Menu
Як смачно приготувати індичку – рецепти і поради

Як смачно приготувати індичку – рецепти і поради

М'ясо індички – неймовірно смачне, корисне і дієтичне, а також за багатьма показниками випереджає куряче. Його рекомендують включати в раціон ще з раннього дитинства, тому що м'ясо багате на вітаміни, мінерали та білок, які потрібні для правильного функціонування нашого організму.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

М'ясо індички – неймовірно смачне, корисне і дієтичне, а також за багатьма показниками випереджає куряче. Його рекомендують включати в раціон ще з раннього дитинства, тому що м'ясо багате на вітаміни, мінерали та білок, які потрібні для правильного функціонування нашого організму.

Щоб ваша індичка вийшла ідеальною, дотримуйтеся таких порад:

- Індичку найкраще купувати за два дні до приготування. Тушку птиці промийте під водою, насухо витріть, накрийте фольгою і поставити в холодильник. Заморожена індичка потребує повільного відтавання. Тому її слід розморозити або в холодній воді, або в приміщенні.

- Не піддавайте тепловій обробці холодну індичку, щоб в результаті м'ясо вийшло соковитим та м'яким.

- Перед запікання м'ясо краще заздалегідь замаринувати, щоб його смак був більш виражений.

- Замість маринування можна натерти тушку зовні і зсередини сумішшю часнику, солі, оливкової олії і розмарину, залишивши її на кілька годин для просочення.

Пропонуємо вам кілька смачних рецептів для ідеального і ситного обіду або вечері.

Філе індички, тушковане зі сметаною – рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кг філе індички
  • 2 ст. л. сметани

Сметана Славія

  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ріпчастої цибулі
  • 3 зуб. часнику
  • суміш перців – за смаком

Філе індички, тушковане зі сметаною

Наріжте філе індички і тушкуйте на сковороді близько 10-15 хвилин. Подрібніть цибулю і додайте до філе. Готуйте ще 5 хвилин до м'якості цибулі. Потім подрібніть часник і вкиньте в сковороду. Додайте сметану, соєвий соус, сіль і перець. Ретельно перемішайте і влийте трохи кип'яченої води. Тушкуйте ще 10 хвилин. Готово!

Читайте також: 4 кращих рецепта приготування кролика в сметані – від простого до вишуканого

Індичка в медово-гірчичному соусі – рецепт

Індичка в медово-гірчичному соусі

Для приготування вам знадобиться:

  • 1,5 кг філе грудки індички
  • 150 г меду
  • 100 г зернистої гірчиці
  • 2 ст. л. оцту
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • дрібка солі

Промийте філе і проткніть ножем в декількох місцях, щоб маринад краще вбрався. З'єднайте гірчицю, мед, оцет, масло і сіль. Добре перемішайте. Залийте м'ясо маринадом і залиште мінімум на дві години.

Перекладіть м'ясо в форму для випічки, трохи поливши маринадом. Накрийте форму фольгою і відправляйте в розігріту до 250 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 150-170 градусів і запікайте ще 50 хвилин.

Коли індичка буде готова, полийте маринадом і залиште на 15 хвилин. Потім поріжте на скибочки і можете подавати.

Смачного!

Стейки з індички та апельсиновим соком – рецепт

Візьміть інгредієнти:

  • 500 г філе індички
  • 1 апельсин
  • 100 мл оливкової олії
  • 200 г панірувальних сухарів
  • 2 яйця
  • сіль, паприка, орегано і мускатний горіх – за смаком

Стейки з індички та апельсиновим соком

Наріжте філе індички у вигляді стейків товщиною 1-1,5 см. Злегка відбийте м'ясо. Натріть сіллю і паприкою. Потім перекладіть в миску і залийте свіжовичавленим соком апельсина. Додайте орегано і мускатний горіх. Ретельно перемішайте і відправте в холодильник маринуватися на 40 хвилин.

В окремій мисці злегка збийте яйця. Підготуйте панірувальні сухарі. Спочатку обваляйте м'ясо в яйці, а потім в сухарях. Обсмажте філе з обох сторін на розігрітій з оливковою олією сковороді.

Готово!

Запечене філе індички у вершково-грибному соусі – рецепт

Запечене філе індички у вершково-грибному соусі

Візьміть інгредієнти:

  • 800 г філе індички
  • 500 г свіжих грибів
  • 100 мл вершків

Вершки Яготинське

  • 1 ріпчасту цибулю
  • 2 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло Славія

  • 2 лаврові листки
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • сіль і перець – за смаком
  • солодка паприка – за смаком

Розтопіть вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Додайте подрібнену цибулю, індичку, лаврові листи, сіль і перець. Готуйте індичку до золотої скоринки. Потім додайте 250 мл холодної води і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 2 години.

Тим часом подрібніть гриби. Перекладіть їх до індички, за годину до її готовності і тушкуйте під відкритою кришкою.

Як тільки м'ясо буде готове, перекладіть в тарілку. Соус від м'яса з'єднайте з вершками і доведіть до кипіння. Додайте сіль, перець, паприку і лимонний сік. Добре перемішайте.

Індичку поріжте на невеликі шматочки і полийте грибним соусом.

Смачного!

Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина і ягнятина з моцарелою

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття