Menu
Як смачно і оригінально приготувати перловку – рецепти і поради

Як смачно і оригінально приготувати перловку – рецепти і поради

У цій статті ми розповімо, як приготувати перловку, яка сподобається всій родині.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Перлова каша здатна добре урізноманітнити наш раціон, якщо смачно і оригінально її приготувати. У цій статті ми розповімо, як приготувати перловку, яка сподобається всій родині та увійде до переліку улюблених страв

Котлети з перловки – рецепт

Котлети з перловки

Вам знадобляться:

  • 2/3 склянки перлової крупи
  • 1 цибуля
  • 2 зуб. часнику
  • 4 картоплі
  • 1 невелика морква
  • невеликий пучок зелені
  • сіль і перець – за смаком
  • 3 ст. л. борошна
  • рослинна олія

Замочіть перловку на 3 години або на всю ніч і відваріть до готовності. Подрібніть і обсмажте цибулю на повільному вогні. Додайте терту моркву і готуйте ще 5 хвилин.

Перловку кімнатної температури пропустіть через м'ясорубку разом з очищеною картоплею і часником. В отриману масу додайте цибулю з морквою, подрібнену зелень, сіль і перець. Додайте 3 ст. л. борошна і перемішайте. Потім сформуйте котлетки обваляйте в борошні. Обсмажте на олії до золотистої скоринки.

Готово!

Розсипчаста перлова каша в духовці – рецепт

Розсипчаста перлова каша в духовці

Візьміть інгредієнти:

  • 2 склянки перловки
  • 50 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 л окропу

Залийте перловку водою і дочекайтеся поки вона набубнявіє. Потім відкиньте на друшляк і добре перемішайте зерна, щоб видалити лушпиння. Промийте перловку холодною водою. Потім пересипте її в каструлю з товстими стінками. Додайте сіль, масло, влийте кип'ячену воду і вкиньте щіпку ароматних трав.

Накрийте каструлю кришкою і відправте в духовку на годину при 180 градусах. Потім вимкніть духовку і тримайте кашу всередині ще півгодини.

Готово!

Різотто з перловки – рецепт

Різотто з перловки

Візьміть інгредієнти:

  • 250 г перловки
  • 100 г грибів
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 зуб. часнику
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 250 мл білого сухого вина
  • 250-300 мл овочевого бульйону
  • 200 мл вершків
  • шафран або куркума
  • сіль і перець – за смаком
  • 100 г пармезану

Парменталь

Наріжте невеликим шматочками почищені гриби. Подрібніть цибулю і часник. Розігрійте трохи оливкової олії в каструлі і підсмажте до золотистого кольору цибулю, часник і гриби. Потім додайте перловку і добре перемішайте. Влийте вино і доведіть до кипіння, постійно помішуючи і підливаючи овочевий бульйон з вершками.

Готуйте, поки крупа не стане м'якою і не вбереться рідина. Додайте сіль, перець, шафран або куркуму і пармезан. Перемішайте і подавайте до столу.

Готово!

Читайте також: Смачно і незвично – цікаві ідеї для страв із гречки

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття