. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 300–400 грамів макаронів
  • 2 столові ложки борошна
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 1,5 склянки молока
  • Сіль, чорний перець — за смаком
  • 300 грамів подрібненого сиру чеддер і сиру хаварті
  • Півчашки панірувальних сухарів

молоко

Макарони відваріть до твердого стану згідно з інструкцією. Тим часом в пароварці розтопіть 2 столові ложки вершкового масла, додайте борошно, сіль, перець, молоко. Готуйте, постійно помішуючи, приблизно 4 хвилин. Додайте подрібнений сир і готуйте, помішуючи, доки сир повністю не розплавиться. Макарони викладіть у форму для запікання, зверху вилийте сирний соус. Розтопіть ще дві ложки вершкового масла і додайте в масло панірувальні сухарі, перемішайте. Суміш з сухарями розподіліть по макаронах. Поставте макарони в духовку та запікайте приблизно 20 хвилин або до готовності. Смачного!

макарони

Якщо ви любите страви з макаронами, читайте також Що швидко приготувати на вечерю — 7 страв з макаронами

Гарячий сендвіч з двома видами сиру — рецепт

Існує багато способів приготувати смачний сирний перекус: гарячі бутерброди з плавленим сиром, сендвіч крок-месьє і сендвіч крок-мадам, сендвічі з сиром проволоне, сендвіч Монте-Крісто та вермонтський сендвіч. Також, можна приготувати дуже простий і дуже смачний сендвіч з білим хлібом та двома видами сиру. Для цього вам знадобляться інгредієнти:

  • 8 шматочків білого тостового хліба
  • 1,5 чашки подрібненого на тертці сиру чеддер
  • 1 чашка подрібненого на тертці сиру хаварті
  • 4 столові ложки м'якого вершкового масла

чеддер

Два види сиру перемішайте. Скибочки хліба змастіть з одного боку вершковим маслом (приблизно 1 чайна ложка вершкового масла на шматок хліба). Переверніть скибочку хліба і посипте сиром сторону, не змащену маслом (приблизно 2 столові ложки сирної суміші на кожну скибочку хліба). Зверху покладіть другий шматочок хліба, маслом назовні. Всього у вас повинно вийти 4 сендвічі. Розігрійте сковороду, зменште вогонь і на невеликому вогні підсмажте сендвіч з обох сторін, щоб він вийшов рум'яним зовні та щоб розплавився сир всередині. Коли сендвіч буде готовий, розріжте його по діагоналі й можна подавати на стіл. Смачного!

сендвічі

Якщо ви любите сендвічі, читайте також: 7 смачних сендвічів, які варто спробувати хоча б раз в житті

*****
У рецептах з сиром хаварті також використовується чеддер, який справедливо можна віднести до найпопулярніших у світі сирів. Чеддер широко використовується в кулінарії: для приготування сирних супів, піци, сендвічів та бутербродів, лазаньї, кіша, касеролі, гратену та овочевих страв.

Більше про цей сир читайте в статті Меню сирного гурмана — 10 фактів та причин полюбити чеддер

Існує безліч різновидів сиру чеддер, і сьогодні його виготовляють сировари в усьому світі. Виготовляють чеддер і в Україні — недавно Баштанський сирзавод випустив новий сир «Чеддер» під ТМ «Пирятин». Він відрізняється кислувато-гострим смаком та ніжною консистенцією. Випускається сир «Чеддер» торгової марки «Пирятин» в брусках вагою приблизно 5 кілограмів.

чеддер

За матеріалами eatingwell.com, bakedbyrachel.com, theanthonykitchen.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття