Чізкейк нашвидкоруч — як приготувати смачний десерт без духовки
У цій статті ми підібрали рецепти сирних запіканок, які готуються найпростішим способом — без духовки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Хто сказав, що чізкейк — це складно та довго? Без сумніву, ви хоча б раз в житті куштували чізкейк і не раз захоплено розглядали це диво кулінарного мистецтва в кондитерському відділі супермаркету або в кафе. А що, якщо спробувати приготувати смачний та красивий чізкейк самостійно? Тим більше, що цей чудо-десерт прекрасно готується навіть без духовки. Почнемо!
Чізкейки бувають різні, чізкейки можна приготувати по-різному. У цій статті ми підібрали рецепти сирних запіканок, які готуються найпростішим способом — без духовки. Що стосується більш складних рецептів — в духовці, то про них ми обов'язково напишемо трохи пізніше.
Читайте також: 10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочний сир
Для того щоб чізкейк холодного приготування вийшов ідеальної форми, вам знадобиться кругла форма зі зйомним дном і бортами (роз'ємна форма). У таку форму можна спочатку викласти корж для чізкейку (він готується з товченого печива, тому зазвичай його не потрібно запікати в духовці), потім залити сирну масу для чізкейку, все це охолодити, а в кінці зняти дно і бортики форми.
Чізкейк холодного приготування готується швидко — на все приготування піде приблизно півгодини. Після цього чізкейк ставиться в холодильник на кілька годин або на ніч.
Чізкейк з вишнею — рецепт
- 1,5 чашки крихт з хрусткого печива, можна шоколадного
- Третина чашки коричневого цукру
- Третина чашки білого цукру
- 2 чайні ложки лимонного соку
- Кориця на смак
- Третина чашки розтопленого вершкового масла
- 250 грамів кисломолочного сиру
- 500 мл збитих вершків
- 500 мл маринованої вишні без кісточок або 350 мл вишневого варення
Готуємо корж для чізкейку. У тарілці добре перемішайте крихти, коричневий цукор і корицю. Додайте розтоплене масло, знову добре перемішайте. Викладіть суміш у роз'ємну форму. Поставте в холодильник.
У тарілці середнього розміру перемішайте сир та лимонний сік. Додайте збиті вершки і перемішайте суміш за допомогою блендера або міксера. Дістаньте з холодильника форму для чізкейку, вилийте в неї сирну суміш. Зверху викладіть вишню або вишневе варення. Поставте в холодильник мінімум на 5 годин, можна на ніч. Перед тим як подавати на стіл, зніміть дно і краї форми. Чізкейк готовий!
Замість маринованої вишні можна взяти мариновані персики, абрикоси, ананаси або що більше подобається.
Читайте також: Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні рецепти
Лимонний чізкейк з концентрованим молоком — рецепт
- 2 чашки крихт з хрусткого печива
- Півчашки м'якого масла
- 1 столова ложка цукрової пудри
- 1 чашка цукру
- 80 грамів лимонного желатину
- 1 чашка окропу
- 200 грамів кисломолочного сиру
- 1 баночка (200 грамів) згущеного молока без цукру (або концентрованого молока)
- Ваніль за смаком
Спочатку потрібно приготувати корж для чізкейку. Для цього добре перемішайте крихти печива, масло і цукрову пудру. Викладіть суміш у роз'ємну форму, поставте на 10 хвилин у духовку. Запікайте при температурі 175 градусів, після чого дістаньте з духовки і охолодіть.
Желатин розчиніть в окропі і почекайте, щоб він трохи охолов. У великій тарілці добре перемішайте сир, цукор і ваніль (можна блендером). В іншій тарілці перемішайте молоко і розчинений желатин. Потім з'єднайте вміст обох тарілок, добре все перемішайте.
Вилийте сирну суміш в охолоджену форму для чізкейку. Поставте в холодильник хоча б на 4 години. Смачного!
Читайте також: Смачні десерти — як приготувати млинці, випічку, парфе та смузі з йогуртом
Дієтичний чізкейк на кефірі — рецепт
- 1,5 чашки крихт з хрусткого печива
- 6 столових ложок кокосової олії
- 1 столова ложка цукру
- Півчашки кефіру
- 500 грамів кисломолочного сиру
- Чверть чашки цукрової пудри
- 1 столова ложка загусника для випічки
- Ваніль за смаком
- 1 невеликий червоний буряк, відварений, очищений та нарізаний скибочками
- Свіжі ягоди за смаком
Спочатку потрібно приготувати корж для чізкейку. Для цього добре перемішайте крихти печива, кокосову олію та цукор. Викладіть суміш у роз'ємну форму.
Кефір, сир, цукрову пудру, буряк, ваніль і загусник складіть в блендер і дуже добре все подрібніть. Вилийте суміш у форму і поставте в холодильник мінімум на 5 годин, можна на ніч.
Перед тим як подавати чізкейк на стіл, зніміть дно і бортики форми. Чізкейк вийде красивого червоного кольору (за рахунок буряка). Його можна прикрасити ягодами, збитими вершками або чим-небудь іншим за смаком.
Читайте також: Меню для ласунів — 8 солодких десертів, корисних для здоров'я
Шоколадний чізкейк — рецепт
- 1,5 чашки крихт з шоколадного печива
- Півчашки розтопленого вершкового масла
- 2 столових ложки вершків жирністю 40%
- 2 столових ложки цукру
- 1 чашка теплої кип'яченої води
- 2 чайних ложки какао
- 50 грамів білого шоколаду
- 200 грамів кисломолочного сиру
- 50 грамів подрібненого чорного шоколаду
- Ваніль, кориця на смак
Спочатку готуємо корж для чізкейку. Для цього розбийте шоколадне печиво на крихти і залийте розтопленим вершковим маслом. Добре все перемішайте і викладіть суміш у роз'ємну форму, в якій буде чізкейк. Поставте форму в холодильник.
У каструльку вилийте воду, додайте какао і цукор. Нагрійте рідину на маленькому вогні, додайте молочний шоколад і вершки. Добре все перемішайте і нагрівайте, поки всі інгредієнти не розчиняться. Зніміть какао з плити.
Покладіть в блендер сир і залийте його охолодженою шоколадною масою. Перемішайте все блендером до однорідної консистенції.
Тепер дістаньте з холодильника форму з коржем і вилийте в корж сирну суміш. Зверху прикрасьте чізкейк чорним шоколадом. Поставте чізкейк в холодильник хоча б на 4 години. Смачного!
Читайте також: Десерт за 15 хвилин — як приготувати гарбузовий пиріг швидко та смачно
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття