Menu
Джерело: pexels.com

Йогуртова дієта доктора Зейка — худнемо з користю для здоров'я

Якщо ви подумуєте скинути кілька кілограмів, при цьому сильно обмежувати себе в їжі вам не хочеться, то йогуртова дієта доктора Зейка — якраз те, що вам потрібно. У цій статті ми розповімо, що це за дієта, які її переваги, які обмеження та яким має бути приблизне меню на цій дієті.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви подумуєте скинути кілька кілограмів, при цьому сильно обмежувати себе в їжі вам не хочеться, то йогуртова дієта доктора Зейка — якраз те, що вам потрібно. У цій статті ми розповімо, що це за дієта, які її переваги, які обмеження та яким має бути приблизне меню на цій дієті.

Йогуртова дієта доктора Зейка — історія появи

Йогуртова дієта для схуднення існує понад півстоліття — вперше її застосував німецький доктор Зейк в першій половині 20 століття. Він працював у елітному швейцарському санаторії, де й розробив свою методику схуднення, відому сьогодні як йогуртова дієта доктора Зейка.

Пацієнтами санаторію були досить заможні люди, які хотіли як відпочити, так і скинути зайві кілограми. Для них доктор Зейк розробив дієтичну систему харчування, в основі якої лежить натуральний йогурт без добавок.

Завдяки вмісту натурального йогурту, ця дієта допомагає скинути вагу без шкоди для здоров'я. Нагадаємо, що натуральний йогурт — це корисний продукт, в якому міститься багато вітамінів, мікроелементів та корисних пробіотиків. Не секрет, що регулярне вживання йогурту само по собі покращує травлення, очищає організм і допомагає скинути вагу.

Йогуртова дієта доктора Зейка

Більше про користь йогурту читайте в статті 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас.

Що потрібно знати про йогуртову дієту

Йогуртова дієта доктора Зейка — досить щадна і не шкідлива для здоров'я. Крім того, її легко витримати (на відміну від експрес-дієт або монодієт, які витримати непросто).

Отже, що потрібно знати про йогуртову дієту — основні факти:

  • Тривалість дієти — 10 днів. Повторювати дієту можна не частіше, ніж раз в три місяці.
  • За 10 днів дієти можна скинути в середньому 5 кілограмів, в залежності від особливостей організму.
  • Як ви могли здогадатися з назви, до складу дієти в обов'язковому порядку входить звичайний йогурт без добавок — його можна приготувати самостійно, а можна купити готовий. В добу ви споживаєте 500 мл натурального йогурту — 4 рази на день по 125 мл.
  • Крім того, під час дієти можна вживати досить багато самих різних продуктів: відварене м'ясо нежирних сортів та білу рибу (приблизно 100 грамів у день), свіжі фрукти (300 грамів на день — за винятком дині, кавуна, груш, винограду), тушковані овочі або салати зі свіжих овочів (приблизно 150 грамів на день), зелені овочі (петрушка, селера), сухофрукти.
  • Пити можна звичайну і негазовану воду, чорний та зелений чай без цукру, свіжовичавлені соки.
  • Всі продукти повинні бути натуральними — без будь-яких добавок. Вживати продукти можна у вареному і тушкованому вигляді.
  • Перед кожним прийомом їжі потрібно випивати кілька ковтків теплого чаю, і тільки після цього приступати до трапези.
  • Під час дієти можна їсти 4 рази на день, при цьому останній прийом їжі повинен бути за 4 години до сну.

Меню йогуртової дієти доктора Зейка

Перевага йогуртової дієти полягає в тому, що ви самі можете складати раціон (дотримуючись всіх перерахованих вище правил). Наприклад, протягом одного дня дієти ваш раціон може виглядати так:

  • Сніданок: теплий чай без цукру, 125 мл йогурту, фрукти або ягоди.
  • Перекус між сніданком та обідом: теплий чай без цукру, 125 мл йогурту, свіжовичавлений сік (наприклад, гранатовий).
  • Обід: теплий чай без цукру, 100 грамів відвареного м'яса, суп з огірками та зеленню, салат зі свіжих овочів, 125 мл йогурту.
  • Вечеря: теплий чай без цукру, 125 мл йогурту, відварені овочі.
  • Йогуртова дієта доктора Зейка

Як виходити з дієти

Виходити з дієти і додавати нові продукти слід поступово — так, щоб в перші тижні після дієти денний раціон не перевищував 1800 калорій. У цей період висококалорійні продукти (борошняне, солодощі, копчені продукти) — під забороною, інакше зайві кілограми повернуться так само швидко, як і зникли.

Читайте також: Худнемо смачно — 10 продуктів для тих, хто стежить за фігурою

Про що варто пам'ятати

Йогуртова дієта доктора Зейка, якою б корисною вона не була, це все ж дієта для схуднення, і під час дієти ваш організм отримує не всі потрібні йому речовини. Тому, дотримуватися цієї дієти можна не більше 10 днів і повторювати її рекомендується не раніше, ніж через кілька місяців.

  • Йогуртова дієта (як і більшість дієт для схуднення) може бути протипоказана людям, у яких є захворювання шлунково-кишкового тракту та інші серйозні захворювання.
  • Дієта вам не підходить, якщо у вас є індивідуальна непереносимість або алергія на будь-який з її компонентів.
  • Якщо ви сумніваєтеся, чи можна вам сідати на дієту, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем!
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття