23 липня 2020

Продуктовий портфель сирного бренду «Пирятин» поповнився новинкою. ТОВ «Пирятинський сирзавод» запускає виробництво твердого сиру «Древньокиївський» з масовою часткою жиру в сухій речовині 50%.

«Особливістю технології виробництва сиру твердого „Древньокиївський“ є використання заквасочної культури, основою якої є Lactobacillus helveticus, формування з пласта та тривале дозрівання — близько 6 місяців — у пластифікаторі, що в комплексі надає сиру відмінних смакових якостей», — повідомила заступник директора ТОВ «Пирятинський сирзавод» Валентина Бартошак.

Випускатиметься сир твердий «Древньокиївський» в формі брусу. Смак продукту — помірно виражений, чистий, сирний, не гострий, але має пікантний, не кисилий присмак. Колір — від світло-жовтого до жовтого. Консистенція — пластична, однорідна.

«Харчова цінність сиру „Древньокиївського“ обумовлюється високою концентрацією в ньому молочного білка і жиру, наявністю необхідних організму людини вільних амінокислот (зокрема незамінних), жирних та інших органічних кислот, карбонільних сполук, вітамінів, мінеральних солей мікро- та мікроелементів. Сир є висококалорійним та біологічно повноцінним продуктом», — відзначила головний технолог ГК «Молочний альянс» Наталя Васильєва.

Нагадаємо, нещодавно бренд «Пирятин» розповів споживачам: що буде, якщо не доїсти сир. Цим питанням відома торгова марка задалась в серії нових рекламних роликів.